Et Yemekleri Kiymali Melemen( resimli)

hasretim34

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2007
7.037
13
evlanmeden önce kiymali melemen yapmayi aklimdan bile gecirmezdim ama insanin esi etobur olunca herseyde oluyor :)) ama tadi süper

dömateslerin kabuklarini soyup küp dograyin ve diger malzemeleride dograyin ve yumurtalari cirpin

not: malzemeleri yazarken miktar belirtmiycem cünkü kisi sayisina göre degisiyor biz iki kisi oldugmuz icin az yapiyorum ben sizde ona göre belirleyin..

kiyma
sogan
sivri veya carliston biber
domates
yumurta
sarmisak
dere otu
feslegen
karabiber
tuz
pulbiber ( az aci sevenler icin sumak)

ilk önce kiymayi kavurun sonra sirasiyla soga,biber ve domates domatesler pistikten sonra sarimsagi ve baharatlari ekleyip 1 dakika kadar daha pisirin en son cirpilmis yumurtayi tavanin her tarafina gezdirin cok fazla karistirmadan hafif delikler acarak yumurtanin dibe inmesini saglayin yumurtalar pisince ocaktan alin

Son düzenleme:
himmmmmm enfes gorunuyo canim ellerine saglik

kesinlikle denemesi gereken bi yemek bende sıkıştığım zaman can kurtarıcımdır çokta güzel olur senin kide nefis görünüyorum canım ellerine sağlıkkk ayy olsada yesekk cokacimcoookkaydirigubbakcemile5

menemene bayılırım ama kıymalısını hiç denemedim ama yapcam bakalım inş. lezzetli olur

bende et oburum denemeliyim yalnız ben dereotunu hiç sevmem ya sadece fesleğen koyasak olmaz mı ki:uhm:

ben yaptım dün bu tarifi süper oldu ya bütün aile bayıldı yani eline sağolasınopuyorumnanaktan bacım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…