• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Kesim Şekilleri Kıvırcık Saçlarınız Elektriklenmesin

Saç Kesim Şekilleri (kesim, örgü, topuz), Kuaför Önerileri, Düz Saçlara Özel, Dalgalı Saçlara Özel, Kıvırcık Saçlara Özel

ZeReM

Guru
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2009
31
8
286
40
Adana
Sıcak ve nem her türlü saçın elektriklenmesine neden olur ama belki de en fazla kıvırcık saçların. New York’un en önemli salonlarının uzmanlarına elektriklenmeyi önleyici sırlarını sorduk:

Dalgalarınızı çevirin. Nemlendirici bir şampuan ve derin bir krem kullandıktan sonra saçlarınızı tarayın ve havluyla kurulayın. Her yerine jöle sürün ve parmaklarınızın etrafında sararak bütün bölümlerini kıvırın. Eğer tekdüze bir görünüm istemiyorsanız, ince saçlarınızın yanında kalın kıvırdığınız kısımlar olsun.

Parmak tarak. Saçlarınıza nemlendirici krem uyguladıkatn sonra daha ıslakken geniş dişli bir tarakla tarayın. Şeklillendirici ürün sürün (Jöle yada köpük) ve parmaklarınızla tarayın. Sakın fırçalamayın!

Saçlarınıza dokunmayın. Bir kere saçlarınız kuruduktan sonra dokunmayın. (dokunmak elektriklenmeyi artırabilir.) Eğer tazelenmek istiyorsanız, dalgalarını dikkalice parmaklarınızla ayırın. Ya da hafifçe sprey sıkın ve dalgalar güçlendirmek için hafifçe buruşturun.

Nemi uzak tutun. Saçlarınızın nemle deliye dönemsinin nedeni, havadaki nemin saçın gövdesini genişletmesidir. Eğer saçlarınız krem doluysa nemin girmesi daha zordur. Yazın haftalık iyi kremlenmiş bir uygulama yapın. Her zaman nemlendirici bir şampuan ve krem kullanın. Eğer saçlarınız kalınsa, durulanmayan bir krem tercih edin.

Saç tipinize uygun ürünler kullanın. Eğer saçlarınız inceyse, fazla krem kullanmamak konusunda dikkatli davranın. Jöle yerine köpük gibi hafif bir şekillendirici ürün kullanın.

Dalga canlandırıcı bir ürün deneyin. Bazen “hacim verici” olarak adlandırılan ve eczanelerde bulunan bu ürünler dalgaları belirginleştirir ama sert yapmazlar. Bunları ıslak saça diplerden uçlara doğru uygulayınız. Dalgalarınızı ellerinizle gevşeterek doğal olarak kurumasını sağlayın.

Saçlarınızı kıvırın. Daha uzun zaman alır ama bigudi ya da maşa da dalgalarınızı belirginleştirirken elektriklenmeyi de azaltır.

Doğru saç kesimini bulun. Bir kuaför saçı elektriklenmeyi artıracak ya da azaltacak şekilde kesebilir. Tıraş makinesi ile kesilmiş çok kıvırcık saç elektriklenebilir, örneğin. (traş makinesine kırıklara yol açabilir.) Öte yandan, Eğer uzun kıvırcık saçlarınız varsa kuaför katlı açılar vererek dalgalarınızı artırabilir. Eğer kıvırcık saçlarınızı artıran bir kesim istiyorsanız bunu kuaförünüze söylemeyi unutmayın!

teşekkürler.
ama bu yazıyı yazan new yorkun salon çalışanlarını evme bekliyorum kıvırcık kabarık ve elektrikli saç nasıl olur göstermek için gelsinler kafaın çapı 1 metreyken dalgaları tek tek belirginleştirsinler lüffen zemuszemus

benim de saçlarım kıvırcık ve geçengünler saçlarıma hem dalga vermek hem de biraz kısaltmak için kuaföre gittim. dört parmaktan fazla kesti yetmiyormuş gibi düzeltmek için biraz daha dedi ve çıktığımda saçım omuzlarıma ancak değiyordu. eskiden arada bir jöle kullanıyordum şimdi hergün kullanmak zorundayım. saçlarım dökülecek diye korkuyorum.

benim kardeşimin saçları cok AMA cok KIVIRCIK ve bide sadece acınca kabarıyor ne yapması gerekir kremde kullanıo ama bi faydasi olmuyor

mrB bayanLar sıZe tv'de gorDugum bıRının saCını nasıL yapTıqını soRmak ıstıoRum ..

yıLdız asyaLı'nın evcıLık oyununDa saCı dıkkaTımı cekTı sanıRım tepeDen topLuyoR ama baNa daha ayRıntıLı sekıLde anlaTAbıLcek var mı .. TşkrLer :) opuyorumnanaktan

Back