Merhabalar tatlış kıvırcık saçlı yoldaşlarım
Kıvırcık saç oldukça kırılgan, bakımı ve şekillendirmesi zor, günü gününe uymayan vücuttan bağımsız bir karakterdir bildiğiniz üzere. Ben de burada diğer kıvırcık saçlı arkadaşlar saçları için neler yapıyomuş diye bakınırken pek güncel bir bakım bulamadım. O yüzden önce kendi denediklerimi yazayım, sizden de öneriler alayım istedim. Öncelikle ben 8 aydır aknetrent tedavisi gördüğüm ve ağır demir eksikliği yaşadığım için saçlarım ciddi can çekişiyo Amaaa tedavinin bitmesiyle hemen işe koyuldum demirimi yükseltmek için gerekli tedaviyi zaten görüyorum ama bu süreçte denediğim başka yollar da var. İlk başta şampuanımı bitkisel içerikli bir şampuanla değiştirdim. Doktorumun önerisi üzerine 10 yıkamalık olacak şekilde ayırarak içine evigen, bepathen, bemiks ampulleri kırdım.
Bir de biotin denemek istiyorum. Deneyen var mı? Ya da sizin önerebileceğiniz ürünler neler?
Hepinize bol bol güzel lüleli günler diliyoruuum :)
Kıvırcık saç oldukça kırılgan, bakımı ve şekillendirmesi zor, günü gününe uymayan vücuttan bağımsız bir karakterdir bildiğiniz üzere. Ben de burada diğer kıvırcık saçlı arkadaşlar saçları için neler yapıyomuş diye bakınırken pek güncel bir bakım bulamadım. O yüzden önce kendi denediklerimi yazayım, sizden de öneriler alayım istedim. Öncelikle ben 8 aydır aknetrent tedavisi gördüğüm ve ağır demir eksikliği yaşadığım için saçlarım ciddi can çekişiyo Amaaa tedavinin bitmesiyle hemen işe koyuldum demirimi yükseltmek için gerekli tedaviyi zaten görüyorum ama bu süreçte denediğim başka yollar da var. İlk başta şampuanımı bitkisel içerikli bir şampuanla değiştirdim. Doktorumun önerisi üzerine 10 yıkamalık olacak şekilde ayırarak içine evigen, bepathen, bemiks ampulleri kırdım.
- Saçlarımı yıkadıktan sonra ilk işim henüz nemliyken diplerine hindistan cevizi yağı sürmek oluyo ( saçlarınız zaten yağlı bir yapıdaysa kesinlikle saç derinize sürmemeniz gerek, benim saç derim çok kuru)
- Sonra Pantene'in onarıcı E vitaminli yağı ve Loreal Elseve in mucizevi yağı (kahverengi kapak) dan birini sürüyorum tüm saçıma. her yıkamada değiştiriyorum.
- Şekillendirirken de önce Elidor'un 7/24 kıvırcık saçlar için olan kremini kullanıp illa ki otacının bitkisel jölesinden bir miktar kullanıyoruö
- Zaman zaman Urban Care saç bakım serumunu da kullanıyorum özellikle saçlarımın uçlarına. Kokusu harika ama asıl saçı tam bir yumoş yapıyo :)
- Son olarak da her hafta sonu illa ki aleo vera-bal-hindistan cevizi maskesi yapmaya çalışıyorum
Bir de biotin denemek istiyorum. Deneyen var mı? Ya da sizin önerebileceğiniz ürünler neler?
Hepinize bol bol güzel lüleli günler diliyoruuum :)