Kitaplarla ilgisi olanlar bakabilirler mi?

mirrorr

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2012
73
0
0
Bursa
Bana önerebileceğiniz roman tarzı hikaye kitapları var mı acaba? Her türden okurum. Bu aralar kitaplara sarmış durumdayım,malum sürekli evde olunca yapacak başka bir şey kalmıyor:)
Bende size önerebilirim; Huzur Sokağı kitabını mutlaka okumalısınız. Diziside çıktı ama kitabı çok etkileyici. Ayrıca geçen sene okuduğum Aysel adında bir kitap vardı. İnsana öyle doğru ve güzel şeyler aktarıyor ki kitap,hemde dini açıdan. Maliyetleride oldukça makul:) Ve eroinle dans kitabını okuyabilirsiniz. Sonu istenmedik bir şekilde bitse de gerçekten etkileyici bir kitap. Üniversitede okuyan ve İstanbulda yaşayan gençlerin hikayesi ve hazin sonu maalesef. Sizdende öneriler bekliyorum çünkü okuyacak tek bir kitabım bile kalmadı,kütüphanem okunmuş kitaplarla doldu taştı:) Genelde ikinci el kitapları alıyorum,ve ikinci el kitap olarak veriyorum değiş tokuş. Gerçekten herkes için çok yararlı,bir kitaba 25-30 tl vermektense yarı fiyatına bir kere okunmuş kitabı temin edebilirsiniz:)

Okudunuz mu bilmiyorum ama şiddetle tavsiye edebileceğim mükemmel bir roman;
Başucumda müzik Kürşat Başar...
Menderes dönemini anlatan gerçek bir hikaye.
Dönemin dış işleri bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve yasak aşkı Vesamet Kutlu'nun ilişkisini anlatıyor.
O dönemin şartlarını,idamlara giden süreci
Soluksuz okunacak mükemmel bir kitap.

canim ben yurtdisinda kaliyorum ve pek turk kitaplari okuyamiyorum dogal olarak amaa esim sagolsun bana bi kac kitaplar verdi ve ben bunlari okudum cokda begendim sana onereyim,, gerci kesin okumussundur
piraye-canan tan ve ask-elif safak birde kirmizi bisiklet vardi ama o siir kitabi

Hepinizin önerdiği kitapları not alıyorum. Okumadığım kitaplarda var aralarından, mutlaka en yakın zamanda elimde olacaklar. Tesekkürler:) Başka önereceğiniz kitaplar var mı acaba? :)

ayşe kulin ve nermin bezmenin tüm kitapları ,zülfü livaneli serenat ,khaled hosseını den bin muhteşem güneş ve uçurtma avcısını ise şiddetle öneririm:)

Böyle çerezlik kafanı dağıtacak birşeyler okumak istiyorsan açlık oyunlarına bakabilirsin. Seri olduğu için bir süre oyalar seni.

Canan Tan kitaplarını hiç sevemedim buarada ben. Okumadıysan Buket Uzunerin Mavi Tuna Kumral Adası'nı Adalet Ağaoğlunun Üçbeş kişisiyle ,Fikrimin İnce Gülü'nü tavsiye ederim.

Bir de Alper Canıgüzün kitapları çok eğlencelidir.Özellikle Tatlı rüyalar'ı bir kaç defa keyifle okudum. Atilla Atalayın kitapları da komiktir. Sıdıka dizisini sevdiysen eğer kitaplarını daha çok seversin.

Son düzenleme:
okumadıysan ayşe kulinin kitaplarını oku.hem sürükleyici hem de konuları çok farklı

Eğer klasiklere ilgi duyuyorsanız Dostoyevski'nin "Karamazov Kardeşler" ve "Budala" eserlerini önerebilirim. İncelikli karakter tahlilleri ile gerçekten okunması gereken eserler.

Roman değil de manevi olarak insanı rahatlatan, özellikle de zorlu süreçlerde iç huzura ulaşmada yardımcı olan Kemal Sayar'ın denemelerini de öneririm. Kendine İyi Bak, Yavaşla! Hayattan Bir Defa Geçeceksin, Ruhun Labirentleri vs.

Tolstoy'un Kroyçer Sonat'ı da özellikle evliliğe dair yerleşik inançları tepetaklak ediyor.

Oscar Wilde'ın tek romanı olan "Dorian Gray'in Portresi" de sıradışı bir eser...

Farklı bir yazım tekniği olan Italo Calvino da okunması gereken yazarlardan biri kanımca. "Bir Kış Gecesi Eğer Bir Yolcu" ve "Görünmez Kentler"i önerebilirim.

Yine aradığınız roman türünün dışına çıkacağım ama manevi yönü çok güçlü bir yazar olan Gökhan Özcan'ın da "Serçe Parmağı" ve "Ruh Yordamı" kitaplarını önermeden geçemeyeceğim.

Hasan Ali Toptaş'ın Gölgesizler romanı da düşle gerçeğin iç içe geçtiği enteresan bir eserdi.

Son düzenleme:
benım cok etkılendıgım kıtaplar

kış gunesi
adı aylın
asıl adı atıye
erguvanlar acarken
angelenın kullerı
çalıkusu
acımak
patasana
feraye
martı
küçük prens
dahada var ama ısımlerını hatırlayamıyorumm

Nacizane bikaç önerim olacak benim, içerikleri konusunda fikir sahibi olman için alıntı cümle yazıyorum her birinin altına.
Nazan Bekiroğlu okuyabilirsin, 'Nun Masalları' özellikle çok güzeldir.
''Vaad ettiği ülkeyi vermeyenlerden olma ki vaad edilen ülkesi verilmeyenlerden olmayasın. Gördüğün ışıklar hep ikinci kez baktığında yok oldular. Ona git ki sen de yok olan ışıklardan olmayasın.''
Sibel Eraslan okuyabilirsin, 'Balık ve Tango' özellikle çok güzeldir.
Kitabı bi arkadaşıma hediye ettiğim için çizdiğim yerlere bakamadım :)
Gökhan Özcan okuyabilirsin, 'Serçe Parmağı' ve 'Hiçbirşey' özellikle çok güzeldir, her ikisi de hikaye kitabı diyebiliriz.
''Saçlarım güz yaprakları gibi dökülüyor durmadan. Alnımda her gün biraz daha derinleşen fay kırıkları oluşuyor. Gözlerim kaf dağının ardındaki bir krater gölü gibi soğuk bir renge bürünüyor.'' (S. Parmağından)
''Şimdi güzler boyu üşüyüp duracağım sensizliğimden. Güzler sensizleri gören mevsimlerdir. GÜZler ELİM mevsimlerdir. Hele sen GÜZ kadar hüzünlü, EL kadar uzak İM kadar yoksan.'' (Hiçbirşeyden)
bi de Cahit Zarifoğlu okuyabilirsin. hele ki 'Yaşamak' kitabını bi oku. döner döner tekrar okursun baştan.
''Adam, acı mümkün olduğu kadar kendi içine aksın diye yüzünü önüne eğmişti.''
keyifli okumalar :)

Henri Charierre'in Kelebek; yazarın gerçek hayat hikayesi..
haksız yere sürgünlerde, ıssız adalarda geçen mahkumiyetini anlatıyor yazar..
hayatımda okuduğum en sürükleyici kitap, 500 küsür sayfa ama 3-4 günde bitti..
hatta bazen bitmemesi için kitabı kapatıp bekliyordum..
hayatıma çok çok çok şey kattı bu yazar ve bu kitabı..

Vladimir Bartol, Alamut..

Amin Maalouf, Yüzüncü Ad
Amin Maalouf, Doğunun Limanları
Amin Maalouf, Afrikalı Leo

Dostoyevski, Kumarbaz
Dosteyevski, SUÇ VE CEZA

ve tabiki Paulo Coelho'nun Simyacı'sı..

bunlar ilk etapta aklıma gelen unutamadığım liste başlarım..

Henri Charierre'in Kelebek çoook sevdiğim bir kitap bende şiddetle tavsiye ederim.Kendime sırf o sebeble yıllardır alcatraz kaçkını derim.

çok farklı ve incelikli bir mini roman: ian mc ewan- sahilde. bitirdikten sonra insanda garip bir ruh hali bırakıyor. okumanı öneririm

arkadaşlar yazmış ama ben de bir kaç kitap önereyim;

son dönemde okuduğum kitaplar arasında beni en çok etkileyen kitap "İSKENDER PALA - OD" oldu.
Yunus Emre'yi hiç tanımadığımı, onu meğerse hiç anlamadığımı bu kitaptan sonra fark ettim.
çok sürükleyici ve insanı düşünmeye iten bir kitap.
öyle ki; ilk defa bir kitaptan satırları ezberledim.

yıllar önce okuduğum ve hala hatırladığım diğer bir kitap ise ; "BILLIE LETTS - YÜREĞİN ATTIĞI YER"
7 sayısının uğursuzluğuna inanan hamile bir genç kızın başına gelenleri anlatıyor.

ben genelde gerilim okurum. eğer sen de düşünürsen;
TESS GERRITSEN'in CERRAH ve SİLİNİŞ kitaplarını önerebilirim.
"STEPHEN KING - HAYVAN MEZARLIĞI" da çok sürükleyici ve gerçekten kurgusu çok güzel.

aslında hangi tarzı daha çok sevdiğini söylesen daha faydalı olabilirdim.

Son düzenleme:
yıllar oncesınde bır kıs aksamı elektırıkler kesılmıstı mum ısınında 'Yarın yıne sabah olucak'adında bır ask romanı okumustum.okadar cok hosuma gıtmıstı kı,olayın ıcıne oyle bı gırmısım kı gun ısıdıgında kendıme gelmiştim.

hemen en sevdiklerimden yazayım sana

camus, yabancı (mü-kem-mel)
camus, veba
kafka, dönüşüm
grigoriy petrov, beyaz zambaklar ülkesinde (biraz sıkıcı ama çok etkileyici)
ayşe kulin, türkan
sabahattin ali, kürk mantolu madonna
benazir butto, doğunun kızı
khaled hosseini, bin muhteşem güneş (muhteşem bir kitap)
khaled hosseini, uçurtma avcısı
noah gordon, hekim
dostoyevski, ezilmişler
reşat nuri, yeşil gece
goethe, genç wertherin acıları

ve değerini tekrar anladığımız NUTUK. ben d&r'dan 5 liraya aldım. herkes alsın okusun, çevresindekilere de okutsun. sahip çıkalım, hatırlayalım, unutmayalım

Sıcacık, ailevi hikayelerden hoşlanan biriysen eğer, meavy binchy'i tavsiye ederim. Aynı zamanda kristan hannah da aynı onun çizgisindedir. Bütün kitaplarını okuyabilirsin. Ben bebeklerim arasında ayrım yapmıyorum hepsi mükemmel

Kitap kurdu olan bir insanım, her türlü kitap okudum, ama benim tarzımı en çok yansıtan bu iki yazar. Umarım sende seversin

önereceğim yazarı söylemişler ama olsun ben demeden geçemicem Ayşe Kulin tüm eserleri gönül rahatlığıyla tavsiye ediyorum

Medine Müdafaası - İsmail Bilgin (bu tek sana değil hepinize tavsiyemdir tarihi süper bir kitap )
Doğunun Limanları - Amin Maalouf
Bin Muhteşem Güneş - Khaled Hosseini
Limon Ağacı - Sandy Tolan
İki Darbe Arasında - İskender Pala

şimdilik aklıma bunlar geldi :26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…