• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kitap yazıp bastıranlar veya bu konuda bilgisi olanlar bi bakabilir mi?

sonkafautucu

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2016
550
374
103
Merhaba arkadaşlar kardeşim kitap yazmak istiyo konusu falan hazır ama bu konuda hiç bi bilgimiz yok nasıl olur? Basılması için şartlar neler? Basıldiktan sonra neler yapmak gerekir? Çok güzel bi roman olsa bile satılmama ihtimali yüksek mi? Ne gibi zorlukları var yardımcı olur musunuz? ?

Benim de çocukluğumdan gelen bir hayaldir yazar olmak. Kendime ait bir kitabımın olması ve kitapçılarda raflarda yer alması. Fakat günümüzde öyle kolay olmadığını ve bayağı emek harcanması gerekiyor. Yayın evi ile anlaşıyorsunuz yazdıktan sonra. Ve onca kitabın arasında satılması için bir farklılık bir çekicilik olması şart. Kolay gelsin.

Roman türü bişey yazıyorsa bi uygulama var wattpad diye kendine güveniyorsa oradan yazsın bence.Kitap yeterli reytingi alırsa yayınevleri kendileri ulaşıp basıyorlar.Öyle kitapla gidip yayınevi falan gezse basarlar mı bilmiyorum.Zaten kitap okuma konusundaki yerimiz belli ülkecek malum.

Parasını verdiğiniz sürece her kitabı basıyor yayınevleri. Sanıyorum ilk parti için 3000 lira civarıydı en son. Satarsa, trajı yüksek olursa sonraki basımlar ücretsiz oluyor.

Parasını verdiğiniz sürece her kitabı basıyor yayınevleri. Sanıyorum ilk parti için 3000 lira civarıydı en son. Satarsa, trajı yüksek olursa sonraki basımlar ücretsiz oluyor.
Peki kaç adet basıyorlar ilk partide?

Kesinlikle sabır isteyen bir iş herşeye hazırlıklı olmalı.Wattpad uygulamasına yazabilir

Wattpadde yazarak başlasın bence kesinlikle. Ordaki okuma sayısına göre, kitap ne kadar popüler olursa yayınevleri hemen popüler hikayeleri kitaplaştırıyor. Bu şekilde wattpadden yola çıkarak onlarca kitap oluştu, hatta biri şu an film oldu vizyonda(kötü çocuk).

Tutulup tutulmayacağını bilemediğiniz birşey için yayıevine verip para harcamayın. Hem wattpad de yazarsa hikayesinin reklamı da olur. Yayınevi sizin yayınınızı piyasaya sürer, reklamına karışmaz genelde. Hikayeyi tanıtmak için wattpad daha ideal alan diye düşünüyorum

Back
X