Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

M Mavisu27 çok tebrik ederim canım
Teşekkur ederim arkadaşlar
Güzel temennilerinize amin diyorum

Bir minnoş geliyor .hayırla ve sağlıkla inşallah..

**
Herkese merhaba,
Lusyen 260 tayim. Kitabı sevemedim ama okuyorum ..
Sevgili xyzt-5544 ile bize hayaller ve hayatları yaşattı yazar

Sevmedim sevemiyorum
Kitap elimde benimle birlikte tüm odaları, hatta ev dışını bile geziyor ama açıp okumuyorum inadım kimeyse

Hayırlı geceler dilerim,
Nefes Nefese bitti.
Kitap; Ikinci Dünya Savaşı`nı ve Nazi zulmünü konu alıyor. Türkiye bu savaşa girmemek için zorlu bir siyasi mücadele veriyor.
Avrupa ülkeleri Nazi baskısına dayanamayıp, kendi vatandaşı olan Yahudileri teslim ederken , Türk konsolos ve Büyükelçileri Türk vatandaşı olan Yahudileri korumak için Avrupa ülkelerinde tüm imkanlarını kullanıyor. Çalışma kamplarına gönderilen ,Yahudilerle dolu bir treni durduramayınca trene atlayan ve Türk vatandaşı olan Yahudiler inmeden trenden çıkmayacağını söyleyen cesur bir konsolos vardı. Beni çok etkilemişti cesareti.
Yine başka bir karakter; Türk olmayan Yahudileri de kurtarmak için insanüstü bir efor sarfediyor.
Bir de kaçış treni vardı kitapta. O trene sanki ben de bindim ve yolculuk boyunca ter döküp, zor şartlarda umuda doğru yolaldım.
Yazar kitabın sonunda Yahudileri Nazilerden korumak için çabalayan devlet adamlarının isimlerini yazmış. Kitabı olştururken kimlerin anılarından ve tecrübelerinden faydalandığını belirtmiş. Nazi zulmü ile ilgili okuduğum kitaplardan farklı olarak ; TC Devleti`nin tarafsız ülke imtiyazını kullanarak , Avrupa ülkelerindeki birçok Yahudiyi zorluklara rağmen kurtarmaya çalışması göğsümü kabarttı. Bir kere daha ülkemle gurur duydum.

Aşkın Gözyaşları Tebrizli Şems
Sayfa -113

Yeni bir kitap:
Osman Balcıgil - Ela Gözlü Pars Celile

Günaydın kızlar,
Beyaz Diş'i bitirdim. Vahşi yaşam ve bu yaşama ait bir canlının içgüdüleri daha iyi anlatılabilir mi şu an hayal edemiyorum. Bizim bir köpeğimiz de var. Kurtları da ayrıca çok sever ve saygı duyarım. O yüzden Jack London'ın betimlemeleri benim için fazladan bir anlam barındırdı. Çok sevdim kitabı. Öne almama vesile olduğun için teşekkür ederim C Calcifer
Selam baykuşlar.
Körlük sf 230

Cicoretti elenaferrante hoşgeldiniz Malum genel afta gündem. Siz neden faydalanmayasanız değil mi?
hoşbulduk kesinlikle hem bizim iyi halimiz de vardı :))

geçmiş oldun acil şifalar canım.

Tesekkür ederim canım.
Cicoretti elenaferrante Hosgeldiniz kızlar geçmiş olsun.
Canım ben sana hayırlı olsun dedim mi? yazmamış olabilirim. allah saglıkla kucagına almanı nasip etsin. İnşallah çok kolay geçer gebelik.
Çok güzel bir değerlendirme olmuş aklımda tutacağım bu kitabı da.

Merhaba kızlar
hayatin_anlami Ela Gözlü Pars Celile sıradaki kitabım. Benden önce okumuş olursun sanırım. Yorumlarınızbekliyorum
:)
Ben 2 kitap beraber okumaya çalıştığım için bitirmem biraz zaman alabilir. Ama senden önce bitirirsem yorum yazmaya gayret ederim. Selamlar

Hayırlı günler
Kudüs Sayfa 250 Kubettussahra nin anlatıldığı bölümün başı
Yeni kitap siparişim de sevk edilmiş bugün hafta sonuna kadar elime ulaşır belki

Eskiden aldıklarımi bitirmeden kesinlikle yeni sipariş vermezdim

Şimdi bir raf hep okunmamış kitaplar ile dolu :/

Siz nasıl yapıyorsunuz? Okumadan almam mi? Alayimda sırasıyla okurum mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…