- 27 Mayıs 2017
- 431
- 920
- 53
- Konu Sahibi _asmunikal_
-
- #23.941
Yine harika bir yorumlama. Okurken burnumun direği sızladı Giz. Çok başka bir insan, çok başka bir değer, evrensel nitelikte bir kişilik, nurlar içinde yatsın Ata'm. Gözlerim doldu. Yüreğine sağlık canım.Orhan Çekiç__1938 Son Yıl bitti.
Kitap Cumhuriyet'in ilanından sonra gerçekleşen olayları anlatırken Atatürk'ün hayatını ve liderlik özelliklerini de harmanlayarak akıcı bir dille anlatıyor. Birçok Atatürk adına yazılmış kitap okudum ve okumaya da devam ediyorum. her okuduğum kitapta mutlaka beni etkileyen ve aaa bunu bilmiyordum dediğim satırlara rastladım, bu kitap da aynı özellikleri taşıdı benim açımdan.
Kitapta gelmiş geçmiş gündemimizi işgal eden birçok soruya cevap niteliğinde; bunlar arasında iddia edildiği gibi diktatör müydü, hayata gözlerini kapattığında İnönü'yle küskün müydü, silah arkadaşlarıyla yol ayrımına neden geldi, Menemen olayı, çok önem verdiği Hatay sorunu vb. bir sürü yaşanmışlıklar.
Kitap sizi karmaşık belgelere boğmadan, mektuplar aracılığıyla o anki zamanın verdiği saygı, sevgi ve önemi hissettirerek akıcı bir üslupla akıp gidiyor. Okurken yer yer tebessüm edip bazı yerlerde gerildiğimi çokça yerde de gözyaşlarımın aktığını hissettim. Özellikle de hastalığının ilerlediği ve gözlerini kapatıp s'onsuzluğa uğurlandığı o güne gelene kadar olan süreçte doktorların, kendisinin ve de en yakın arkadaşlarının içinde bulunduğu çaresizlik beni çok etkiledi. Hatta bazı yerlerde okuduğum olumsuzlukların ağırlığını gördüğümde hemen kafamı sayfanın üzerindeki tarihi kontrol ederek, yok daha şu kadar var, bu süreç de geçecek diye konuşurken buldum.
Ölümünden sonraki sürece de kısa bir bakış atıp, özellikle dış basında yapılan konuşmaların ve de önemli kuruluşların onu anmak adına gerçekleştirdiklerine yer verip yazarın son sözüyle kitap bitiyor ve siz yüreğinizde sıcak ve anlatılmaz duygular hissediyorsunuz, en azından benim için öyle oldu.
Nasi yani hala okumadın mi :))Çaktırma 2. kitabı ben en okumadım hala
İlk kitap gibi elimde sürünsün istemiyorum. O yüzden geniş bir vakitte okumam lazım o vakte de ulaşamıyorum bi türlü. KPSS bittikten sonra okurum artık acelem yok
Selam hanımlar ben de sosyal medya hesaplarimi düzenledim biraz fotosu olmayan insanları cikarttim nedense kendimi gozetleniyormus gibi hissediyordum
Bu hafta hiç okuyamadım.bdv de takılıyorum bu ara nedende.o sayılır mı?
Aslında ‘sözlük’okumayı da seviyorum ben.aynı konuda farklı bakışlar,yorumlar,bambaşka yorumlar görmekhoşuma gidiyor nedense.Haha, sayılmaz bence, sayılsa bile BDV genre 'varos' olurdu
Aslında ‘sözlük’okumayı da seviyorum ben.aynı konuda farklı bakışlar,yorumlar,bambaşka yorumlar görmekhoşuma gidiyor nedense.
Evet canim:)Vatsaptan engelledin mi beni:)
Evet canim:)
Sadece o değil başka sözlüklerde.küfür,kendilerini birşey sanmaları hoşuma gitmiyor ekşideSozluk derken eksi sözlükten bahsetmiyorsunuz sanırım, degil mi?!
Yine harika bir yorumlama. Okurken burnumun direği sızladı Giz. Çok başka bir insan, çok başka bir değer, evrensel nitelikte bir kişilik, nurlar içinde yatsın Ata'm. Gözlerim doldu. Yüreğine sağlık canım.
bende de aynı durum var akşam bişey denedim baya faydası oldu cnmMerhabalar , gelemiyorum ..
Migren atakları ile uğraşıyorum .. Okuyamiyorum .. Bu hafta sonu Kardeşimin düğünü var, yoğun geçiyor günler.
Umarım haftaya düzene girerim.
Hepinize sevgiler.
Ne denedinbende de aynı durum var akşam bişey denedim baya faydası oldu cnm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?