Kitap Severlerin Buluşma Noktası ♥

1938 Son Yıl 429. sayfadayım.
Sonlara yaklaşıyorum, az kaldı, bildiğin bir sonu yine de keşkelerle geciştirmek isteyerek okuma halindeyim. Yarın biter büyük ihtimalle, aksilik olmazsa.

Dünyayı Değiştiren Kadınlar 85. sayfadayım. Bazı kitapları not alarak gidiyorum o yüzden ağır ilerliyor.

Herkese keyifli okumalar, musmutlu günler.

Sadık hidayet bir adet kör baykuş okuyup anlama sıkıntısı yaşadığımı dusunmustum:)

Otomatik Portakal - sayfa 67:
Çok sürüyleyici kitap ve çok keyif alıyorum okurken. Sonunu nasıl bağlayacak merak ediyorum.
Alex karakterini Allah seni bildiği gibi etsin diye diye okudum.
Sadece bir dilci olarak çevirisini çok değişik buldum. Örneğin gözlemlemek, izlemek, bakmak anlamında hep dikizlemek fiili kullanılmış

Gazi Mustafa Kemal Atatürk - sayfa 114: Sıradan bir biyografi olmaktan ziyade Atatürk dönemine, Osmanlı'nın son demlerine; ilgili dönemlerde dünyanın durumuna da ışık tutuyor. Sıkıcı değil kesinlikle, keyifle okunacak, dili sade ve öğretici bir kitap.
İlber Ortaylı zaten uzun zamandır takip ettiğim ve pek çok şey öğrendiğim bir tarihçi olmuştur. Atatürk' ün biyografisine bir de bu kitabın penceresinden bakmak isteyebilirsiniz.

Nermin Yıldırım - Unutma Dersleri bitti.
Son 100 sayfa civarı su gibi aktı gitti. Biraz ters köşe de oldu diyebilirim. Ben daha klişe bekliyordum :)
Tarz olarak “Aşık Papağan Barı” ve “Şanzelize Düğün Salonu” na benziyor. O yüzden büyük keyifle okudum. Absürt tarzı seviyorum sanırım.
Sıradaki kitabım da eskiden tüm kitaplarını severek okuduğum Ayşe Kulin’ den Füreya. Bakalım okuma zevkim ne kadar değişmiş o günlerden bugünlere :)

GÜnaydın....
Ben pek okuyamadım ama bugün tembelliği bırakıp bitirmeyi düşünüyorum.
Normalde kobodan okuyorum ama bir kaç sene önce bizim okulun kütüphanesi dağılmıştı. Kitaplar geri dönüşüme gidecek gibi bir şeyler söylenince koşmuştum hemen. Benden önce davranıp kitapları kapmışlar ama yine de taşıyabileceğim kadar kitap aldım. Yani kitaplığımda okumadığım çok kitap var. Yeni kitaplardan ziyade onlara ağırlık vereyim diyorum hem kitap kokusunu da özlemişim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…