• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kitap Seti

Herkese selamlar.

Ben Mart ayında İlya yayınevi diye bir yayının setini aldım. Okulda stant açmışlardı ve ben oradan okulda açıldığı için güvenip 8 set kitap aldım. İçlerinde atlantis, kamer yayınevine ait setler de var.

Bu hatayı yapmamdaki sebep hem okulda satılıyor diye güvenmem hem de kitap okuma alışkanlığım olmadığı için kitaplar hakkında da bilgim olmamasıydı. Şimdiki aklım olsa asla böyle bir şey yapmazdım. Set yerine tek tek alırdım bir de orjinal mi değil mi dikkat ederdim.

Kitapları okuyorum ama yazım hataları çıkıyor. Bu yüzden içime sinmeden okuyorum. Kitaplar gözümün önünde durdukça sinirlerim bozuluyor, cahilliğime ve enayiliğime üzülüyorum.

Ben bu kitapları nasıl okuyacağım orijinal olmayan kitapları okumamın faydası olur mu sizce?

O kitaplar korsan degil fakat kötü bir yayınevi, hala nasıl ayakta kalıyorlar anlamis değilim. İade etme sansin yoksa da sikayet var.coma yazabilirsin. Tüketici haklarına da sikayet edebilirsin. Sonucta hizmet kaliteleri cok düşük.

Okumaktan soğutmuyor da okurken nedense kendimi enayi gibi hissediyorum. Ben kitapları hemen teslim aldığım için dönme şansım olmadı. İlk bir hafta içinde vazgeçecektim cayma hakkımı kullanacaktım onu yapmak da içimden gelmedi o kadar çok kitabım olması hoşuma gitti tabi parası da çok hoş öde öde bitmiyor
orası öyle, az para da değil, 880 tl tutuyordu benimki de yanlış hatırlamıyorsam.
okumaktan soğutmuyorsa problem yok bence, en azından elinin altında bir nevi kütüphanen var şimdi :)

O derece hata yok da çeviri olduğu için kendi yorumlarını katmışlar gibi hissediyorum o anda soğuyorum kendimi kötü hissediyorum sonra el mahkum tekrar okumaya devam ediyorum Sayfalar ince. Elime aldığımda kalın olanlar bile hafif

iyi de güzel çeviri yapılmamış olması onun orijinal olmadığını göstermez ki

aynı cümleyi farklı kişiler çevirince farklı sonuçlar çıkabilir

bir de aynı kitabı başka çeviri ile okumadı isen yorumunu vs nasıl anlıyorsun ki

sayfası ince olması sana bir şey kaybettirmez; önemli olan içindekiler

yine bir çok klasiğin bir çok yayınevinden farklı kalınlıklarda tercümesi var; bazen özet mi bu diye düşünüyoruz öyle de olabilir

Back