Kitap Seti

Tu Lu

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2014
200
91
13
Herkese selamlar.

Ben Mart ayında İlya yayınevi diye bir yayının setini aldım. Okulda stant açmışlardı ve ben oradan okulda açıldığı için güvenip 8 set kitap aldım. İçlerinde atlantis, kamer yayınevine ait setler de var.

Bu hatayı yapmamdaki sebep hem okulda satılıyor diye güvenmem hem de kitap okuma alışkanlığım olmadığı için kitaplar hakkında da bilgim olmamasıydı. Şimdiki aklım olsa asla böyle bir şey yapmazdım. Set yerine tek tek alırdım bir de orjinal mi değil mi dikkat ederdim.

Kitapları okuyorum ama yazım hataları çıkıyor. Bu yüzden içime sinmeden okuyorum. Kitaplar gözümün önünde durdukça sinirlerim bozuluyor, cahilliğime ve enayiliğime üzülüyorum.

Ben bu kitapları nasıl okuyacağım orijinal olmayan kitapları okumamın faydası olur mu sizce?

Hata olabiliyor bazı kitaplarda evet.. Ama için de yine ise yarar bilgiler vardr

Kitapta basım ya da çeviri hatası olması kitabın orjinal olmadığı anlamına gelmez ki sadece yayınevinin çok başarılı olmadığı anlamına gelir. Muhtemelen klasikleri filan satın aldınız. Bundan somra almadan önce çevirmen, yayınevi araştırırsanız, daha çok keyif alırsınız okuduklarınızdan.

aynı yayınevi ile aynı hataya ben de düşmüştüm, lakin geç olmadan geri döndüğüm için şimdilik mahkeme sürecine girecekmişiz gibi duruyor. kitapları bana 3 ayda getiremediler çünkü, ben de o süreçte vazgeçtim.
ne kadar yazım hatası olursa olsun illaki yararı olacaktır diye düşünüyorum ben, yazılanlar anlaşıldığı sürece. okumaktan da soğutabilir, o ayrı.

Bandrollerindeki tarihlerden de anlaşılabiliyormuş. Kitabın ilk sayfasında basım yılı 2014'ken bandroldeki tarih 2015 bu şekilde sayfaları da kalitesiz yine de okuduğumu anlıyorum bazı kelimeler de sinirimi bozsa da

yazım hatası dediğiniz nasıl

mesla şeklinde mşi

sayfası kalitesiz olsa da içeriği aynı sonuçta

bir dönem korsan kitap modası vardı; ankara da akşam belli bir saatten sonra karanfil konur hep kitap olurdu

onlar adı üstünde korsandı ve bazı sayfalar silik olur bazısına mürekkep çok gelmiş olurdu ama içeriği aynı olurdu

kitabın içeriği değiştirilmiş ise o ancak tercümede ya da sonradan birilerinni sansür anlayışı ile ilgilidir

Okumaktan soğutmuyor da okurken nedense kendimi enayi gibi hissediyorum. Ben kitapları hemen teslim aldığım için dönme şansım olmadı. İlk bir hafta içinde vazgeçecektim cayma hakkımı kullanacaktım onu yapmak da içimden gelmedi o kadar çok kitabım olması hoşuma gitti tabi parası da çok hoş öde öde bitmiyor

Aynı hatayı bende yaptım üniversiteye ilk başladığımda. İki senedir ödüyorum daha yeni bitti hiç bir kitabını doğru düzgün okuyamadım. Keşke biraz araştırıp alsaydık çok pişman oldum yazık paralarımıza

8 set derken kaç kitap almıştınız ki ?
Hangileri bir de bir kitap kurdu olarak merak ettim
Dünya klasikleri( 2 set), dünya edebiyatına yön verenler, türk edebiyatı, psikoloji ve kişisel gelişim, tarih, yakın tarih, dostoyevski.

Aynen çok üzülüyorum taksitleri öderken diyorum bazen o parayı o kitaplara vereceğime ihtiyacı olan birine yardım etseydim canım istediğinde istediğim kitabı teker teker alsaydım ama iş işten geçti tabi daha 14 taksit var önümde

Allah yardımcın olsun canım iadeyide kabul etmiyolar her türlü o parayı alıyolar ödencek mecburen

bu saçma yayın evi hala duruyomuymuş aynı hatayı bende yıllar önce yaptım.
bır ıkı okudum devamını getıremedım çok battı gozume yazım yanlışları.

O derece hata yok da çeviri olduğu için kendi yorumlarını katmışlar gibi hissediyorum o anda soğuyorum kendimi kötü hissediyorum sonra el mahkum tekrar okumaya devam ediyorum Sayfalar ince. Elime aldığımda kalın olanlar bile hafif

tüketici hakları hakem heyetine şikayet et. seni haklı bulurlarsa ki bulurlar, ödediğin taksitleri geri alamasan bile ileriki taksitleri ödemeyebilirsin. kesinlikle yap bunu. bir dilekçeye bakar. hakkını ara

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…