• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kitap seçerken yerli yazar mı, yabancı yazar mı tercih ediyorsunuz?

daydream18

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2014
146
2
118
kızlar, benim merak ettiğim; okumak için kitap seçerken tutucu davranıyor musunuz? yani hep yabancı yazar kitaplarını okurum, ya da kitaplarını okuduğum yazar yerli olmalı diyeniniz var mı?

daha çok yabancı okuyormuşum. şimdi siz sorunca fak ettim. ama yerli de okurum. elbet yabancı çok olması normal çünkü dünyada çok ülke var. :)

Daha çok yerli kitaplar tercih ediyorum.
Ama okuduğum yabancı yazarlarda var.
Hatta okumaktan zevk aldığım yerli yazarlardan kopamıyorum onların yeri ayrı tadı farklı...

yerli klasikler,yabancı klasikler, klasik olmayıp da edebiyat tarihinde çok önemli yeri olan yerli ve yabancılar, nobel ödüllü kitaplar-yazarlar
yerli yabancı ayrımı pek yapmam, benim ayrımım yazdığım gibi olur genelde. he bir de yayınevinin kalitesi :KK51:

doğru aslında. yayınevi de önemli. benim açımdan da; yazarın bakış açısı, ifade sanatı, kattığı duygu, vb. bunları verebilen tüm yazarları okuyabilirim. yerli-yabancı farketmiyor. etmemeli de bence :)

Yerli yazar yabancı yazar diye ayırt etmem her ikisini de okurum ama arka arkaya çok yabancı ya da çok yerli okumam çünkü sıkılırım bir zaman sonra. bir yerli bir yabancı iyidir :KK66:

zaten önemli olan, okuduğun kitabın içine girebilmek. bunu yaptırabilen yazar hangisiyse, o okunmalı.

ben sevdiğim yazarların tüm kitaplarını okumaya özen gösteriyorum.....
yazarın yabancı yerli olmasından çok tarzı önemli benim için.....

aklıma recep ivedik geldi......

Yerli de, yabancı da okuyorum. Fakat arka arkaya yabancı okumuşsam araya birkaç yerli serpiştirmek iyi olabiliyor bazen. İlgi alanıma ve merak ettiğim yazarlara göre kitap seçimi yapıyorum çoğunlukla.

ilk kitap okumaya başladığım dönemlerde sadece yerli okuma gibi bir huyum vardı
oda yabancı kitaplarda karakterlerin fazlalığı karışıklığı ve isimlerini unutmam dı
daha sonra güzel yazarların kitaplarıyla tanışmaya başlayınca bu önyargım ortadan kalktı

yabancılar sanki daha çok hoşuma gidiyo yani yerli belli yazarlar dışında...

Yabancı dizi ve filmleri takip ediyorum. Ama kitapta böyle bir takıntım yok hiç fark etmez :)

bende karışık okuyorum seçtiğim kitap da moduma göre değişiyor

Öyle bir ayrım yapmıyorum. Bazen adına bakmadan sırf konusu o an dikkatimi çekti diye birçok kitap almışımdır.

Aslında kitap seçerken yazara çok bakmam. Kapağa bakarım, ilgimi çekmişse arka kapağı okurum, içine göz gezdiririm, beğenirsem alırım.

İlgi alanınıza göre değişir. Ben çoğunlukla bilim kurgu okumayı sevdiğim için elbette ki yabancı yazarlara yöneliyorum

Ben %95 yabancı yazarları okuyorum.
Neden bilmiyorum ama Türk yazarların kitapları genellikle hiç sarmıyor beni :(

Back