Kitap okumaya var mısınız ? Kafe Kitap

Gary Small__Bir Psikiyatristin Gizli Defteri bitti.

Merakla okudum diyebilirim. Bazı olaylar sıradan, cazip gelmiyor gibi görünse de sonuca vardığımız sayfalarda yine bir kısa 'aa' ondanmış demeden alamıyor insan kendini.

İlk okumaya başlamadan önce umarım çok tıbbi terim yoktur, anlaşılması güç değildir demiştim. Öyle de oldu. Terim yok mu derseniz var ama doktor onları dile getirirken ardından iç sesiyle tanımını da yaparak olay üzerinde varsayımlarda bulunuyor, siz de olaylara yabancı hissetmiyorsunuz kendinizi.

Doktorun gerçekçi tutumu da hoşuma gitti, bir vakasında olayı tesadüf eseri çözdüğünde bunu dile getiren satırları çok samimiydi. Her şeyi bilirim, yanılmam tavırlarının olmaması hoştu. :)

Doktorun olayları anlatışı sırasında gerçek yaşantısına da değinmesi- sevgili, eş, çocuk- kronik açıdan ilerlerdiğimizi fark edip daha doğaçlama gibi görünmesine neden olmuş.

Son bir şey daha ben okurken yoruldum. Çok akıcı bir anlatımı vardı, cümleler basitti ama birkaç vaka okuyup bir es veriyordum, başka bir şeylerle ilgilenme ihtiyacı duyuyordum.

Saatleri Ayarlama Enstitüsü-321

DonukPudra canım bebekten sonra nasıl eski kitap temponu tutturdun? Ben eskisi gibi olamadım hala.
Merhaba Lavin ,
ASlinda pek tutturdum diyemem ama bu topige geldigimden beri ayda 2 -3 kitap okumaya basladim. 2aydir falan adam akilli bu haldeyim oncesinde mumkun olmuyordu. Suan ise baslamamin da etkisi var yolda ya da iste bos kaldigimda hemen acip okuyorum. Evde oldugum gunler pek okuyamiyorum. Surekli dipdibeyiz anca uyur da enerjim olursa oyle 20 dk okuyorum. Evde her bos firsatta dinlenme ihtiyaci hissediyorum uzaniyorm ya da Kerem uyudugunda uyumaya calisiyorum. Uyku problemi olan bir bebek gece saat basi kalkiyoruz neredeyse ben bitik haldeyim. Bir de dis cikarma evresi simdi daha da fenalarda.
Burasi da motive etsin kendim icin birseyler yapayim mutlu olayim diye geldim iyi ki de gelmisim.
Cok uzun yazdim kusura bakma.

Son düzenleme:

Ben de çalışmayan başladığımdan beri azar azar okuyorum. Kızımın doğumundan beri bi kitap okudum ama o da 800 küsür sayfaydı

Biraz zaman lazım yani. Ayda 1-2 kitap okusam bile kardayım.
Daha benim zilli diş çıkarmadı bakalım neler bekliyor beni.

Evet biraz zamana ihtiyacimiz var.
En azindan hic okumamaktan iyidir diye teselli ediyorum ben de kendimi

Umarim az sancili /sancisiz gecer

Merhaba kızlar.
Grange- Siyah Kan elime aldım ama 20 sayfa anca okuyabildim şimdiye kadar. 2 gündür uykusuzum. Pek canım istemedi hemen yüklenmek. O yüzden bugün biraz kaytarmak istiyorum

Selam kizlar,
Sonunda Aşkin Istilasi - Yol bitti. Bazi gunler hic okumadim o yuzden bu kadar uzun surdu.
Bu kitap yayinlandiginda, "bir kitap okuyacaksiniz ve booomm hayatiniz degisecek" gibi bir imaj cizildi. Ben de merakla aldim elime dogrusu. Beklentiyi yuksek tutarak okundugunda hayal kirikligina ugrayabiliyor insan.
Kitap bir kisisel gelisim ve meditasyon kitabi. Yazar kendince cok zor ama mukemmel bir goreve soyunmus. Inancini ve azmini takdir ettim oncelikle. Daha iyi bir dunya yaratmak, hatta dunyada cenneti yaratmak sloganiyla hareket ediyor. Amac guzel, fikir guzel...
Ben bu kitapla okuyucularina ayna tuttugunu dusunuorum yazarin. Bize gormek istemediklerimizi ve goremediklerimizi gosterme çabasinda. Ama kim ne gormek isterse onu gorecektir yine diye dusunuyorum. Ben de yer yer sıkılıp, "Tamam Metin bugunluk sana dayanma kotami doldurdum"deyip kapattim kitabi. Bana cok ütopik gelen uygulamalari da var, fikrime tamamen ters fikirleri de. Ama bana tuttugu aynada, nerelerde yanlis yaptigimi da, neleri yanlis bildigimi de gosterdi. Hem bu yuzden, hem de misyonu itibariyle diger kisisel gelisim kitaplarindan farkli buldum bu kitabi. Benim icin bir tık daha onde bu.
Kitap farkindaligi arttirma bakimindan gayet iyi. Saniriim 2. kitabini da alip okuyacagim. Cunku siz farkinda olmasaniz bile kitapla siziin aranizda bir bag olusuyor. Ne kadar begenmediginiz yerleri olsa bile. Bu da Metin'in sırrı heralde deyip geciyorum.
Yeni kitabim Franz Kafka - Dava 280 syf.
Yarin basliycam İnşallah.

COLIN o kitabı benim eşim de elinde süründürüp durdu. Normalde de yavaş kitap okur, bunu aylarca gezdirdi elinde. O sevmişti ama, sevdiği kitabı aylarca bitiremiyor.
Kişisel gelişim kitaplarına bir önyargım var. Galiba senin bu yorumun üzerine o kitabı tamamen es geçeeğim

Cok sevdiyse bitsin istememistir diycem ama fazla iyi niyetli olacak galiba bu.
Benim de on yargim var kisisel gelisim kitaplarina. Ama bu fena degil. Ben 2. yi de okuycam sanirim alirsam. Sevmedigim yerleri gormezden gelecegim. Bunu da kitaptan ogrendim.

selam kızlar..

Gün Olur Asra Bedel'ciler sonrasında Cengiz Han'a Küsen Bulut'u okumayı ihmal etmeyin olur mu
gün olur asra bede li okuyorum. ortak kitapta olduğunu unutup başlamıştım.
küsen bulutuda eklerim:) saol lolisciğim

Atilla Ilhan -Yagmur Kacagi 90sayfa.
Arada siir okuyacagim.
Sefillerde tikandim yine.
Yarina kendime son bir sans verecegim yine kendimi veremezsem sefillere öteleyecegim.
Uykusuzluk ve yorgunluktan gitmiyor .
bende bu akşam başlayacağım sefillere. ciddi bir zaman ayırmayı düşünüyorum. hafta sonu iki gün kitap içinde boğulma gibi planlarım var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…