Kitap okumak istiyorum.

hosbescan

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2019
78
56
36
Merhaba kızlar,

Kendimi bu anlamda çok eksik hissediyorum ama bütçem de kısıtlı olduğu için kitaba para veremiyorum rahatça. İki üç ayda bi kitap anca alabiliyorum. Zaten kitap okuma serüvenine başlayalı 1 yıl olacak sayılır. 4 kitap okumuşum daha. (okuma sürem aylar sürmüyor bu arada en fazla 4 günde bitiriyorum.)

Kişisel gelişim kitapları beğeniyorum çok pahalı. Sahaflardan aldım zaten o kitaplarımı da.

Kitap hediye eden kitap paylaşan gruplar var mı bilen var mı acaba?

Kütüphanem olsun kitaplar okuyayım. TV de telefonda vakit harcamak yerine kendimi donatayım istiyorum.

Elinizde internet var online kitaplar makaleler okuyabilirsiniz ancak nitelikli kitap tercihi çok önemli. Halk kütüphaneleri var. Bulunduğunuz şehirdeki üniversitenin kütüphanesinde vakit geçirebilirsiniz. Bir senede 4 kitap maalesef az bir miktar. Yaşınız ve eğitim durumunız ilgi alanlarınıza göre kitap önerilerinde bulunabiliriz buradan.
Öte taraftan çok satan kitap listeleri, watpadten kitaba evrilmiş kitapları pek tavsiye etmem. Kişisel gelişim derken kimleri okudunuz hangi kitapları?

Bak a101 de bu hafta levtostoyun dostoyevskinin çok güzel kitapları gelmiş tavsiye ederim ben onları daha önceden okumuştum özellikle de kumarbaz da var onu tavsiye ederim çok güzel bi kitap ondan sonra ekitap var playden indire bilirsin ben bazen çok pahalı onlar kitapları ekitap uygulamasından okuyorum

Hangi ildesiniz?

Kütüphaneler alternatif olabilir ilk etapta ama onlarda istediğinizi kitapları bulamayabilirsiniz.

İstanbul Üsküdar'da Nev Mekan var diğer kütüphanelere göre kitap çeşitliliği çok daha iyi. Aylık 2 kitap ödünç alınabiliyor.

Birde e kitaplardan okuyabilirsiniz internet üzerinden.

Marketlere de dünya klasikleri geliyor ama çevirileri nasıl bilmiyorum.

zevk için kitap okumak lüks olmuş artık.sınav için kitap aldım onlar bile inanılmaz pahalı geçen ay hukuk+ales+yds kitaplarına 1000 tl+ döktüm resmen kpssyi düşünemiyorumo_Oeskiden çok kitap okurdum 1 günde 400 sayfa kadar annem yasaklamıştı bu kadar çabuk bitirmeyi hatta öyle arkadaşlarımdan falan alırdım bazen.yıllardır ders kitabı hariç kitap okumadım.geçenlerde witcher serisine takmıştım kafayı oyunları bitirdim,diziyi izledim,pdf olarak ingilizce birkaç kitabınıda okudum ama hepsini bulamadım.internette gördüm alayım dedim ama 170 tl falandı,ders kitaplarına çok para dökünce gözüme zevk için kitap okumak fazla lüks geldi neyse sonra alırım dedim öyle kaldı:KK53:kütüphaneden ödünç alın,pdf arayın derim okuma hızınızda yüksekse kitaba para dayanmaz zaten.

Kütüphaneler var, aradığınız kitabi bulamazsaniz bazi kitapcilar (2.el olan) 4 5 tl farkla kitabinizi devamli değiştirirek istediğiniz kadar kitap okuyabilirsiniz

İkinci el satan siteler var zebramo ve gardrops cogu kitabi oralardan aliyorum cok uyguna geliyor ikinci el bazilarini geri satiyorum baska aliyorum cok sevdikleirmi satmiyorum. Eskiden hep sahaflardan alirdim tuyap kitap fuarlarindan cok alirdim cok uygun oluyor. Hicbir yerde bulamazsam internetteki kitap siteleri disaridaki kitap magazalarindan cok daha uygun oluyor. Ben tam bir kitao kurduyum benim tavsiyeleirmi dinle pisman olmazsin:)

Taşlanacağım biliyorum ama bu düşüncem değişmeyecek.
Kitap okumak isteyen bir insan, maddi olarak ulaşamıyorsa korsan alacak, bitti.
Yayımcıları zengin etmek adına uçurdular da uçurdular.
Hiçbir zaman bilgi bu kadar fahiş fiyatlara satılmadı keza okumak lüks değildir!
Bunu lüks haline getiren, emekçiden yani yazardan çalıp yayın evlerini zengin eden düzen ak, korsan tü kaka olamaz.
Sadece ama sadece kitapta buna olumlu bakıyorum:)

internet aracılığıyla okuyabilirsin. Bende başta çok ön yargılıydım internetten kitap mı okunur ya diye , sonra bir keşfettim telefonda oyun indirir gibi uygulamaları var çeşit çeşit bir sürü kitap istediğimi seçip okuyorum. Bir de yeni başlamışsın okumaya bence sevdiğin tarzları keşfet ona göre kitapları okumaya başla. internet aracılığıyla 50 yi geçkin kitap okudum tavsiye ederim. Bir de avantajı elinin altında oluyor hep , nerede olsam açıp okuyorum .

üniversite kütüphanelerinden kampüs dışı olarak kitap ödünç alınamıyor muydu..? bir bakınız isterseniz, yanlış yönlerdirmeyeyim fakat kütüphanelerin böyle opsiyonları var diye biliyorum 💐

Hiçbir zaman bilgi bu kadar fahiş fiyatlara satılmadı keza okumak lüks değildir!
Bunu lüks haline getiren, emekçiden yani yazardan çalıp yayın evlerini zengin eden düzen ak, korsan tü kaka olamaz.
Seneler önce Van a gittiğimde adım başı tezgahta kitap satanlar vardı. Bazıları işi büyütüp kitapçı bile açmış. Fiyatlara baktım çok uygun hiç aklıma korsan olacağı gelmemişti. O zaman piyasa fiyatı 500tl ye varan kitaplara toplamda 150 TL vermiştim. Sonradan arkadaş söylemişti onlar korsan satıcılar diye. Almıştım ama.

valla tatlım hak veriyorum da korsan kitaplarının da kalitesi çok önemli internetten 2.el 8-9 kitap almıştım hepsi korsanmış . sayfa sayıları 30 dan 40 a geciyor vs , yazılar yalan yanlış basılmış pişman olmuştum ama 2 tanesi normal çıkmıştı.

Seneler önce Van a gittiğimde adım başı tezgahta kitap satanlar vardı. Bazıları işi büyütüp kitapçı bile açmış. Fiyatlara baktım çok uygun hiç aklıma korsan olacağı gelmemişti. O zaman piyasa fiyatı 500tl ye varan kitaplara toplamda 150 TL vermiştim. Sonradan arkadaş söylemişti onlar korsan satıcılar diye. Almıştım ama.
Kitap konusunda korsana karşı olamam, fiyatlar 3 5 tl olsun o zaman korsan kalacak mı bakalım...

Sen kitabı piyasaya 50 60 tl den sür sonra ülkede okuma alışkanlığı yerlerde de.
Yok öyle bir dünya, insanlar ucu ucuna geçiniyor ve kitap bir lüks yani.
Alın arkadaşım korsan morsan, bilginin yayın evinin cebini doldurduğu devirde vicdan yapmadan alın hem de!

valla tatlım hak veriyorum da korsan kitaplarının da kalitesi çok önemli internetten 2.el 8-9 kitap almıştım hepsi korsanmış . sayfa sayıları 30 dan 40 a geciyor vs , yazılar yalan yanlış basılmış pişman olmuştum ama 2 tanesi normal çıkmıştı.
İnternet sıkıntılı.
İnceleyip almak lazım.

Ben ailesi aşırı aşırı okuyan bir kadınım, baba evimde 5 6 binden fazla kitap vardır.
Ki bunların başına su baskınları falan geldiği halde, 40 senede birikenler.
Günde 2 3 kitap okuyan bir babam, şair bir annem var.
Siz düşünün evdeki kitap yığınını.
Ama babam artık 5 senedir korsan alıyor, bize tek mirası adıma kütüphane açın diyen adam artık yetişemiyorum deyip korsan alıyorsa, bu düzen bitmiştir.
Ki her çıktığında 10 dan fazla alır gelir.

Anlamıyorum ki okumak, kendini geliştirmek ve pekiştirmek isteyen bir insan buna neden maddi bedel ödemeli, anlamıyorum.

X