TÜRK HABER internet sirtesinden
Aşağıdaki yazı Almanya'dan yayın yapan TÜRK HABER internet sirtesinden alınmıştır:
Yazının sahibi Sn. Filiz Uçaner'e teşekkürler...
Bugünkü konumuz benim çok önemsediğim bir konu. Eğitimin beşiği sayılan İlkokullarımızdaki küçük dünya tatlısı birçok çocuğumuzun fakirlik ve yoksulluk yüzünden çektikleri...
Geçende internette gördüğüm bir site beni bu konuda araştırma yapmaya davet etti adeta. Kardeşini seç , kardeşini bul nidaları arasında ne kadar kutsal bir görev yapıyordu o site anlatamam. Bu yazının altında da o sitenin linkini sizlere sunacağım. Hepimizin bir kardeşi olmalı!...
O sitede tüm ülke çapında elverdiği ölçülerde yardıma ihtiyacı olan öğrenciler tespit edilmiş, öğretmenleri ile bağlantıya geçilmiş ve bir abi, abla belkide anne yardımı beklemeleri için site içinde listelerde beklemeye alınmışlar.
Küçücük eller yardım bekliyor. Doğu, batı, kuzey, güney , ülkemin heryerinde okumaya azmetmiş ama maddi imkansızlıklar yüzünden boynu bükülmüş çocuklarımız tutacak bir el bekliyor. Çok fazla birşey değil onlara yağacağımız yardım. Belki bir bere, belki okula giderken üşüyen, soğuktan kıpkırmızı olmuş minik ayaklara bir ayakkabı, bir çorap...
O sitede birçok çocuğun okula giderken ya da okumak için nasıl çabaladıkları anlatılmış . Bu yüzden ben aynı şeyleri burada yinelemeyeceğim. Çünkü biliyorum ki bu yazıyı okuduktan sonra sizler o linkteki adresi açıp oradan bunları okuyup öğreneceksiniz ve umarım ki bir kardeş de seçeceksiniz. Kardeş seçmek için illa da o siteye gerek yok aslında... O siteye erişememiş bizim yakın çevremizde bile o yardımlara muhtaç olan o kadar çok çocuğumuz var ki.
Bu ülke okuyan , aydın yeni nesil ile kalkınacak!... Doğu , batı ayrımı eğitim sayesinde yıkılacak, aşılacak. Bu yüzden de bu çocuklarımızın ellerinden tutumalıyız ki aydınlık yarınlar onların, çocuklarımızın olsun.
Şöyle çevremize bir bakalım , fazla uzağımızda değiller yardıma ihtiyacı olan eller... Çevrenizdeki bir okuldaki öğretmenlerimizden birine sorsanız size ihtiyacı olan bir çok öğrenci gösterecektir. Şimdi ne dediğinizi duyar gibiyim. "Anneleri , babaları üzülüp düşünmüyor da biz mi düşüneceğiz." ya da " ohh! Yaslamışlar sana bana sırtlarını çocukları kullanıp geçinme yolunu bulmuşlar"... Ne olur böyle kıyıcı düşüncelerden uzak duralım. Haklı olabilirsiniz bu düşüncelerinizde buna bir diyeceğim yok. Ama bir de çocuklarımızı bir düşünün . Yapacağınız para yardımı değil , sadece o çocuğa gidecek yardım . Bu da o tarz düşünceden bizi az da olsa uzaklaştırabilir öyle değil mi?. Benim bir kızım vardı şimdi iki kızım oldu. Karabük / Safranbolu'da çok değer verdiğim bir öğretmen arkadaşım var. Bu kardeşini seç konusunu ona açmıştım bir gün. O da bana çok uzaklara gitmeye gerek yok içimizde de bunlardan çok var diyerek beni uyarmıştı. Ricalarım sonucu gerçek anlamda ihtiyacı olan bir kız çocuğu buldu bana... Anne babası ayrılmış , babaanneye atılmış bir kız çocuğu... Anne ve babasının hataları yüzünden hayatın yükü çok küçük yaşta omuzlarına çökmeye başlamış bir melek!.. Düşünsenize onun yaşındaki kendi çocuklarımızı ya da çocuklarımızın o yaştaki hallerini, hala koynumuzda olmazlarmıydı ilkokula giderlerken ?... Oysa bu kız bırakın ana kucağını anasının kokusuna hasret büyüyor!...
Dün o kızın öğretmeni ile konuştum bana nasıl teşekkür ediyordu anlatamam , oysa ben onlara teşekkür etmeliydim defalarca, bana o kızı buldukları , onun ellerini tutma az da olsa tebessüm etmesine yardımcı olmama aracı oldukları için. Öğretmen hanım bana dün bu yardımlara ihtiyacı olan ne kadar çok çocuğumuz olduğunu söyledi.
Hadi ne duruyorsunuz daha! Çevrenizden yada bu siteden bir kızınız, oğlunuz , kardeşiniz olsun!... Bir çocuğun masum yüzünde bir gül açtırın , çok fazla değil yapacağınız yardım inanın . Bazen bir paket sigara parası bile tutmaz bu yapılan yardım ama o çocuk için bir hazinedir.İçkiye, sigaraya verdiğimiz paraları bir düşünün. Kendimizi zehirlemeye verdiğimiz onca para. Seneden en fazla 150, 200 ytl vererek yılgınlığın içindeki bir çocuğun gözlerinde umut , sevgi ışığı olabiliriz. Bence en büyük ibadet bu! Hoş ve tebessümle kalınız!