• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kitap bastırmak mümkün müdür ?

fakeangell

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4 Mart 2011
105
7
96
Sakarya
merhaba arkadaşlar benim sizlere bir sorum olacak. sevdiğim birine hediye almak istiyorum. öyle özel bir gün falan değil ancak içimden geliyor. onu şımartmak,mutlu etmek istiyorum :) ancak hiçbir şey içime sinmiyor. kendisi şiirler yazıyor. elimde olan şiirlerini kitap gibi bastırıp ona vermek istiyorum. araştırdım tek bir kitap için tabi ki baskı yapılmıyor ya da çok maliyetli oluyor. ama buna benzer bir şey nasıl yapabilirim? kitap olamasa da nasıl bu şiirleri derleyip toparlayıp ona verebilirim? bilgisayar çıktısı gibi basit olmasını istemiyorum lütfen yardımcı olun :43:

gerçi bilgisayar çıktısı istememişsin ancak kendin de bir kitap gibi hazırlayabilirsin, şık bir şekilde. öncelikle şiirleri bilgisayara aktarırsın, farklı yazı tipleri şiirlere uygun görsellerle süsleyerek. hatta önzösüne kendi duygularından birşeyler de yazabilirsin. sonuçta kitap basanlar da aynı yöntemi kullanmıyor mu? sonra çıktısını alıp kitap şeklinde ciltlettirirsin. hatta son sayfasıne ikinizin çekilmiş bir fotoğrafını da eklettirebilirsin. bence çok şık bir hediye de olur.

canım basım evlerinde tek kitap için uğraşmazlar belki.. ama copy center lar var orada yapabilirler..Mesela biz en basitinden çıktılarımızı telli defter haline getiriyorduk orda(tabi ders için:) eminim daha fazlasını da yapabilirler copy centerlara bir bakmanı tavsiye ederim...

hem copy centerlarda ücreti ne kadar olur bilmiyorum ama istersen kitapçığına tasarım da uygularlar daha hoş olur sanırım..

bencede çok hoşbir hediye seçeneği bu ama hani o şekilde yapamasanda kendin bilgisayarda uğraşarak yapabilirsin hatta arkadaşlar bilgisayarda power pointte harika poster hazırlayıp bastırabilirsiniz ben isteyenler için ankara kızılayda kırtasiyenin adını da veririm 13 liraya çıktısını alıyorsunuz :52:

Canım çok güzel bir düşünce ama matbaalar veya kitapevleri kitap basmaya en az 500 adetten başlar.
O yüzden bilgisayar çıktısı alıp,çok şık bir cilt yaptırabilirsin..

copy center ya da ozalitci dedigimiz merkezlere gidebilirsin. orada tasarimla ilgili de yardimci olurlar . tel zimba kullanirsan hos durabiliyor.

ben bu soruyu sorunca hemen cevap gelmemişti. bir süre sonra da ben tez,vize derdine daldığımdan unutmuşum. cevap vererek fikirlerini sunan herkese teşekkür ediyorum.askere gitmeden önce vermek istiyordum erkek arkadaşıma.artık dönmek üzere zaten.dönünce ne alsam diyordum ki bunu hatırladım.umarım güzel bir şeyler ortaya çıkartmayı başarırım :)

Back