Kistleşmiş süt bezem :(

86deliha

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2015
8.935
10.663
248
38
Doğum yapalı 21gün oldu.
Tam sezeryan ağrı sancılarım hafifledi derken,mememde sert 2cm lik sertlikle doktora gittim.
Kistleşmiş süt beZesi tıkalı.
Doktor istersen takip edelim istersen iğne ile çekelim dedi.
Loğusalıktan mı nedir,çok kafama taktım :(
Halbuki doktor korkulcak bişe deil her emziren kadına olabilir dedi.
Napsam , takipte mi olsak?çektirsek mi?
Bezenin orda olmasıda pskolojik yıpratıyor elime gelio emzirirken.
Ama diğer yandan yeni doğumdan çıktığım için , ufacık bi iğneden bile korkuyorum:(
Azıcık bi acı bile fazla gelio halbuki sezeryan oldum kendi isteğimle.
Akıl verin kızlar bana,teşekkürler şimdiden yorum yazanlara.

Benim arkadaşım iğneyle çektirip rahatlamışti, dahada büyüyebilir enzirmekte zorlanirsin ama emzirdikce azalabilir hatta geçebilirde..

Bi defada çektir kurtul derim ben.
Ayrıca doğumlarda bunu engellemek için süt pompasını yanınızdan eksik etmeyin ilk zamanlar.
Fazla sütü pompayla sağın, hem yedekte süt olur hem boyle bi durum yaşamazsınız

Bir ara benim süt bezem tıkanmıştı ağrı yapıyordu ateş yapıyordu çok zordu
Masaj yapmıştım sürekli o memeden emzirmiştim ve antibiyotik kullanmıştım geçmişti
Geçmiş olsun canım

Benim arkadaşım iğneyle çektirip rahatlamışti, dahada büyüyebilir enzirmekte zorlanirsin ama emzirdikce azalabilir hatta geçebilirde..

Bi defada çektir kurtul derim ben.
Ayrıca doğumlarda bunu engellemek için süt pompasını yanınızdan eksik etmeyin ilk zamanlar.
Fazla sütü pompayla sağın, hem yedekte süt olur hem boyle bi durum yaşamazsınız
Ah canım emzirme olayım öyle sancılıki.
Pskolojim bozuldu.
Sağdığım halde böle oldu, ama düzenli sağmadım belki ondan.sütüm az diye,beklettim memeyi baya,birikince sağdım.
Bebeğim zaten doğru düzgün emmiyo ,sarılık olduğunda mama verdik alıştı biberona.
Gerçi canı isterse yarım saat çok güzel giç durmadan çekio.
Bi sağıyorum bi emziriyorum.meme şaşırdı :(
Ben büyümeye devam ederse çektiririm die düşündüm ama tamda bilemedim :(

Bir ara benim süt bezem tıkanmıştı ağrı yapıyordu ateş yapıyordu çok zordu
Masaj yapmıştım sürekli o memeden emzirmiştim ve antibiyotik kullanmıştım geçmişti
Geçmiş olsun canım
Bana emzirmeye devam et dedi,geçebilirde büyüyebilirde dedi.
Ağrı ateş yok şimdilik.
Bende masaj yapıorm sıcak press yapıom ama şimdilik gelişme yok.

Bana emzirmeye devam et dedi,geçebilirde büyüyebilirde dedi.
Ağrı ateş yok şimdilik.
Bende masaj yapıorm sıcak press yapıom ama şimdilik gelişme yok.
Bol bol emzir geçer canım
Ama senin yerinde olsam iğneyle çektirirdim rahatlardım çok acımaz diye düşünüyorum
Emziren annelerin çoğunda oluyor malesef

sertleşmişse nasıl çekecek ki iğne ile?
oğlum bir dönem sağ memeden emmedi,benim de sütüm bol ve yağlıydı,ne kadar masaj yapsam sağsam da olmadı. mastit oldum. yani meme iltihabı halka arasından süt ateşi...cidden inanılmaz bir ateşi var. çok fena.o kadar sağdım olmadı,antibiyotik kullandım olmadı,en son ameliyat oldum mecburen..

Canim benim de mastit olmustu sur bezesi kanali tikamisti ve yuksek atesle hastaneye gitmistim. dr ilac vs vermedi sık sık ilik su ile dus ve masaj onermisti. benim ki emzirmemi de engelliyordu ama o gogsumu saatte q sagdim 3 gune bisey kalmamisti.

oğlum bir dönem sağ memeden emmedi,benim de sütüm bol ve yağlıydı,ne kadar masaj yapsam sağsam da olmadı. mastit oldum. yani meme iltihabı halka arasından süt ateşi...cidden inanılmaz bir ateşi var. çok fena.o kadar sağdım olmadı,antibiyotik kullandım olmadı,en son ameliyat oldum mecburen..
Ya bu mastit değil sanırım , yani ağrı ateş vs yok.detay bilmediğim içinde soramadım.doktor tıkanmış süt bezesi dedi.ilaç vs vermedi.istersen iğne ile çekeriz dedi sadece.ben bi düşüncem dedim çıktım.
Gerçi ben kanser falan oldum diye gittim,ağlaya ağlaya ultrason çektirdim ,süt bezesi diince rahatladım ama şimdide napsam acaba kısmına takıldım.
Ameliyat nasıl zormuydu?
Bana ameliyattan bahsetmedi ama,olabilir miki.... :(

Bende Mastit vardı antibiyotikle geçmişti
Çok zor.. ameliyatını hiç duymamıştım

Canim benim de mastit olmustu sur bezesi kanali tikamisti ve yuksek atesle hastaneye gitmistim. dr ilac vs vermedi sık sık ilik su ile dus ve masaj onermisti. benim ki emzirmemi de engelliyordu ama o gogsumu saatte q sagdim 3 gune bisey kalmamisti.
Canım benim mastitten farklı sanırım,ay bilemedim şimdi başka doktoradamı gitsemki...böle elime gelen ,bilye gibi bir beze.sağa sola kayıyor.doktor tıkandıysa açılmaz dedi çekmek gerekir dedi hakkatende 3gün ben sıcak pres yaptım hep sağdım,hiç küçülme olmadı.of valla ya

Ya bu mastit değil sanırım , yani ağrı ateş vs yok.detay bilmediğim içinde soramadım.doktor tıkanmış süt bezesi dedi.ilaç vs vermedi.istersen iğne ile çekeriz dedi sadece.ben bi düşüncem dedim çıktım.
Gerçi ben kanser falan oldum diye gittim,ağlaya ağlaya ultrason çektirdim ,süt bezesi diince rahatladım ama şimdide napsam acaba kısmına takıldım.
Ameliyat nasıl zormuydu?
Bana ameliyattan bahsetmedi ama,olabilir miki.... :KK43:
ilerlemiş hali mastit oluyor işte. tıkanan süt kanalı iltihaba dönüşüyor ne yazık ki. ilerlemeden önlemini alın derim. bebeğiniz o taraftan emiyor mu?

Canım benim mastitten farklı sanırım,ay bilemedim şimdi başka doktoradamı gitsemki...böle elime gelen ,bilye gibi bir beze.sağa sola kayıyor.doktor tıkandıysa açılmaz dedi çekmek gerekir dedi hakkatende 3gün ben sıcak pres yaptım hep sağdım,hiç küçülme olmadı.of valla ya
Valla tam bilemiyorum canim. ama kadin doguma falan gitmedin dimi bunun icin. genel cerrahiye git.

Bende Mastit vardı antibiyotikle geçmişti
Çok zor.. ameliyatını hiç duymamıştım
benim taş gibi oldu bildiğin artık çözülmüyordu.ne masajlar ne ilaç ne sağma hiçbirşey fayda etmedi..öyle bir ateşi vardı ki gece yorgan ıslanırdı o kadar..
mecburen ameliyat oldum...sonrasından emzirmeye devam ettim ,ve innaılmaz rahatladım..

Ah canım emzirme olayım öyle sancılıki.
Pskolojim bozuldu.
Sağdığım halde böle oldu, ama düzenli sağmadım belki ondan.sütüm az diye,beklettim memeyi baya,birikince sağdım.
Bebeğim zaten doğru düzgün emmiyo ,sarılık olduğunda mama verdik alıştı biberona.
Gerçi canı isterse yarım saat çok güzel giç durmadan çekio.
Bi sağıyorum bi emziriyorum.meme şaşırdı :KK43:
Ben büyümeye devam ederse çektiririm die düşündüm ama tamda bilemedim :KK43:
Lanshinoh diye bi meme merhemi var, yaraya catlağa cok iyi geliyo ondan almani öneririm.
Bide goguslerin emzirirken aciyosa ve biberona aliştı emmek istemiyosa meme ucuyla emzirmeyi deneyebilirsin.
Böylelikle memende cok acimaz, bebegine biberon hissinide verebilir

ilerlemiş hali mastit oluyor işte. tıkanan süt kanalı iltihaba dönüşüyor ne yazık ki. ilerlemeden önlemini alın derim. bebeğiniz o taraftan emiyor mu?
Emiyor,ama normalde çok emen bi bebek değil oyüzdrn sağıyorm veriyorum.
Sağmakta mı kötü yaptı acaba iyice bezeyi.

benim taş gibi oldu bildiğin artık çözülmüyordu.ne masajlar ne ilaç ne sağma hiçbirşey fayda etmedi..öyle bir ateşi vardı ki gece yorgan ıslanırdı o kadar..
mecburen ameliyat oldum...sonrasından emzirmeye devam ettim ,ve innaılmaz rahatladım..
Canım meme mi taş gibi oluyor?yoksa eline gelen kistler bezelermi büyüyo? Benim meme çok yumşak,ama o beze orda sert.

Lanshinoh diye bi meme merhemi var, yaraya catlağa cok iyi geliyo ondan almani öneririm.
Bide goguslerin emzirirken aciyosa ve biberona aliştı emmek istemiyosa meme ucuyla emzirmeyi deneyebilirsin.
Böylelikle memende cok acimaz, bebegine biberon hissinide verebilir
Canım benim sorun meme içinde.kistim var.sanırım o krem eritmez bezeyi,ucuna onu kullanıodum zaten.

Canım meme mi taş gibi oluyor?yoksa eline gelen kistler bezelermi büyüyo? Benim meme çok yumşak,ama o beze orda sert.
yok canım memenin tamamı değil,o beze giderek büyüyor.benimki nerdeyse avuç içi kadar olmuştu en son ameliyat öncesi..o yüzden o duruma gelmeden çözüm bulun derim.
en doğrusu emzirerek yoketmek,duşta masaj,sağma...olmazsa antibiyotik en son çare ameliyat...siz daha başındasınız..

Back