How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Kist ve tedavisi

Nocommentt

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Mart 2012
8
0
36
İstanbul
Bana sağ yumurtalığımda 45*45 yani 5 cm büyüklüğünde basit bir kist olduğu ve dianne35 ilacını 3 ay kullanmam gerektiği söylenildi.Bu kist ilerde evlendiğimde bebeğimin olmasını engeller mi ? Ciddi bir sıkıntı oluşturur mu ? Teşekkürler...

canım benimde ilk hamileliğimde (yani daha önce jinekoloğa gitmediğim için bilmiyordum) 8cm kistim olduğunu öğrendim. hamileyken küçüldü ama doğmdan sonra tekrarladı. ikinci hamileliğimdede aynı şeyleri yaşadım ve doğumdan 5 sene sonra laparoskopi yöntemiyle ameliyat oldum. tabii bu süre içinde doktor bana hep doğum kontrol ilacı verdi ama maalesef kistten kurtulamadım. tek tedavi ameliyat.. senin kistin 5cm ise belki kaybolabilir. ama doğum kontrol hapları bir işe yaramıyor ben 2 sene kullandım geçseydi geçerdi. sana hamile kalmana engel olmadığını söyleyebilirim. çünkü benim iki gebeliğimdede kistim vardı. ve kolayca hamile kaldım. doktorumun söylemesi hamilelikte bu kistler yok olabiliyormuş.

Son düzenleme:
Canım hiç korkmana gerek yok benim kist tedavimde daha bu ay bitti ve benimde 5cmlik bi kistim vardı doktor bey bana yasmin ve primolut diye bi hap verdi ve hemen 1ayda kist kayboldu benimkide basit kistti ama doktor bu kistle hamile kalamazdın dedi nitekim 2aydır korunmama rağmen bebek olmadı birde ara kanamam olunca hemen doktora gittim ve işte kist olduğu ortaya cıktı çok şükür kurtuldum bu ay hiç korkma geçer hemen..

Canım hiç korkmana gerek yok benim kist tedavimde daha bu ay bitti ve benimde 5cmlik bi kistim vardı doktor bey bana yasmin ve primolut diye bi hap verdi ve hemen 1ayda kist kayboldu benimkide basit kistti ama doktor bu kistle hamile kalamazdın dedi nitekim 2aydır korunmama rağmen bebek olmadı birde ara kanamam olunca hemen doktora gittim ve işte kist olduğu ortaya cıktı çok şükür kurtuldum bu ay hiç korkma geçer hemen..

canım bendede 2.5cm lik yumurtalık kisti vardı hala var gerçi 5ay doğum kontrol hapı kullandm(dian 35,yasmin bitane daha vardı hap ismi unuttm )bi faydasını göremedim senin kistn benimkinin iki katı olmasına ragmen geçmiş çok sanslımışsn ne güzel.bide canım cevaplarsan sevinirm PRİMOLUT ne hapı doğum kontrolmu ikitanemi ilaç kullandn 1ay içerisnde????

benim de kistlerim vardı ve doğum kontrol hapıyla geçti.tekrarlamasından hep korkuyorum ancak geçen gün gittiğimde tekrarlamadığını söyledi doktorum. bir de kistlerinden kurtulmak için bir kaç ayda bir soğan suyu içmeni öneririm. rahim içini temizliyormuş. ben iki üç kere içtim.

benim de kistlerim vardı ve doğum kontrol hapıyla geçti.tekrarlamasından hep korkuyorum ancak geçen gün gittiğimde tekrarlamadığını söyledi doktorum. bir de kistlerinden kurtulmak için bir kaç ayda bir soğan suyu içmeni öneririm. rahim içini temizliyormuş. ben iki üç kere içtim.

şu soğan küründn ne çok bahseden var bende kullanaym bari nasıl hazırlanıyo ve ne şekilde kullanıyos.soğandan aşırı tiksiniyorm çok koku oluyomu?????

canım ben soğandan nefret ederim ama tarif ettiğim gibi kullanınca çok da sıkıntı olmuyo. bir adet orta büyüklükte soğanı yaklaşık 15 dk 1 büyük su bardağı su ile kaynat. soğumasını bekle. içine bir kaç damla limon sık. gözlerini ve burnunu kapat...hiç nefes almadan bitir. son yudumda nefes alınca iğrenç bi tat geliyor ama kısa sürede geçiyor. özellikle adetinden bir kaç gün önce yap. deli gibi kanama yapıyor her şeyi söküp atıyor. çok sık yapmayın ama..yılda bir kaç kez yeterli.

canım ben soğandan nefret ederim ama tarif ettiğim gibi kullanınca çok da sıkıntı olmuyo. bir adet orta büyüklükte soğanı yaklaşık 15 dk 1 büyük su bardağı su ile kaynat. soğumasını bekle. içine bir kaç damla limon sık. gözlerini ve burnunu kapat...hiç nefes almadan bitir. son yudumda nefes alınca iğrenç bi tat geliyor ama kısa sürede geçiyor. özellikle adetinden bir kaç gün önce yap. deli gibi kanama yapıyor her şeyi söküp atıyor. çok sık yapmayın ama..yılda bir kaç kez yeterli.

ay inşallah temizler çok içince zararlı heralde bebeğim kistleride temizliyomudur bilgin varmı??

canım bana temizliyo dediler ve hem yasminle hem de soğan kürünü bi kaç kez kullanarak atlattım. zararlı olma nedeni rahimde ne var ne yok söküyomuş. zaten adet kanaman öyle yoğun oluyo ki anlıyosun...menopozlulara da önerirlermiş, adet gecikmesine de.

çok teşekkür ederim ayrıca cvpladığn için kimi arkadaşlar cevap yazmıyorlar kendi aralarında muhabbet ediyorlar sürekli.ben yeni katılanlardanım cvp vermiyo kimisi nese öptm sağol canım benim allah razı olsn

tatlım bana zaten kist için önermişlerdi. rahimde ne var ne yok söküyo dediler. hem yasmin hem de bir kaç kez soğan suyu kullandım. kistlerimden kurtuldum. adet olamayanlara ve menopoza girme aşamasında olanlara da öneriyolar. rahmi temizlermiş..çok sık olmamak koşuluyla iç. ama adetin fazlaca olucak. gerçi öle bi rahatlıyosun ki anlatamam. için boşalıyo resmen.

ay ağzından bal damlıyo nasıl moral oldu anlatamam inşallah ya kistten dolayımı bilmiyorm adet düzensizligmde oldu gebe kalamıyorm

ne demek rica ederim. forumun amacı da bu olmalı. ben de çok öptüm. inşallah en kısa sürede kurtulursun. benim kistlerim patlardı bir de..acillik olurdum. umarım bi daha olmaz.

gebelik şüphen olursa içme ama. allah korusun düşüğe sebebiyet verir. emin olduğunda iç. adetlerinin düzensiz olma nedeni kist zaten.

kistinin türünü bilmiyorum ama mesela benim kistler 3 taneydi ve gebeliğe engel değildi.içi sıvı doluydu. bence doğum kontrol hapındandır. ne zamandır deniyosunuz bebek yapmayı?

Back