Doktorum hormonlarımın normal olduğunu söylemekle birlikte adet düzensizliğim için Yasmin adlı doğum kontrol hapını yazdı. Kistim olduğunu söyledi fakat başka bir açıklama yapmadı ilacın yan etkileri oldukça fazla kullanmamak daha mı faydalı olur? Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.
Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Kist Tedavisinde Doğum Kontrol Hapı
- Konu Sahibi Nuunisko
- Başlangıç Tarihi
-
- Etiketler
- #kadındairhersey #kadındoğum
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Sınava hazırlandığım için psikolojik olarak zor durumdayım ve kilo alıyorum ilacın etkilerini okudum birçok yerde yazanlar çok rahatsız olmuş psikolojik olarak yıprandım yeterince ilaç daha kötü yapabilir10 yıl doğum kontrol hapı kullandım hiç yan etki yaşamadım Yasmin ile yazz ı kullandım bence doktorunuzu dinleyin kist ciddi anlamda zarar verebiliyo ilaç küçülmesini sağlıyo
Ne psikolojimi etkiledi ne kilo aldırdı yan etkisi en düşük olan söylediğim haplar zaten merak etmeyin :) kullanmamanız daha kötü ilerde çocuk istediğinizde ciddi sıkıntılar çıkabilir. Dediğim gibi 10 yıl kullandım bebeğim de doğal yolla oldu çok şükürSınava hazırlandığım için psikolojik olarak zor durumdayım ve kilo alıyorum ilacın etkilerini okudum birçok yerde yazanlar çok rahatsız olmuş psikolojik olarak yıprandım yeterince ilaç daha kötü yapabilir
Teşekkür ederim yardımınız için.Ne psikolojimi etkiledi ne kilo aldırdı yan etkisi en düşük olan söylediğim haplar zaten merak etmeyin :) kullanmamanız daha kötü ilerde çocuk istediğinizde ciddi sıkıntılar çıkabilir. Dediğim gibi 10 yıl kullandım bebeğim de doğal yolla oldu çok şükür
Allah sizi sevdiklerinize bağışlasın.
Mrb. Bende de kist varmis adetimin 2.gunu yasmin kullanmaya basladim normalde 7.gununde adetim biter hatta 5 gunde biter tam temizlenme 7 gun surer. Ama 7.gun olmasina ragmen asiri kanamam var ve pihti atiyorim normal midirDoktorum hormonlarımın normal olduğunu söylemekle birlikte adet düzensizliğim için Yasmin adlı doğum kontrol hapını yazdı. Kistim olduğunu söyledi fakat başka bir açıklama yapmadı ilacın yan etkileri oldukça fazla kullanmamak daha mı faydalı olur? Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.
Adetim normalde duzenlidir. Tup bebek dusundugumuz icin bu ilaci verdi oncesinde. Ilk defa basima geliyor ve ilk defa dogum kont.hapi kullaniyorum yaninda 300 mg aspirin de vermisti. Tedirgin oldum açıkçasıMrb. Bende de kist varmis adetimin 2.gunu yasmin kullanmaya basladim normalde 7.gununde adetim biter hatta 5 gunde biter tam temizlenme 7 gun surer. Ama 7.gun olmasina ragmen asiri kanamam var ve pihti atiyorim normal midir
- 1 Mayıs 2020
- 110
- 43
- 18
- 24
kistim olduğu için 3ay diane35 doğum kontrol hapını kullandım. Kistim yok oldu yan etkilerinden bahsedecek olursam eğer ben ilk başta flutamid aldactone diane35 üçünüde kullanarak tedaviye başlamıştım ancak aldactone ve flutamid çok ağır ilaçlardı içtiğim an kusuyordum o ilaçlar yüzünden hap fobisi oluştu artık hap içtiğim an kusuyorum. Doktorumun kararı ile sadece diane35 ile devam ettim biraz kilo aldırdı sürekli uykum geliyordu ve aradabir kabuslar görüyordum. Aradabir durduk yere ağlıyordum falan :) Bence doğum kontrol hapı yanında destek hapı kullanırsan sorun olmaz.Doktorum hormonlarımın normal olduğunu söylemekle birlikte adet düzensizliğim için Yasmin adlı doğum kontrol hapını yazdı. Kistim olduğunu söyledi fakat başka bir açıklama yapmadı ilacın yan etkileri oldukça fazla kullanmamak daha mı faydalı olur? Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.
- 18 Nisan 2018
- 513
- 348
- 53
- 33
Iyi akşamlar arkadaşlar. Banada doktor adet düzensizliğin için yasmin verdi. Adetimin dördüncü günü içtim. Ama yan etkilerini falan okuyunca tedirgin oldum. İki gün içtim bıraktım ama biraktigimdan beri 5 gündür aşırı derecede kanamam var. Sadece iki tane içtim. Normal mi sizce?
Merhaba yorumunuzu yeni gördüm kusura bakmayın yardımcı olamadım. Ben ilacı kullanmadığım için böyle bir tecrübem olmadı şimdi nasılsınız?Mrb. Bende de kist varmis adetimin 2.gunu yasmin kullanmaya basladim normalde 7.gununde adetim biter hatta 5 gunde biter tam temizlenme 7 gun surer. Ama 7.gun olmasina ragmen asiri kanamam var ve pihti atiyorim normal midir
Bence normal çünkü bu hapların özelliği söktürücü olması adet yapması genelde adet olmayanlara da veriyorlar şimdi nasılsınız?Iyi akşamlar arkadaşlar. Banada doktor adet düzensizliğin için yasmin verdi. Adetimin dördüncü günü içtim. Ama yan etkilerini falan okuyunca tedirgin oldum. İki gün içtim bıraktım ama biraktigimdan beri 5 gündür aşırı derecede kanamam var. Sadece iki tane içtim. Normal mi sizce?
Şimdi soğan kürü deniyorum doğal yollardan çözülmezse ilacı kullanmaya karar verdim. Sınava hazırlandığım için bu süreçte psikolojik sağlamlığa ihtiyacım var diye tedirgin oldum kullanmadım inşallah gerek kalmaz.kistim olduğu için 3ay diane35 doğum kontrol hapını kullandım. Kistim yok oldu yan etkilerinden bahsedecek olursam eğer ben ilk başta flutamid aldactone diane35 üçünüde kullanarak tedaviye başlamıştım ancak aldactone ve flutamid çok ağır ilaçlardı içtiğim an kusuyordum o ilaçlar yüzünden hap fobisi oluştu artık hap içtiğim an kusuyorum. Doktorumun kararı ile sadece diane35 ile devam ettim biraz kilo aldırdı sürekli uykum geliyordu ve aradabir kabuslar görüyordum. Aradabir durduk yere ağlıyordum falan :) Bence doğum kontrol hapı yanında destek hapı kullanırsan sorun olmaz.
İlaç kullanmama fikri çok yanlış. Yan etkisini en fazla 1 ay ilaca alışana kadar çekeceksin vücut alışınca yan etkiler yok oluyorDoktorum hormonlarımın normal olduğunu söylemekle birlikte adet düzensizliğim için Yasmin adlı doğum kontrol hapını yazdı. Kistim olduğunu söyledi fakat başka bir açıklama yapmadı ilacın yan etkileri oldukça fazla kullanmamak daha mı faydalı olur? Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.
10 yıl kullandınız peki kistiniz yok oldumu10 yıl doğum kontrol hapı kullandım hiç yan etki yaşamadım Yasmin ile yazz ı kullandım bence doktorunuzu dinleyin kist ciddi anlamda zarar verebiliyo ilaç küçülmesini sağlıyo