Kist mi, gebelik mi anlamadım..

Melankoliik

Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2019
309
178
25
Kızlar önceki konumdada belirtmiştm. Son korunmasız ilişkim 30 Ocakta oldu. Daha sonra 2 Şubat'ta regl oldum. 8 Şubat'ta bitti. Gayet yoğun bir şekilde kanama yaşadım. 14-17 Şubatta yani öuhtemel yumurtlama günlerimde kasık ağrısıyla beraber kahverengi akıntım geldi. Çok yoğun olmadığı gibi çok az da değildi. 2 gün önce test yaptım, negatif silik bile yok. Ama hala regl olmadım. En fazla 5 6 gün gecikmiştim. Bugün 10. Gün oluyor kızlar hala regl olamadım.. Böyle gecikme olup idrarda çıkmama ihtimali varmıdır gebeliğin, ama ilişkimde olmadı. Jinekologa gitsem bakar mı ? Yoksa kadın doğuma mı gitmeliyim.. Hastaneye gidip kan vermektense muayenehaneye gidip ultrasona girmeyi tercih ederim. Bu gecikmenin sebebi ne olabilir.. Lütfen yardım edin

Regliniz her zaman düzensiz değilse büyük bir ihtimalle mevsim geçişindendir. Ya da sizin beklemenizden, stres yapmanızdan kaynaklıdır. Bildiğim kadarıyla hamile olsaydınız 2 şubatta regl olmazdınız. Zaten geç yumurtlama gibi bir durumunuz yoksa regle o kadar yakın zamanki bir ilişkiden hamile kalmanız da zor.

Testlerle ilgili şöyle bir şey söyleyeyim, gecikmediğinizde dahi korunmasız ilişkinin üzerinden bir hafta geçtiğinde silik de olsa pozitif çıkıyor ki sizin son ilişkinin üzerinden bir aydan fazla zaman geçmiş. Olsaydı çıkardı diye düşünüyorum.

Gecikmeleriniz düzensizlikleriniz sık olmuyorsa endişelenmeyin. Ciddi bir durum büyük bir olasılıkla yoktur. Kadın hastalıkları ve doğum polikliniğine gidebilirsiniz randevu alıp. Ultrasonla da bakarlar, hamilelik şüphesi var derseniz kandan da bakarlar. Ona göre de adet söktürücü verirler büyük bir ihtimalle. Geçmiş olsun.

Regliniz her zaman düzensiz değilse büyük bir ihtimalle mevsim geçişindendir. Ya da sizin beklemenizden, stres yapmanızdan kaynaklıdır. Bildiğim kadarıyla hamile olsaydınız 2 şubatta regl olmazdınız. Zaten geç yumurtlama gibi bir durumunuz yoksa regle o kadar yakın zamanki bir ilişkiden hamile kalmanız da zor.

Testlerle ilgili şöyle bir şey söyleyeyim, gecikmediğinizde dahi korunmasız ilişkinin üzerinden bir hafta geçtiğinde silik de olsa pozitif çıkıyor ki sizin son ilişkinin üzerinden bir aydan fazla zaman geçmiş. Olsaydı çıkardı diye düşünüyorum.

Gecikmeleriniz düzensizlikleriniz sık olmuyorsa endişelenmeyin. Ciddi bir durum büyük bir olasılıkla yoktur. Kadın hastalıkları ve doğum polikliniğine gidebilirsiniz randevu alıp. Ultrasonla da bakarlar, hamilelik şüphesi var derseniz kandan da bakarlar. Ona göre de adet söktürücü verirler büyük bir ihtimalle. Geçmiş olsun.
Cevabınız için çok teşekkür ederim.. En iyisini uzmanlar bilir tabiki, biz de burda okuyup kendimizce yorum yapmaya çalışıyoruz. Yarın da olmazsam k.d.p gideceğim.. Tekrardan teşekkür ederim içimi rahatlattınız :)

Rica ederim, ben ilk reglimi olduğumdan beri 36 günde bir olurum en düzenli halde, 2-3 ay olmam... Benimkisi ileri derecede bile değil üstelik. Geçende bir konu sahibi vardı hayatında hiç gecikmediği halde polikistik over tanısı konmuş. Bir tek onu duydum gecikmeden böyle bir durumu olan. O yüzden yine de küçük bir pay bıraktım 😅. Buraya da yazın lütfen sonucu 😊

Ha bir de durumun psikolojik olması durumunda bir öneri. Kendinizi ne yaptığınızda dişi hissediyorsanız onu yapın. Oje sürmek, yüzünüze maske yapmak, makyaj yapmak, özenerek giyinip dışarıda bir kahve içmek gibi gibi. Hormonları düzenleyerek gecikildiğinde regl olmayı sağlıyor bu 😊

Ha bir de durumun psikolojik olması durumunda bir öneri. Kendinizi ne yaptığınızda dişi hissediyorsanız onu yapın. Oje sürmek, yüzünüze maske yapmak, makyaj yapmak, özenerek giyinip dışarıda bir kahve içmek gibi gibi. Hormonları düzenleyerek gecikildiğinde regl olmayı sağlıyor bu 😊
Gerçekten çok enteresan😄 Hemen hemen hepsini yaptım bugün bunların şuan da beklemedeyim😄 Her şeyde vardır bir hayır sonucu mutlaka yazacagimm♥️

Doktora gidememiştim, 12 gün gecikmeyle bugün regl oldum canım.... ♥️

X