Kist kaynaklı adet gecikmesi

minnos26

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2013
5.478
3.736
248
Arkadaşlar doktora gittiğimde yumurtalıklarım da hatta sanırım tüpün birinde kist oluşmuş. Basit bir kist dedi bir sonraki adet döneminin 5. günü tekrar doktora görün dedi. Kendiliğinden kayboldu mu küçüldü mü diye bakacak.
Ancak ben hala adet olmadım. 8 gün oldu. Doktora gitmeli miyim? Yoksa adet olmayı daha ne kadar beklemeliyim?
Kist için ne tedavi uyguluyorlar bunu da yaşayan var mı acaba? ve kistten ne kadar zaman sonra gebe kaldınız?

Benden sonrakilere bilgi olsun diye yazıyorum. doktora gittim tarlusal verdi. kist önemli bişi değilmiş, adetle atılırmış. tarlusalı kullanıp adetim bitince tekrar gidicem

Tarlusali alir almaz ayni gun adet gormeye basladim. 6 gun devam edicem. Kanamam tatmin edici degil az gibi geliyor ama olsun. Ardindan tekrar bi doktora gidip gorunucem.

Kistin belirtileri neydi sizde
bir belirtisi yoktu. aslında son 3 aydır adetim az geliyordu normalden ama doktora sorduğumda kistten dolayıdır demedi. Kontrol için gittiğimde yumurtalığımda kist çıktı. Muhakkak doktora muayene olun, o şekilde çıkar ancak.

Şu tarlusal denen ilacı almasam gram kan geleceği yok. İlacı içince yaklaşık saat sonra kan geliyor, o da az bişi. Sonrası paklık temizlik...
Düşünüyorum da kızlığımda ne kadar sinir olurdum, çok kan geliyo sürekli ped değiştiriyorum, bıktım bu ağrılardan diye dert yanardım. Şimdi de adet olsam diye yolunu gözlüyorum.
Cuma günü randevu aldım doktora gidicem. Umarım kist kaybolmuştur.

Doktora gittim. Ancak benim adet sandığım ara kanamaymış. İlaç bittikten sonra 10 gün beklenecek dedi. Kistim daha duruyor. sanırım biraz da büyümüş ama doktorlar sallamıyor. Adetle gider deyip gönderiyor bense acele ediyorum.
Yarın ovulasyon testine başlıycam. Amacım lh seviyemi görüp adetimi beklemek olacak, ilişkiye girmekten ziyade. Sırf merakım gitsin yani.

Bende de kist var,ama onceden ilacla geçmişti. Bu kez gecmeyince visanne diye bir ilac verdi doktor. Ama en son 55 gun hic adet olamadim kistten.suanda da verdigi ilaci icmeye korkuyorum, cok yan etkisi var diye Size ne dedi doktor?

Bende de kist var,ama onceden ilacla geçmişti. Bu kez gecmeyince visanne diye bir ilac verdi doktor. Ama en son 55 gun hic adet olamadim kistten.suanda da verdigi ilaci icmeye korkuyorum, cok yan etkisi var diye Size ne dedi doktor?
tarlusal içtikten sonra 10 gün beklemek gerekiyormuş. Bekleyeceksin dedi. İlacımın bitişinin bugün 9. günü. Yarın da geldi geldi.. Gelmezse doktora gitmem gerek yine.
Peki bir tahlil yaptılar mı? Niçin tahlilsiz ilaç yazıp gönderiyorlar? Eğer kafasına göre verdiyse bence de başka bir doktora gidin.
Mesela benim bir ay adetim 9 gün gecikti. Doktora gittim kan tahlilinde prolaktin yüksek çıktı. Ona ilaç verdi, kabul.. Ama bakmadan etmeden deneme tahtası yapmasınlar bizi.

Ultrasonda zaten kist gözüküyor.ilaca başladım. Sogan kürü ilacla yapılır mi acaba?
yapılır ama ilaç kullanırken gerek olur mu bilmiyorum. Soğan kürünün amacı yapay ilaçlar yerine doğal besinlerle vücut dengesini bozmadan iyileştirmektir.
Ben soğan kürünü yaptım ama ufak hatalar yapmışım. Mesela kaynarken ağzı kapalı olmalıymış. Bilemiyorum ben pek etkisini göremedim, belki de bu sebeplerden.
visanne hiç kullanmadım.
sizinki yumurtalık kisti mi?

Tarlusol kullandığımdan beri adet olmam gereken son gündeyim. İlaç biteli bugün tam 10. gün. Ama ben hala adet olmadım
Çok ta umrumda değil aslında. Evet toplamda 24 günlük bir adet gecikmesi geçiriyorum hayatımda ilk defa ama telaşa kapılmakta istemiyorum. Elbet düzelecek diye telkin ediyorum kendimi sürekli.
İlaçtan sonra adet tarihimi görmek amacıyla ovulasyon testlerine başladım. İlk günler çok silik çıkan lh testleri son 3 gündür tuhaf bir şekilde ince ama belirgin gözükmeye başladı. Şuan lh pik yapıyorsa 14 gün sonra adet olacağım anlamına gelmez mi bu? Yoksa şuan pik değil de daha mı belirginleşecek. Biraz kafam karıştı açıkçası.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…