Mutfak Püf Noktaları Kışlık için yaptığınız hazırlıklar..?

Green

Huzura Hasret!
Kayıtlı Üye
11 Ocak 2007
1.039
3
39
Kızlar burda kışlık yaptığımız hazırlıkları paylaşalım birbirimize fikir alışverişinde de bulunalım kimler nasıl yapmış
örnek: (buzluğa kışlık neler koydunuz. ) vs vs.

hımm... ilk yorumu ben yapayım ozaman .bugün kurutmalık yaptım biber patlıcan vs.hem dolmalık hem doğramalık .buzluğa fazla bişey atmıyorum çünkü evde iki kişiyiz eşim ve ben bizde dondurucu yemeklerini pek sevmiyoruz .ama mantı yaparsam fazlaca ,atarım dondurucuya hazırda yemek işte.yada meyve türü erik vişne kiraz vs koyarım kışın kompostosu hoş oluyor yaparım bunlara benzer şeyler .daha var aslında tek tek yazmakda olmuyo .ben en iyisi kısaca şöyle diyim.yemek değilde ufak tefek şeyler saklarım buzlukta.bu arada güneşte kuruyanını tercih ediyorum kurutmalıkları :)

guzel bır konu olmus canım.........buzluga cok bırsey atmıyorum artık kurban bayramı erken oluyor cunku.....o yuzden bu yıl sebzelerı kuruttuk..kuruttuk dıyorum hazırlıkları eltımle yaptık cunku.....(patlıcan,kabak,bıber).sonra kayısı ve vısne recelı yaptık.....tursuları da unutmayalım tabı.....hazırlığım var yanı bu yıl......

guzel bır konu olmus canım.........buzluga cok bırsey atmıyorum artık kurban bayramı erken oluyor cunku.....o yuzden bu yıl sebzelerı kuruttuk..kuruttuk dıyorum hazırlıkları eltımle yaptık cunku.....(patlıcan,kabak,bıber).sonra kayısı ve vısne recelı yaptık.....tursuları da unutmayalım tabı.....hazırlığım var yanı bu yıl......

turşular unutulur mu hiç onlar bizim soframızda olmazsa olmazlardan çok severim her senede yaparım .bende buzluğa pek bişey atmam ama diğer hazırlıkları muhakkak yaparım cokacimcoook

Bende domates sosu yaptım kavonozlara tam 15 tane ama biraz daha yapayım istiyorum malum kışın domatesler hormonlu oluyo buzluğa vişne koydum 6 kilo taze fasulye de koyucam ve yağlı biber turşusu kurdum bir şişe ayrıca karışık turşumda var benden de bu kadar :)

arkadaşlar ben bişi soracam sizlere ben barbunya aldım derin doldurucuya koymak için ama nasıl koyacam bilmiyorum haşlayıpmı koyyum öle direkmi koyyum nasıl yapıyım bilgilerinize ihtiyacım var lütfennnnnn şimdiden teşekkür ettim

arkadaşlar ben bişi soracam sizlere ben barbunya aldım derin doldurucuya koymak için ama nasıl koyacam bilmiyorum haşlayıpmı koyyum öle direkmi koyyum nasıl yapıyım bilgilerinize ihtiyacım var lütfennnnnn şimdiden teşekkür ettim

canımı ıcını cıkarıp posete koy at buzluga ben haslamıyorum cokda guzel oluyor

Bende domates sosu yaptım kavonozlara tam 15 tane ama biraz daha yapayım istiyorum malum kışın domatesler hormonlu oluyo buzluğa vişne koydum 6 kilo taze fasulye de koyucam ve yağlı biber turşusu kurdum bir şişe ayrıca karışık turşumda var benden de bu kadar :)

Ellerine sağlık. Yağlı turşu nasıl yapıyorum bir yemekte yemiştim çok hoş tadı oluyor. Yapılışını yazarsan sevinirim.İyi günler..

Ellerine sağlık. Yağlı turşu nasıl yapıyorum bir yemekte yemiştim çok hoş tadı oluyor. Yapılışını yazarsan sevinirim.İyi günler..

Evet bende merak ettim yapılışını.. Nasıl oluyor semra ? Bir keresinde bende yemiştim,çok beğenmiştim.. cokacimcoook
Turşuya bayılırım da.. :1rolleyes:

bende patlıcan biber kuruttum kışın dolma için...
buzluga da taze fasulye,bezelye,közlenmiş patlıcan, vişne falan koydum...
beş kiloda yaprak bastım...
turşuyu hala yapamadık,sağolsun onu annem yapıyo bana...

domates sosunu nasıl yaptın ben daha önce yapmıştım olmadıda.anlatırmısın

ooo kizlar biz kis hazirligini oyle bi tempoda yapiyoruz ki esim kisa savas mi cikacak diye takiliyo.Kayserili oldumuzdan mantiyla basladik ben iki buyuk tip diepfriz kullaniyorum ve ikisinide tiklim tiklim doldurdum puacalar doner ekmekleri bazi sebzeler hatta ve hatta su boregi bile yapip dondurup teker halinde koyduk cikarip pisiriyosunuz cok pratik oluyo oneririm.Sulu kofte yaprak sarmasi ve daha bi dolu sey degisik onerilerinizi bekliyorum sevgiler... a.s.

Selam canım yağlı turşu 2 litrelik pet şişeye 1 çay bardağından biraz az sirke 1 çay bardağın dan az su 1 çay bardağı sıvı yağ 1 yemek kaşığından biraz fazla turşuluk tuz ve 2,3 çay kaşığı şeker. bunları şişeye koydun ve turşuluk biberleri küçük boy ise ikiye bölün büyük ise üçe bölün. sonra şişeyi yerde devamlı yuvarlayın ben mutfakta yere bıraktım yemek yapmaya girdiğim zaman sık sık yuvarlıyorum öyle oldu :)

Domatesleri kabuklu yaptım robottan geçirdim derin bir tencerede kaynattım bolca tuz koyuyorum içine bozulmasın diye sonra kaynadıktan sonra kaynar sıcaklıktayken kavonozlara boşalttım kapaklarını sıkıca kapatıktan sonra kavonozları ters çevirip tencereye koydum içine de su koyup bir güzel yine kaynattımki kapakları iyice sıkılsın diye bu kadar.

ooo kizlar biz kis hazirligini oyle bi tempoda yapiyoruz ki esim kisa savas mi cikacak diye takiliyo.Kayserili oldumuzdan mantiyla basladik ben iki buyuk tip diepfriz kullaniyorum ve ikisinide tiklim tiklim doldurdum puacalar doner ekmekleri bazi sebzeler hatta ve hatta su boregi bile yapip dondurup teker halinde koyduk cikarip pisiriyosunuz cok pratik oluyo oneririm.Sulu kofte yaprak sarmasi ve daha bi dolu sey degisik onerilerinizi bekliyorum sevgiler... a.s.

Ohh maşallah valla eşinin dediği kadar var yani bu arada mantıya bayılırım bir kilo yollayıver banada :roflol:kaydirigubbakcemile5

merhaba hanımlar
ben kışlık olarak dondurucuya barbunya attım 4 poşet
onun dışında pek bişiy koymam donmuşları pek sevmiyoz çünkü
patlıcan kuruttum,yaprak bastım,çok güzel karışık turşu hazırladım ayrıca biber salçası vede domatez salçası yaptım şimdilik bukadar

Bizde bi sürü şey yaptık.Kuru yaptık koyduk buzluğa.Domates sosu yaptık annemle harika oldu.Turşu salatası yaptım harika görünüyolar olsada yesem hemen.Şeftali kayısı ve vişne koyduk bide çıkartıp kompostolar hoşaflar yapıyoruz.Başkada bişey koymucaz.Çok doldu çünkü..​

merhabalar bende patlıcan biber kuruttum, buzluğa vişne, fasulye ,domatesi çiğden doğrayıp koydum ,reçellerimi annem yaptı sağolsun turşu daha yapmadım yaparım herhalde daha bu kadar allah herkese yemeyi nasip etsin............

Bende yaprak bastım ayrıca salatalık turşusuda kurdum yemeye başladığımız için yazmayı unutmuşum közde patlıcan ve kırmızı biberlerde var buzlukta.

Canım bende nasıl yaptığımı anlatayım domateslerin kabuklarını soydum.Robattan geçirdim tencereye döktüm kaynattım.Tuzunu attım biraz yağ döktüm sıvıyağ bunu annemden öğrendim.Şişelere koydum ve ağızlarını kapattım.Ters çevirdim.Hanımlar birde bu tür konserveler bir kaç gözünüzün önünde olsun ki kapakları gevşerse haberiniz olur zaten hava sesini duyarsınız.17 şişe ablama 18 şişe de anneme yaptık.Emeğim çok bende onlardan yararlanacağım.Bamya,fasulye yaptık.Yaprak salamura da bastık.

kebana canım nerelisin sen mesaj ayarlarınıda yamamışsın sana yazayım diye .elazığ \ kebanlımısın bana yazarsan sevinirim :1hug:

X