Kışlık Hazırlıklarımız. (Dondurucuya,Difrize Koyduklarımız)

Buzlukta Vişne

İstenilen miktarda vişnenin sapları temizlenir ve yıkanır. Yıkanılan vişnelerin suyu süzülür ve istenilen miktarlarda poşetlere konulur. Dolaba yerleştirilir.

Hazırlanışı: Bir poşet vişneyi buzlu şekilde tencereye alınır üzerine göz kararı su konulur ve 2 bardak (yada tatlı isteğine göre) şeker eklenir. Kaynamaya bırakılır. 10 dk kaynadıktan sonra ister sıcak olarak hoşaf gibi, isterseniz benim gibi sogutarak komposto olarak kullanabilirsiniz.

Mesela patlıcan yemeğini Nasıl yapıyorsunuz?
Kahvaltılık sos Nasıl yapıyorsunuz?
Ben daha sadece fasülye koydum. Önce haşlıyorum sonra soğuk suya koyuyorum, ordan poşetleyip buzluğa atıyorum. Bir tane de domates doğruyorum üstüne.

haşlayıp buzlu suya koyunca rengi restoranttakiler gibi oluyo rengi yeşil kalıyo güzel görüntüsü oluyo ama fasulyedeki vitamin suya gidiyo vitaminsiz fasulye yemiş oluyoruz.Ben temizleyip doğrayıp poşeti kapatmadan içine biber ve domates doğruyorum

Ben buzluga bi sise sekersiz erik suyu(500ml)
5poset nohut +5poset kuru fasulye(hasladim ikisinide)
5 poset bezelye koydum
Bir poset hamur bamyasi
Bir poset taze fasulyem var bizde cok yenmez
Bir kucuk yogurt kasesine cilek koydum
Bir kucuk kavanoz gul receli yaptim
Bir kucuk kavanoz cilek receli
Bir kucuk kavanoz dut receli
Bunlar misafir gelince sofraya koydum icin normalde ben yemem recel
Bir kucuk legen eriste yaptim misafir icin
Bir poset macir tarhanasi
Buyuk bidon tarzi sise manav tarhanasi
Birazda manti yapicam
Kurbandada kuyma birazda kusbasi et koyarim okadr

Bi kucuk kavanoz(500ml) köruklu biber yaptim koydum
Yapilisi biraz yesil buyumemis olgunlasmamis uzumleri havanda eziosun biberleri sirkeli biber gibi dograyip yada tursuluk biber gibi dograyip biraz da sarimsak birazda su koyup kavanozaa koyuyosun cok guzel oluyo
Bi kucuk dondurma kutusu kadar biber patlican kozleyip koydum
Daha tursu ve salca yapicam menemenlik yapicam

patlıcan yemeğini doğrayıp tuzlu suda bekletip domates ve biberle kavurup koyuyorum çiğ koyarsanız rengi değişiyo kararıyo patlıcanlar.Kahvaltılık sosuda bol sarımsağı ince doğruyorum,biber ve patlıcanı yemeklikten daha küçük doğrayıp kızartıyorum.Sarımsağı az yağla tencerede kavurup üzerine kızaran patlıcan ve biberleri döküyorum onun üzerinede isterseniz rendelenmiş isterseniz robotta çelikmiş yada elde ince doğranmış domatesi döküp tuzla kavuruyorum,çok azda sirke dökebilrsiniz.Sıcak sıcak minik kavanozlara koyup sabah kahvaltılarında yiyoruz.

Ben tek buzdolabimin dondurucusuyla yetinmekteyim suan fazla acilamiycaz malesef cunku bu kisa dogru begendigimiz bi ev var onu almayi dusunuoruz biraz kredi cekicez bide hsg olayi var telim bozuk tel almasi gerek varda var yapicak bisi yok ev alalimda sonra dondurucuyuda ben alir ufak ufak biriktirir oderim

Önce domatesleri biberleri yıkıyoruz sarımsakları soyuyoruz .Hepsini kıyma makinasında çekiyoruz.Biz kaynanamla dışarda ocak yaktık büyük leğende kaynattık.İlk olarak sıvıyağ döküp sarımsak ve biberi hafif kavurdu.Üzerine domatesleri döküp kaynattık en son tuz koyduk 2 yıllık acılı sosumuz oldu bu yıl hasılat güzel.Bi kaç bardakta çekilmiş domates koydum dondurucuya yemeklerde lezzetli oluyo.Kızlar fotoğraf ekledim ama açılmıyo galiba

10 kg Bezelye
10 kg Barbunya
3 kg Dolma biber
3 kg Kapya biber ( Dolma için)
Komposto icin kırmızı erik vişne koydum
Yemeklerin içine koymak için yeşil biber doğrayıp difrize kaldırıcam
Yemeklere koymak için 10 kg domates sosu kaynattım daha yapılacak
Melemenlik sos yapılacak
Kahvaltılık lutenitsa yapılacak ( annemi bekliyorum )
Taze fasulye, bamya, kabak konserve si yapıldı.
Soslu patlican konservesi yapılacak
Şimdilik bu kadar
Allah hepimize yaptıklarımızı ağız tadıyla yememizi nasip etsin

Canım bu kahvaltılık nasıl tadı ben patlıcan ve biberi közleyip yapıyorum bu değişik geldi denesem mi acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…