Kışlık hazırlık yaparken yaptığım hata

Dilandilan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Haziran 2019
836
1.759
113
30
Merhaba kızlar bu sene ilk kez kışlık konserve yaptım ilk defa denediğim için her şeyden az az yapayım dedim kötü olursa üzülmeyeyim diye. Annem kapakları kaynat demişti ben de güzelce kaynattım sonra tezgaha koydum şişeleri doldurduktan sonra kapattım kapakları. Geçen gün videolarda izlerken kapakları kurulamam gerektiği yoksa ekşiteceğiniz öğrendim çok üzüldüm hatırlamıyorum kuruladım mı kurulamadım mı şimdi hemen açmak da istemiyorum şişeleri sizce ekşir mi menemen

hiçbir şey olmaz.. zaten kurutsan o sırada soğur amaç sıcak sıcak kapatmak. ben kaynar sudan çıkarır çıkarmaz kapatırım kapakları 4-5 senedir de yapıyorum ne bozulma ne ekşime yaşamadım..

hiçbir şey olmaz.. zaten kurutsan o sırada soğur amaç sıcak sıcak kapatmak. ben kaynar sudan çıkarır çıkarmaz kapatırım kapakları 4-5 senedir de yapıyorum ne bozulma ne ekşime yaşamadım..
Hadi inşallah şimdi domates sosu yapacağım aklıma geldi tekrar sormak istedim teşekkür ederim

Ben kapakları yıkayıp kuruluyorum öylede bir şey olmuyor kapak yeniyse kolay kolay bir şey olmuyor kısaca

Ben kapakları yıkayıp kuruluyorum öylede bir şey olmuyor kapak yeniyse kolay kolay bir şey olmuyor kısaca
Konserveyi sıcakken kapatıp ters çevirirseniz hiç bişey olmaz .
Konservelerinizi bir kontrol edin tutup tutmadigi belli olur

Merhaba maalesef konu başlığı sebebi ile ceza almıştım yorumlarınızı okuyabilene kadar çoktan yaptım bitirdim sıcak sıcak kavanozlara doldurduğum domates soslarını kaynattığın kapaklarla sıkıca kapattım ve ters çevirip ertesi güne kadar beklettim çok şükür şişme vs olmadı bakalım ilk denemem diye toplam 8 kavanoz yaptım 1 litrelik eğer tutarsa seneye daha fazla yapacağım. Allah ağız tadıyla yemeyi nasip etsin inşallah

Menemen sıcak koşullarda her türlü eksir kapağın kirilanmasiyla alakalı değil ama kurutmak kapakların atmasını engeller

Menemen sıcak koşullarda her türlü eksir kapağın kirilanmasiyla alakalı değil ama kurutmak kapakların atmasını engeller
Menemeni de sıcakken kavanozlara doldurmam gerektiğini söylemişti annem oda sıcaklığında kuru bir yerde muhafaza ediyorum dediğim gibi ilk denemem tutarsa ne ala tutmazsa da sağlık olsun diyeceğim mecburen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…