• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kıskançlık

Minikgirl35

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2017
502
470
103
Arkadaşlar erkek arkadaşımla son zamanlarda kıskançlık problemimiz var. Örn; son anda bir arkadaşımın nişanına davet edildim. Memleketime gelmiştim ailemin yanına. Bir iki elbise deneyip erkek arkadaşıma attım hangisini giyeyim diye. Hiçbiri dedi, neden dedim.Elbise giymeni istemiyorum dedi. Zaten giyeceğim neden şu güzel olmuş demek yerine giymeni istemiyorum diyorsun ki dedim. Ben sana en başında kıskanç olduğumu söylemiştim dedi. Bende en başında sana özgürlüğümün kısıtlanmasından hoşlanmadığımı söylemiştim dedim.

Böyle küçük problemler çıkmaya başladı son zamanlarda. Daha sonra beni arayıp özür diledi. Demorilize olmuştum ben zaten. Soğuk konuştum bu sefer o sinir oldu. Kapattık öyle.

Bu gibi şeyler ileride büyük problemlere yol açar mı??
Yoksa giyme diyorsa, giyme o zaman mı diyorsunuz??

Son düzenleme:
Giyme o zaman demeyeceğim hiç sevmediğim hareketler çünkü kısıtlanmak. Ben hayata bakış acilarimizin uyuştuğu biriyle evlendim. Kiyafetime karışacak beni darlayacak insanın hayatimda yeri olmazdı. Şu kıyafet yüzünden tartışmaları da hiç anlamam zaten. Net bir şekilde konusun derim. Yerine göre giyinmemissinizdir çok aşırı tuhaf bir kıyafettir kendince yorum yapar neyse de." Bono goymono ostomoyorom koskonc boroyom" diyene de kürekle dalasim geliyor.

Bence bu gibi durumlar ilişki için büyük ve aşılamayacak sorunların habercisi oluyor çoğu zaman. Çünkü 2 metre kumaş yüzünden çıkan tartışmanın arkasında bir sahiplik anlayışı var. Benim ne giyeceğime benim dışımda kimse karar veremez. Karar verebileceğini düşünüyorsa bunun alt metni şudur "Bu yaşa gelmişsin ailen nerede ne giyeceğini öğretememiş, kafan çalışmadığı için sen de öğrenememişsin hala. O yüzden ben sana öğretirim". Bu muameleyi kim yaparsa yapsın kabul görmez bende.

Şort giymeyen birini istiyorsa giymeyeni bulacak. Elbise giymeyen, mini etek giymeyen, askılı giymeyen birini istiyorsa öyle birini bulacak. Hem karnım doysun hem pastam dursun misali "seninle olayım ama benim istediklerimi giy" gibi bir durum olamaz.

Bu sorunu sakince aşabileceğiniz biriyse aşmaya çalışın. Yok sınırları kesinse ayrılın gitsin. Çünkü böyle adamlar değişmez.

Ben de ilişki başlamadan "benim kıyafetime karışma ben sevmem" demiştim. Annem babam bile karışamaz. Bu adam "tamam ben de sevmem" dedi, kabul etti. Sonra bir başladı adam "belin açılmasın, o yaka niye açık, bu elbise beni katil eder..." bunlar öyle bir büyüdü ki anlatamam.. Kesinlikle taviz vermeyin. Bir de insan susunca durumu kabul etmeye başlıyor. Biz çocuk değiliz, elin oğlu bize karışamaz. Şimdiki çocuklar bile üstünü başını kendi seçiyor. Düşünceniz uymuyorsa kapıyı gösterin. Hiiiçç dinleneyim bu adamı size ilk elden uyarı.....

Tavrınız ve çizginiz net olursa bu konuda size karışamaz. Bn istediğimi giyerim. Eşim hem sevgilikte karışmaya çalışırdı evlendik halen karışıyo ama dinlemiyorum giyiyorum. Zaten dekolte giyinmem ama diz üstü elbise , etek giyerim.

erkek arkadaşınız elbiseli kızlardan tahrik oluyordur öbür erkekleri de kendisi gibi sanıyordur böyle tiplerle neden sevgili olup prim veriyorsunuz ki adamlar sapık

Arkadaşlar erkek arkadaşımla son zamanlarda kıskançlık problemimiz var. Örn; son anda bir arkadaşımın nişanına davet edildim. Memleketime gelmiştim ailemin yanına. Bir iki elbise deneyip erkek arkadaşıma attım hangisini giyeyim diye. Hiçbiri dedi, neden dedim.Elbise giymeni istemiyorum dedi. Zaten giyeceğim neden şu güzel olmuş demek yerine giymeni istemiyorum diyorsun ki dedim. Ben sana en başında kıskanç olduğumu söylemiştim dedi. Bende en başında sana özgürlüğümün kısıtlanmasından hoşlanmadığımı söylemiştim dedim.

Böyle küçük problemler çıkmaya başladı son zamanlarda. Daha sonra beni arayıp özür diledi. Demorilize olmuştum ben zaten. Soğuk konuştum bu sefer o sinir oldu. Kapattık öyle.

Bunlar kesinlikle kücük problemler degil.. Kıskancligin azalarak sorun olmaktan ciktigina hic sahit olmadim... Tam tersi artarak kocaman bir soruna dönüsür ileride.

Tabiki Kendı kararlarınız hakkında onu söz sahibi yapmayın. Yanı elbise fotografı atmak bıle onu söz sahibi yapmıs. Giyip gıdın..

Bugun elbise giymeni istemiyorum olur, yarin pantolonun ustune uzun bi sey giymeden disari cikamazsin olur, öbür gün pantolon giyemezsin uzun etek giyeceksin olur.
En kotusu de ne biliyor musun? O herif sana boyle konusurken senin buraya gelip, ne yapmam lazim giysem mi giymesem de olur mu diye soruyor olman.

Bunlar küçük problemler değil, gayet büyük problemler.

Net olmaz o iş. Çok yaşadım biliyorum.
Bana annem babam karışmaz bu konuda hele erkek arkadaşıma hiç izin vermem.

Yanlış hatırlamıyorsam sevgiliniz sizden 10 yaş küçüktü. O yaştaki bir erkek çocuğunun saçmalaması daha yüksek ihtimaldir. İlerde düşünceleri değişebilir, yaptığının saçma olduğunu anlayabilir düşünceleri daha tam oturmamıştır. Bence net çizginizi koyun, bunu giyeceğim deyin sormayın bile. Sorarsanız seçim hakkı tanırsınız, o da en kapalısını seçer. Siz şimdilik kendiniz seçin.

Back