• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kıskançlık sevgidenmidir ? Özgüvensizlikten mi ?

_Feslegen_

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2020
135
92
48
Selam Kızlar Fikirleriniz Merak ediyorum ?
Sevdiginiz adamı kıskanmak sevgidenmi yoksa kendinize olan özgüvensizliginizdenmidir ?

Sevdiginiz adamı kıskanmak sevgidenmi yoksa kendinize olan özgüvensizliginizdenmidir ?
Aşırısı özgüvensizliktir. Onu kaybetmekten korktuğun için saçmalarsın, hayatına müdehale edersin, sürekli ona karışır kavga çıkarırsın bu da güvenmediğini gösterir.

Bence ikisinin ortak karisimi zira sevgi olmayinca ozguven sorunu bile olsa kiskanclik olmuyor

Kıskançlık konusuna bağlı deyip politik cevap vereceğim 🤭

Bana göre özgüvensizlik. 🤷
Ama karşidaki kiskandiracak ne yapiyor, kiskançligi oluşturan mevzu ne ona da bakmak lazim.

Neyini kıskandığınıza göre değişir. Eğer kız arkadaşları ve iş arkadaşlarından kıskanıyorsanız hem sevgiliye hem de kendinize güvensizlik vardır

Aşırısı özgüvensizliktir. Onu kaybetmekten korktuğun için saçmalarsın, hayatına müdehale edersin, sürekli ona karışır kavga çıkarırsın bu da güvenmediğini gösterir.

Kontrol etme isteği+ öz güven problemi

Bence ikisinin ortak karisimi zira sevgi olmayinca ozguven sorunu bile olsa kiskanclik olmuyor

Öz güvensizlik.

Cevaplarınız için teşekkür ederim 🌸
Mesela Fotograf paylaşmasını kıskanıyorum istemiyorum kendimde paylaşmam onunla beraber olanları çok nadir paylaşırım abartıyormuyum ?

Mesela Fotograf paylaşmasını kıskanıyorum istemiyorum kendimde paylaşmam onunla beraber olanları çok nadir paylaşırım abartıyormuyum ?
Bence bu baya abartı sosyal medya kullanan çoğu kişi artık her şeyi paylaşır oldu. Kimse resim paylaştı diye ona yükselecek değil. 😊
Ben sosyal medya kullanmıyorum instagram, Twitter vs 6 yıldır detoks yapıyorum 😅. Eşim kullanır bir kez bile neden kullanıyorsun lafını yapmadım.

İşte tam bu noktada '' neden istemiyorum? '' diye sormalısınız kendinize. Kıskanıyorsunuz ama neden? O fotoğrafa bir kız yorum yaparda karşılığını alır diye mi korkuyorsunuz? Sonuç aslında söylediklerimize varıyor kaybetme korkusu maalesef. Ben karışmam şahsen bana da karışmasına müsade etmem. Zaten sosyal medyayı ya hiç kullanmayın bence ya da bırakın istediğini paylaşsın. Benim fotoğraflarım çoktur instagramda ama tek bir kişiye bile cevap vermem. Sosyal medyadan beğensem bile biriyle tanışmam. Bana yazan kaç kişiye yazmıştır diye düşünürüm hep. Görüşeceksem biriyle bu gerçekte olmalı.

Dünyada en nefret ettiğim şeylerden biridir kıskançlık. Annem ve babam hep der ki, "birine seni aldatma ihtimalini yakistiriyorsan yapsın yapmasın önemli değil, öyle insandan ayrıl"
Tabii bunu kendi ilişkileri için soylerler bize öğüt olarak değil. Ama duya duya icsellestirdim. Gerçekten de sevgilim bir şey dediğinde yalan söylemiş gibi geliyorsa ya da bir yere gittiğinde ortamda beni rahatsız edecek biriyle bir şeyler yaptigini hissediyorsam , bunu ona yakistirdiysam zaten kanıta gerek yok..bizim ilişki sacma bir yere evriliyor demektir.
Sevgililerim de beni asla kiskanmaz çünkü yüzde bin dürüstümdür. Ülkeden göç edecek eski sevgilime saat almak istemiştim, hatıra olsun diye:) yarı maasimla çok güzel bir saat alıp o zamanki sevgilime gostermistim mesela. Çok beğenmişti, 'kumral ya yakışır bu renk ona' diye yorum yapmıştı😅😅
Ya da eski sevgilimin attığı şiiri gören sevgilime inkar etmek yerine bunun kötü bir şey olmadığını,insanların bazen bunu yapabileceğini, biz de bir gün ayrılsak beni hatırlatan bir şey gördüğünde bana yazabilecegini söylemistim, sonrasında içi huzursuz diye ex ile konuşmak istemisti, 'bu sehre gelecekmissin,benim otelde kal' diye güle güle telefonu kapatmıştı 😂😂
Bilmiyorum benimki genişlik ve gavatlik arasinda bir yer mi :) ama bu durumdan çok memnunum. Ben de kimseyi kiskanmam, sevgilim benden once mutlu bir ilişki yaşadıysa onun adına mutlu olurum. Asıl kızı kotuleyip geçen zamanına lanet okuyan bir tipse sogurum:))

Kangrendir. Kıskanmayın ey ahali

Ben sevgidendir diyorum ama eğer aşırı bir kıskançlıksa bu artık özgüvensizliğe giriyor. Herşeyin aşırısı zarardır dozunda olması en güzeli.

Bu yorumunuza göre cevap özgüvensizliktir, eş/sevgili/nişanlı yerine göre kıskanılabilir gerçi saçma hareketler yapıyorsa ben de kıskançlık değil de sinirlenme duygusu vuku bulur ama fotoğraf paylaşıyor diye veya herkesten kıskanma kıskananın kendisiyle ilgili bir sorundur, böyle bir kıskançlığı sevgiden deyip normalleştiremem 😬

Yapan adam herturlu yapar neyi kiskanacaksiniz.ozguvensizliktir diyorum.yaptiysa bisiler birakir gidersiniz sıkarak ona baktin buna yürüdün demek olmaz zaten yapiyorsa size uygun degildir .erkk ve kadin nerde durmasi gerektigini bilmeli bilen adami kiskanmak olmaz.Lakinn erkeğide cok rahat birakmamak lazim ensendeyim ama senide kiskanmiyorum imaji cizmek gerek :KK62:.

Ben sevdiğim adamı kıskanırım özgüven siz biri değilim .
Aşkın içinde kıskançlık vardır sahiplenme yoksa aşk değildir.
Aşk ilkel bir duygudur zaten.
Zamanla yerini sevgiye güvene bırakır.
Ama kıskancım diye de adamı bunaltmam.
Sınırlarına saygı duyarım.sıkmam boğmam.
Kendi çapımda kıskanırım.
Bence herkes de böyle gönül ilişkisi yaşayan.
Erkek arkadaşım kıskanc değilim der güya ama merak eder nerdesin kimlesin diye .eee kıskanmıyorsan neden merak edersin.
Bazı insanlar saklar işte ama duygusu olan herkes kıskanır.

Back