kıskançlık bir hastalık mı? ilerde geçer mi?

• Konu Sahibi Konu Sahibi littlewise
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
L

littlewise

Ziyaretçi
erkek arkadaşım daha ilişkinin başında olmamıza rağmen çok kıskanç ve sanırım bu yüzden biran önce evlilik istiyo, en ufak bişeyde sorular soruyo mesela okuldayken yanıma erkek oturmasın istiyo erkek arkadas edinmeyecekmişim artık erkeklerle konusmayacakmışım bi de yüzük verdi kendi aramızda taktık, hiç çıkarma dışardayken dedi ilk zamanlar taktım hep ama alışamadım çıkardım yüzüğü ona da söyledim "tamam çıkar ben de takmam o zaman ama çok yanlış yaptın benim için değerli olan bişey senin icin değilmiş, ya kızlar bana bakarsa hiç rahatsız olmayacakmısın, ya dışarda sana bakarlarsa nolacak" falan bissürü konustu durdu, hala durup durup yüzük konusu açılıyo çok ayıp etmişim öyle diyo... artık ben taksam da o takmazmış bi daha yüzük falan çok kızmış... bunalıyorum ya resmen boğuluyorum
biz aile olarak, hatta akraba olarak kıskanç değiliz, normal kıskançlık var ama birbirimizi takip etmeyiz eleştirmeyiz o kadar. annem-babam kardeşimle bizi rahat yetiştirdi, kendi işimizi kendimiz halledelim insanları tanıyalım diye hep özellikle bizi başkalarıyla muhatap ediyordu, kendi başıma şehir dışına çıkmama bile izin veriyordu ama şimdiki sevgilimle okula bile yalnız gidemiyorum. şimdiki haline göz yumup onunla evlliğe gidersem daha mı kötü olur yoksa değişir mi bu kıskançlığı?

çok dile getirdim ilk başlarda bunu ve her defasında sevgisinden dolayı kıskandıgını söyledi "senin icin de iyi bi sey değil ki hep stres içindesin" dedim bişey demedi, seven insan kıskanırmış....

düzelmez heralde canım ama düzelende var evlenince güvenirse sana örnekleri var ama tabii riske atmak istemezsen tanımadan evlenmezsin bu sebeple evlenemem bana güven dersin ne bileyimki seviyosan ayrılamazında hakkında hayırlısı canım

saol canım cevabın için, seviyorum onu kıskanılmak da güzel bişey ama fazla olunca çekilmiyor...

ve bunun bi kötülüğü daha var ben de kıskanç olmaya başladım ben de diken üstünde olmaya başladım bana bulaşıyo sanırım ondaki kıskançlık ama ben rahat olalım istiyorum

Son düzenleyen: Moderatör:
off çok zor seni çok iyi anlıyorum, kıskançlık dozunda olduğunda güzeldir. başka türlüsü sıkar can yakar.. bence ciddi manada rahatsızlığını dile getir, en kötüsü de sana güvenmemesi olur sanırım.. evlendikten sonra belki değişir diye umud etmek çok büyük bi risk.. ya deişmezse?? sen şimdiden tedbirini al ve samimi bir dille rahatsızlığını dile getir, çünkü zamanla ilişkiniz yıpranır.. ayrıca bu durum seni istemeden yalan söylemeye iter bugünün işini yarına bırakma derim cnm

Bu sorunu halletmeden evliliği düşünmeyin.Evlenseniz yarın öbür gün sizi bakkala bile yollamayabilir.Etrafımızdaki her adam ya da kadın potansiyel suçlu değildir.ış kişide biter.Bunu ona anlatın.Anlarsa amenna...bayanssulusmile​

evliligin 10. yilinda kiskanclik azalir

Son düzenleme:
kıskançlıktan öte bişey sanki.. Biraz hastalık haline getirmiş
ayrıca bi insan 7sinde neyse 70inde odur canım aldırma ilerde düzelir laflarına

bu kadar abartısı elbette hastalık ve inan ki geçmez...

Bu kişi senin ömrünü yer bitirir...
ınanmai güvenme, aldanma...

Zor düzelir açıkçası. Çünkü onda saplantı halini almış anladığım kadarıyla...
Ayrıca yüzükle seni başka erkeklerden,ya da kendini başka kızlardan nasıl koruyacak ki ?
Çok saçma bir mantık bu. Evli insanlar bile aldatıyor eşlerini,evli insanlara bile göz koyuluyor yeri gelince. Sizin taktığınız yüzük mü koruyacak sadakati... ??
Önemli olan senin tavrının ne olduğu;sonuçta sen yüzük takarken de kötü şeyler yapabilirsin.
Her neyse... Ufak tefek kıskançlıklar sorun değil hatta güzeldir ama böyle erkek yanına oturma,şöyle yapma demesi düşündürücü. ılerde senin kimseyle görüşmene izin vermezse napıcaksın ? bence iyi düşünmelisin....

Bence kesinlikle düzelmez aksine evlenirsen zaten evliyim bırakıp gidemez diyerek işi daha da zulüm haline çevirebilir bir arkadaşımdada vardı aynı durum ve bence böyle insanların kıskançlığı karşısındakine veya çevreye güvensizliğinden değil kendi güvensizliğinden kaynaklanıyor.Okulda yanına erkek oturmasın diyen yarın çalışma der öbürgün bakkal erkek diye bakkala yollamaz en son eve hapseder bunlar arkadaşımın başına ne yazıkki geldi ve kurtulması daha da zor oldu o kadar sancılı bir süreçtiki bin pişman oldu.Hemen ayrıl diyen yok fakat evlilikte çocuk oyuncağı değil sevgi tamam gerekli ama uyum kafa kültür birliği daha gerekli bence ailen seni baskıyla yetiştirmemiş kendi kendini kafese koyma lütfen çok iyi düşün.Sonra çok daha büyük sorunlarla ve üzüntülerle karşılaşma.

evet geçer ama doktora giderse çünkü hastalık olmuş artık
ayrıca sen de benim ailem gibi rahat yetiştirilmişsin kendimi senin yerine koydum da konuşmamak dahi fln erkeklerle bence böyle yaşanmaz ya arkadaşın da mı olamıcak yani

huylu huyundan vazgeçmez :ecrin_bebek:

karşı tarafın bakıp bakmaması parmakta yüzüğün olup olmaması ile ilgili mi

evlilere bile asılan tipler var bunu bilmeyecek kadar küçük müaklinialirimsmile

bence çok abartı.
kendisine güveni olan bir insan sevgilisini, eşini etrafındaki insanlardan kıskanmaz.
ve erkekler bu konularda kolay kolay değişmiyorlar.
nasıl başladıysa öyle gder. iyi düşünmelisin bence.

bu ne ya simdiden esir yapmis
düzelmezbu bence büyük risk göze aliyosan devam et

kesinlikle aynı şekilde gidiyor evlenince geçer dediler geçmedi
hamilelikte geçer dediler geçmedi
anne ol hele bi sen çocuk derdinden kıskançlık falan kalmaz dediler eşim dahada zıvanadan çıktı daha beter oldu inanın çok sevmeme rağmen tahammül sınırım her geçen azalıyor size bol şans

allah sana sabir versin canim, kendi aranizda bunlari halletmeniz gerektigini esinin bilmesi lazim, herkezin icinde sana neden bagirmis resmen macoluk bu.

Son düzenleme:
Bence zaman geçmesi lazım.Kaç yıllık bir ilişki bilmiyorum ama geçmezse ayrılmak gerekir yoksa stres filan hayat geçmez yahu

seni çok çok iyi anlıyorum boyle bı durum sözlumle benım aramdada var insan çok strese gırıyor bunalıyor çogu zaman zaten o kadar açık giyinen biri degılım ama ben bunları aşıcagımıza inanıyorum biraz zor ve zaman alıcı bişey olsada :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…