• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kısıtlanma

Kısıtlanmaktan nasıl kendimi kurtarabilirim?

• İntihar

OY: 2 4,5%
  • Sabır

OY: 42 95,5%

• Ankete Katılan
    44
  • This poll will close: .
Merhabalar ben 18 yaşında bir kızım. Ailem gerçekten çok kısıtlayıcı insanlar.Şu yaşıma kadar hiç biyere gitmeme izin vermediler. Maddi durumumuz pek de iyi değil. Annem der hep gezmek için para gerekir buyüzden izin vermiyorum diye. Ama ben sadece yakınımda bir park var oraya gitmeme bilene birşey diyorlarsa ben daha nediyebilirim. Her gün sabahtan akşama kadar odamdan çıkmıyorum. Sadece yatağımda telefonumun başında vakit geçiriyorum. Bizim sokağımızda benim yaşıtım da kız da yok. Zaten çıkamıyorum. Olsa da yine çıkamazdım. Yemek yememeye başladım iştahım kesildi. Saçlarım avuç dolusu dökülmeye başladı. Bu sorunlarım beni okadar çok etkiledi ki elimden ağlamaktan başka birşey gelmiyor. Sevgilim var 6 yıldır konuşuyoruz. Kendisi Azərbaycan da yaşıyor. İlk defa buraya gelecek ağustos da. Fakat onu nasıl göreceğim bilmiyorum. Gerçekten stres içinde kalıyorum. Hayattan umudumu kesmek istemiyorum Ne yapabilirim?
Azeri sevgili telefondan mı çıktı, nasıl oldu anlamadım o kısmı

Devir o kadar kötü ki ailenin ödü kopuyordur ne yapsınlar. Sapık mı dadanır, kaçırılır mısın..
Annenle çık, şöyle bir dolaşmak iste ufak ufak. Pazara falan da mı gitmiyorsun?
Ne güzel tavsiyeler vermişler, kendini geliştirmen için.
İntihar çözüm mü? Çıkar aklından öyle şeyleri.

Ailen o kadar kisitlamis yine de 12 yaşından beri 6 yıldır, başka bir ülkede yaşayan, hiç gormedigin bir sevgilin var.
Hem de evli midir, çocuklu mudur belli bile olmayan bu adamla görüşmeye gideceksin.
Iyiki kısıtlamışlar.
12 yaşında sanal ortamdan kendine sevgili bulursa kızım, ben nerede yanlış yaptım der, nasıl davranacağımı şaşırırım.

Azerbaycanda yaşıyor 12 yaşından beri sevgilisin kimdir nedir bilmiyorsun başına dert açacaksın. Bunun yerine arkadaş edinmeye çalış beraber gezin ders çalışın ne işin var taa Azerbaycan da yaşayan ne idüğü belirsiz adamla:KK20:

kendi ayaklarınızın üstünde durmaya bakın, iş bulun çalışın düzenli paranızı kazanın fizana bile gidebilirsiniz kimse bişey demez

Merhabalar ben 18 yaşında bir kızım. Ailem gerçekten çok kısıtlayıcı insanlar.Şu yaşıma kadar hiç biyere gitmeme izin vermediler. Maddi durumumuz pek de iyi değil. Annem der hep gezmek için para gerekir buyüzden izin vermiyorum diye. Ama ben sadece yakınımda bir park var oraya gitmeme bilene birşey diyorlarsa ben daha nediyebilirim. Her gün sabahtan akşama kadar odamdan çıkmıyorum. Sadece yatağımda telefonumun başında vakit geçiriyorum. Bizim sokağımızda benim yaşıtım da kız da yok. Zaten çıkamıyorum. Olsa da yine çıkamazdım. Yemek yememeye başladım iştahım kesildi. Saçlarım avuç dolusu dökülmeye başladı. Bu sorunlarım beni okadar çok etkiledi ki elimden ağlamaktan başka birşey gelmiyor. Sevgilim var 6 yıldır konuşuyoruz. Kendisi Azərbaycan da yaşıyor. İlk defa buraya gelecek ağustos da. Fakat onu nasıl göreceğim bilmiyorum. Gerçekten stres içinde kalıyorum. Hayattan umudumu kesmek istemiyorum Ne yapabilirim?

Bir işe girip gezmek için gerekli parayı kazanmaya hem de biraz evden çıkmaya ne dersin
İntihar nedir ya, dövesim geliyor senin gibileri, 12 yaşından beri sevgilin var ve ailen sıkı öyle mi , boşluktan bunlar boşluktan, çalışmayı dene

İntihar edeceğine okuyup, meslek sahibi olup, kendi paranı kazanıp, gezip tozmaya ne dersin küçük kız?

Ayrıca 12 yaşından beri sevgilin olması ne demek? Niye bu kadar acele, her şeyi erkenden tüketmek?
Herşey okadar çok karışık ki o küçük yaşımda nasıl bir sevgili yaptım bilmiyorum ama gerçekten çok karışık bir durum neredeyse o çocuk sayesinde hala ayaktayım çünkü uzaklarda olsa da beni mutlu etmek için çabalar sarfediyor. Bu dünyada ki herşeye ona borçluyum gerçekten. Tamam küçüktüm ama küçük olduğumda sevgili değildik aslında. Sadece arkadaştık. Sonuçta o küçük yaşta aşk nedir nereden bilebilirim ki. Gerçekten onu çok seviyorum. Benim için herşeyi yapıyor. Ailemden daha çok sevgi veriyor bana.

Ailen o kadar kisitlamis yine de 12 yaşından beri 6 yıldır, başka bir ülkede yaşayan, hiç gormedigin bir sevgilin var.
Hem de evli midir, çocuklu mudur belli bile olmayan bu adamla görüşmeye gideceksin.
Iyiki kısıtlamışlar.
12 yaşında sanal ortamdan kendine sevgili bulursa kızım, ben nerede yanlış yaptım der, nasıl davranacağımı şaşırırım.
Gerçekten anlıyorum seni fakat insan 6 yıldan sonra o yaşadıklarından sonra okadar çok güveniyor ki bunu sadece o anları bilen Bi insan anlar. Bir insana gerçekten birşey anlatmak herzaman zordur. Tamam bir çoğunuza hak veriyorum. Sonuçta çocukla hiç görüşmedim sadece sosyalden tanıştık. Benim için önemli olan hayatım kariyerim. Fakat ailem uzak biryerde bile çalışmamı istemiyor. Elimde ne gibi Bi şans var?

Gerçekten anlıyorum seni fakat insan 6 yıldan sonra o yaşadıklarından sonra okadar çok güveniyor ki bunu sadece o anları bilen Bi insan anlar. Bir insana gerçekten birşey anlatmak herzaman zordur. Tamam bir çoğunuza hak veriyorum. Sonuçta çocukla hiç görüşmedim sadece sosyalden tanıştık. Benim için önemli olan hayatım kariyerim. Fakat ailem uzak biryerde bile çalışmamı istemiyor. Elimde ne gibi Bi şans var?

Aileler der öyle.
Ama sen başardıkça, değişir fikirleri.
Ona buna takılmak yerine,
Iyi bir okul, Iyi bir bölüm kazanmaya bak.
Sonra hayatını alırsın eline.
Daha yolun çok başı.

18 yaşında biri için fazla karamsarsin. Görüşmediğin birine kendini fazla kaptırmışsin. Üniv. Okumak gibi bir düşüncen yok sanırım. Bu yaşta sevgili vs yerine bunu düşünmen gerekirdi. Niye çevreden soyutluyirsun kendini. Ailenle annenle bile gezebilirsin. İleride evlenince çalışınca ailenle zaman geciremeyeceksin.

Sevgili mevgili ile takilma elalem derdi diye kısıtlıyorlar, halbuki 6 senedir sevgilisi var. :KK70: :KK70: yandaki park ne ki evde internet olduktan sonra :KK70: :KK70:(istemeden güldüm. Seninle dalga geçmiyorum yani)

Evden cikar cikmaz sevgilinle bulusacagina gore ailen pek de haksiz sayilmaz.
Daha 18 yasindasin 6 yildir ne sevgilisi?

Evden cikar cikmaz sevgilinle bulusacagina gore ailen pek de haksiz sayilmaz.
Daha 18 yasindasin 6 yildir ne sevgilisi?

Ama farkindayaniz kızın hayatı o kadar kısıtlı ve boş ki, tek tutanağı o sevgili olmuş. Bunun suçlusu da bu kız değil. Ailesi belli ki bir çok şeyden mahrum bırakmış kızı

Ama farkindayaniz kızın hayatı o kadar kısıtlı ve boş ki, tek tutanağı o sevgili olmuş. Bunun suçlusu da bu kız değil. Ailesi belli ki bir çok şeyden mahrum bırakmış kızı
Maddi durum elvermiyormus. Kiz da evde hobi gelistirsin kitap okusun. Telefonda geze geze hayatin anlamsizligina inanmis. Olabilir herkes her gun gezip tozmuyor

Herşey okadar çok karışık ki o küçük yaşımda nasıl bir sevgili yaptım bilmiyorum ama gerçekten çok karışık bir durum neredeyse o çocuk sayesinde hala ayaktayım çünkü uzaklarda olsa da beni mutlu etmek için çabalar sarfediyor. Bu dünyada ki herşeye ona borçluyum gerçekten. Tamam küçüktüm ama küçük olduğumda sevgili değildik aslında. Sadece arkadaştık. Sonuçta o küçük yaşta aşk nedir nereden bilebilirim ki. Gerçekten onu çok seviyorum. Benim için herşeyi yapıyor. Ailemden daha çok sevgi veriyor bana.

Hep söylüyorum insan görmediği, sesini duymadığı, elini tutmadığı birini sevemez. Sadece boşluktasın ve bu yaşadığın şeyi aşk sanıyorsun. Aynı zamanda hala ergenlik dönemindesin ve bunun hezeyanlarını yaşıyorsun. Birkaç seneye geçer, aklın başına gelir. Bu süreçte geleceğini inşa etmeyi ihmal etme sadece.

Evde odanızda bütün gün telefon başında, sosyal medya şaklabanlarını izleyip, onlara özenip hayatı gezmekten ibaret saymayı bırakın önce.
Evet tabi ki dışarıya çıkmak da ihtiyaç anlıyorum ama şartlar şimdilik buysa, bu süreyi değerlendirin. Bir sürü öneri verilmiş, kitap okumak, film izlemek, kendinize hobi bulun, üniversite sınavına hazırlanın, puzzele yapın vs.
İstediğiniz hayatı yaşayabilmek için çaba sarfedin.
Küçücük yaştan itibaren başka ülkede yaşayan biriyle sevgili olmaktan çok daha önemli işler yapabilirsiniz.
Ayrıca buraya intihar seçeneği olan bir anket açmanın mantığı nedir?

Back