• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kısırlığı yenebiliriz ben yendim

evra84

Üye
Kayıtlı Üye
12 Ekim 2014
52
48
18
40
Arkadaşlar merhaba,
Sitenize yeni üye oldum.ben yumurta sayısı çok az olan menopaza girme evresinde 30 yaşında 4yıllık evli çikolata kisti olan bir bayanım.bana doktorlar sen tüp bebek bile yapacak yumurtan olmayabilir dediler.3 folikül 16ya çıktı.tabiki kullandığım tüp bebek tedavisindeki ilaçlarda etkili oldu ama asıl önemli olan beslenme.ben bu işi çözdüm.nasıl yaptığımı sizlere anlatmak ve herkese faydalı olmak istiyorum hiç bişey imkansız değildir bence.ALLAHA Kalmışsa işimiz çok kolay demektir çünkü her doktor bana malesef çok umutsuz şeyler söyledi ve yaptı.başarısız kist ameliyatları aşılamalar....
Arkadaş ilk önce tedaviye başlamadan önce ALllah de ötesini bırak kitabını okuyun allaha tevekkül etmeyi öğreniyoruz çok faydalı buda tedavimin bir parçası...
Her sabah kalktığımda aç karnına arı sütü bal polen karşımını yedim akabinde 2bardak su içiyorum
Sonra kahvaltımda bol peynir,kaymak,bal,domates,biber,ceviz ,süt le yiyiyorum
Akabinde folik asit,elevit,corasprin içiyorum.
Öğlen arasında yoğurt ve meyve yiyorum
Akşam yemek esnasında 3adet havucu turpla rendeleyip limon eşliğnde salata şeklinde yiyiyorum
Gece yatarken 1avuç ceviz,badem,fındık yiyiyorum sonra bal tarçın çörek otu karışımımdan 1kaşık yiyp iyice çiğneyip yiyiyorum.
Sonuç 3folikülden 16folikül ve 5adet saglıklı embriyo oluştu.hani imkansızdı.hani yedeklenemeyecek kadar azdı yumurtalarım.
Bu işler herşey den önce ilk önce beynimizi sıkan bunaltan gereksiz şeylerden arınmak,iyi beslenmek,ve herzaman dua ile rahatlamak
Arkadaşlar bu arada söylemeyi unuttum her akşam yemekten sonra 1adet kivi 1dilim ananas,2adet mandalina yiyiyorum.
Bu arada 12doktor gezdim 13.ve son doktorum özel antalya tüp bebek merkezi kemal özgür.süper bir hoca.süper bir klinik.tavsiye ederim.doktorumu gördüm ve asla içimde şüphe olmadı.çünkü çok güven veren güler yüzlü çok bilgili işini iyi yapan birisi.her süreçte yanımda oldu.15gun sonra yerleştirmem olacak.benim yumurtalarım2ay önce toplandı.sebebi aldığım ilaçların vücümdan atarak sağlılı bir hamilelik geç
Rmem için yapıldı.çok da mantıklı.
ArkadaşLar eskiden asılama yapıldığı zaman sürekli endişe ile tedavimi yaptırıyordum gece uyuyamıyordum şimdi tüp bebek tedavisi görüyorum sanki tedavi olan ben değilim heyecanım yok emin ellerde sağlığıam kavuşturulmuş bir şekildeyim.ilk önce tevekkül edin allah hiç kimsenin duasını geri çevirmez ben yüce rabbime ilk önce bana sağlık verecek bir doktora gitmeme vesile olması için çok dua ettim kemal beyi rüyamda gördüm.ona gitmişim.ve onu buldum.sonra tedaviye başladıktan sonra ben elimden geleni yapacağıma allahıma söz verdim ve bana iyi gelecek besinleri araştırıp yedim ve akabinde bol bol dua ettim.arkadaş cevremden uzaklaştım kimseye tedavi olduğumu söylemedim ilaçlarımı zamanında kullandım kontrollere doktoruma misafirliğe gider gibi endişesiz gittim.12doktor dediki yumurtalarım bile gelişmez noldu imkansız olan gelişmeyen yumurtalar nasıl 16adet olduda 5sağlıklı gelişimini tamamlamış embriyolarım oldu.
iMKANSIZ yoktur unutmayınnn
Sevgilerrrr
 
hakkında hayırlısı olsun...gerçekten durumu çok güzel özetlemşsin...senin için duayla....
 
Arkadaşım sanırım Antalya da oturuyorsun bende Antalya dayim 11 aydır hamile kalamiyorum gorunurde sıkıntı yok hormon rahim filmi ultrason görüntüleri hepsi temiz esimde bir kez verdi örnek onunda temiz acaba bana tüp bebekten önce tavsiye edebilecegin bir doktor var mi mehmet emin bey var aklimda
 
kemal bey iyi bir doktor, gitmedim ama giden arkadaşlarım var hepsi de çok memnun. inşallah bebeğin seninle olur
 
merhaba arkadaşlar.bende antalyada kemal beyın hastasıydım.bır oğlum var bu sayede.kemal bey bu zamana kadar gorduğum doktorların en ıyısı.tavsıye ederım.uye sahıbının yorumlarınada katılıyorum.allahım herekese nasıp etsın guzel duyguyu.
 
merhaba arkadaşlar.bende antalyada kemal beyın hastasıydım.bır oğlum var bu sayede.kemal bey bu zamana kadar gorduğum doktorların en ıyısı.tavsıye ederım.uye sahıbının yorumlarınada katılıyorum.allahım herekese nasıp etsın guzel duyguyu.
Peki sizce hemen bir tüp bebek merkezindeki doktora mi gideyim yoksa bir başka doktor ile belirli tedavilere mi baslayayim
 
merhaba samaracım.ben özel tüp bebek merkezinde tedavi görüyorum.kemal beyin hastasıyım.sunu söyleyeyim deneyimlerimi seninle paylaşmak isteriim.
Senden alınan yumurtaların embriyo haline gelirkenki laboratuar aşaması okadar önemliki.bu klinlik hemen yumurta ile sper dollenince anne karnına yerleştirme yapmıyolar anne karnında geçireceği her evreyi dışardaki ortamda oluşturup tüm gelişimini tamamlayıp anne karnına öle enjekte ediyolar.anne karnındaymış gibi embriyoları donduruyolar ve anne karnında bebek gelişimini tamamlanırken oluşan ortamı embriyoyu bu klinik sağlıyor.
Birde ben12doktor gezdim.2defa çikolata kistinden ameliyat oldum son ameliyatımı yapan doktor sol yumurtalığıma komple zarar vermiş ve ben 30yaşında menopoz evresine geldim.okadar iyi denilen doktorlara gittimki her gittiğimde hep bir endişe içindeydim.bu doktoru çok tavsiye eden dostlarım vardı rüyamda gördüm ve gitmeye karar verdim.eşimle beni klinik çok iyi karşıladı psikolojik olarak çok rahatlattılar...gittiğim her doktor paracıymış.ama bu doktorla karşılaştım daha ilk cümlesini kurdu ve benim gözüme girdi.herkes sana gidişat kötü diyebilir ama biz bunu başaracagız dedi.bu lafından sonra kendime acımaktan vazgeçtim karar aldım ben bu bebeğimi allahın ızniyle kucağıma alacaktım.doktorlar bana senin donduracak kadar bile yumurtan yok dediler kemal beyin uyguladığı tedavi.gösterdiği dört dörtlük psikolojik destek sayesinde ben bunu yendim.

Diceksinizki bebeğinmi oldu daha bilmiyorum 15 gün sonra yerleştirmem olacak ama gerçekten çok mutluyum ve ilk defa içim bu kadar rahat.insan tüp bebek aşamasındayken heyecanlı endişeli olmazmı ben değilim.çünkü kafam ve beynim sağlığına kavuştu.sağlıksız doktorların gözünde çaresiz ben 5 embiyom ouştu ve donduruldu.her bir embriyomun kalitesi 6aa.çok iyi demek.herşey dediğim gibi gittiğiniz doktor çok önemli.tüp bebek tedavisinde uygulanan ilaçlar aynı farklı olan kliniğin çok önemli olan laboratuar ortamı ve seni destekleyen asla moralini bozmayan bilgili ve işin ehli olmuş bir doktor.ben ıspartadayım.antalyada tedavi görüyorum.sürekli yıpranmaktansa bu doktoru deneyin.antalyada memoriola bile gittim.ama şunu öneriyorum bu iş tüp bebek merkezlerinde oluyor.normal çzel hastane özel muayenelerde olmuyor.. Benden tavsiye .umarım herşey gönlünce olur....
 
ne güzel darısı senin gibi olan nice bayanların başına. Allah şifa verdi inşallah. Sağlıklı yavrularınızı kucagınıza alıp mutlu olun.
 
Peki sizce hemen bir tüp bebek merkezindeki doktora mi gideyim yoksa bir başka doktor ile belirli tedavilere mi baslayayim
Canım kemal bey eğer tüp bebeğe gerek duymuyorsa direk zaten sana tüp bebek uygulamıyor ismi tüp bebek merkezi.ama tüp bebeklik bir durumun olmadığına tespit edip başka yöntemlerde bu klinikte uygulanıyor.oraya gittiğimde ordaki hastalarla doktoru beklerken konuşuyoruz.bunu diğer hastalardan duyduğum ve konuştuğum için söylüyorum.hiç zaman kaybetme bu doktora git.ben 12doktor gezim.4yılım heba oldu.üstüne üstelik hep hayal kırıklığı ve üzüntüler yaşadım ne gerek var zaman kaybına bu kadar bebek sahibi olmayı arzularken.
 
Merhaba, Kemal beyi tanımıyorum ama gerçekten bu devirde öyle doktorlar olduğunu bilmiyordum. Tüp bebek tedavisini çoğu merkez ticarete dökmüş durumda bu işi layıkıyla yapan yer çok az sanırım inşallah herkesin çocuk sahibi olmasını isterim.
 
Ne güzel anlatmışsiniz öyle Rabbim hayırlısı ile hamilelik haberinizi de almayi nasip etsin :) Bende hamile kalamiyorum esimde sorun yok ama bende yumurta olgunlaşmasinda ve atilmasinda sıkıntı var. Bu döngü bende 2 ayı buluyor. Şimdi tedaviye başladım iğne ile. İnşallah güzel haberler alırız. Bende Antalya da yaşıyorum Vitale'ye gidiyorum.
 
Ne güzel anlatmışsiniz öyle Rabbim hayırlısı ile hamilelik haberinizi de almayi nasip etsin :) Bende hamile kalamiyorum esimde sorun yok ama bende yumurta olgunlaşmasinda ve atilmasinda sıkıntı var. Bu döngü bende 2 ayı buluyor. Şimdi tedaviye başladım iğne ile. İnşallah güzel haberler alırız. Bende Antalya da yaşıyorum Vitale'ye gidiyorum.
İnşallah çocuğunuzu kucağınıza alırsınız sizde bir gün...
 
Rabbim inşallah hayirli saglikli bir sekilde kucağına almayı da nasip etsin inşallah isteyen herkese versin bizede nasip etsin. .. amin...
 
Peki sizce hemen bir tüp bebek merkezindeki doktora mi gideyim yoksa bir başka doktor ile belirli tedavilere mi baslayayim
canım aslında onemlı bır problemın yok gıbı gorunuyor.dırek tup bebek mekezıne gıtmeyedebılırsın.ama eğer gıtmek ıstersen arkadaşlarında dedığı gıbı dırek tup bebeğe başlamıyorlar.aşılama ya da başka tedavıde onerebılırler.karar senın canım.allah yardımcın olsun.
 
Canım kemal bey eğer tüp bebeğe gerek duymuyorsa direk zaten sana tüp bebek uygulamıyor ismi tüp bebek merkezi.ama tüp bebeklik bir durumun olmadığına tespit edip başka yöntemlerde bu klinikte uygulanıyor.oraya gittiğimde ordaki hastalarla doktoru beklerken konuşuyoruz.bunu diğer hastalardan duyduğum ve konuştuğum için söylüyorum.hiç zaman kaybetme bu doktora git.ben 12doktor gezim.4yılım heba oldu.üstüne üstelik hep hayal kırıklığı ve üzüntüler yaşadım ne gerek var zaman kaybına bu kadar bebek sahibi olmayı arzularken.
Bende orayadan randevu almaya çalışacağım sizdeki çikolata kistini doktorlar hemen gördü mu.birde belirtilerini yazar misiniz ben kendim de endometriosizden şüpheleniyorum da lütfen cevap verir misiniz
 
Canım merhaba,çikolata kisti belirtisi benim şöle oldu.adetime 1gün kala adet ağrısından daha şiddetli rahmimde ağrılarım oldu sanki rahmim aşağıdaymışmgibi hissediyordum.ya sağda ya sol da çıkıyor.çıkan bçlgede zonklama oluyor şidettli.belinden ayaklarına inen ağrılar rahimde sızlamalar başladı bende.o ağrı başlayınca migrenim tutyordu.bi doktor bana çikolata kisti ağrısı doğum sancısının yarısı kadar bir ağrısı olur sanki doğuruyormuşsun gibi ağrın olur demişti gerçekten öle.kan tahlilinde CEA Testi var o testte çikolata kistin varlığı çıkıyor.kist ölümcül değil ama çaresi bulunamayan alınsa bile tekrar çıkan bir kist.ileri yaşlarda erken menopaza girme yumurtalık rezervi azlığı.iltihaplanma yapıyor ve buda çocuk olmasını engelliyor.doğum kontrol hapları sadece normal kistleri durduruyor.ama çikolata kistine iyi gelen bir tedavi belirlenemedi sadece hamile kalıp adet görmediğinde kist beslenecek kan bulamadığı için büyümüyor ve ağrı yapmıyor.ve etrafa iltihap yaymıyor.bu yüzden gebelik öneriliyor.bu konuda kemal bey gerçekten çok uzman bir doktor.ben şimdi keşke bana yol gösteren olsaymışda direk bu doktora gitseymişim nolur sende git hemen bu doktora benim gibi olmaa
 
Arkadaşlar merhaba,
Sitenize yeni üye oldum.ben yumurta sayısı çok az olan menopaza girme evresinde 30 yaşında 4yıllık evli çikolata kisti olan bir bayanım.bana doktorlar sen tüp bebek bile yapacak yumurtan olmayabilir dediler.3 folikül 16ya çıktı.tabiki kullandığım tüp bebek tedavisindeki ilaçlarda etkili oldu ama asıl önemli olan beslenme.ben bu işi çözdüm.nasıl yaptığımı sizlere anlatmak ve herkese faydalı olmak istiyorum hiç bişey imkansız değildir bence.ALLAHA Kalmışsa işimiz çok kolay demektir çünkü her doktor bana malesef çok umutsuz şeyler söyledi ve yaptı.başarısız kist ameliyatları aşılamalar....
Arkadaş ilk önce tedaviye başlamadan önce ALllah de ötesini bırak kitabını okuyun allaha tevekkül etmeyi öğreniyoruz çok faydalı buda tedavimin bir parçası...
Her sabah kalktığımda aç karnına arı sütü bal polen karşımını yedim akabinde 2bardak su içiyorum
Sonra kahvaltımda bol peynir,kaymak,bal,domates,biber,ceviz ,süt le yiyiyorum
Akabinde folik asit,elevit,corasprin içiyorum.
Öğlen arasında yoğurt ve meyve yiyorum
Akşam yemek esnasında 3adet havucu turpla rendeleyip limon eşliğnde salata şeklinde yiyiyorum
Gece yatarken 1avuç ceviz,badem,fındık yiyiyorum sonra bal tarçın çörek otu karışımımdan 1kaşık yiyp iyice çiğneyip yiyiyorum.
Sonuç 3folikülden 16folikül ve 5adet saglıklı embriyo oluştu.hani imkansızdı.hani yedeklenemeyecek kadar azdı yumurtalarım.
Bu işler herşey den önce ilk önce beynimizi sıkan bunaltan gereksiz şeylerden arınmak,iyi beslenmek,ve herzaman dua ile rahatlamak
Arkadaşlar bu arada söylemeyi unuttum her akşam yemekten sonra 1adet kivi 1dilim ananas,2adet mandalina yiyiyorum.
Bu arada 12doktor gezdim 13.ve son doktorum özel antalya tüp bebek merkezi kemal özgür.süper bir hoca.süper bir klinik.tavsiye ederim.doktorumu gördüm ve asla içimde şüphe olmadı.çünkü çok güven veren güler yüzlü çok bilgili işini iyi yapan birisi.her süreçte yanımda oldu.15gun sonra yerleştirmem olacak.benim yumurtalarım2ay önce toplandı.sebebi aldığım ilaçların vücümdan atarak sağlılı bir hamilelik geç
Rmem için yapıldı.çok da mantıklı.
ArkadaşLar eskiden asılama yapıldığı zaman sürekli endişe ile tedavimi yaptırıyordum gece uyuyamıyordum şimdi tüp bebek tedavisi görüyorum sanki tedavi olan ben değilim heyecanım yok emin ellerde sağlığıam kavuşturulmuş bir şekildeyim.ilk önce tevekkül edin allah hiç kimsenin duasını geri çevirmez ben yüce rabbime ilk önce bana sağlık verecek bir doktora gitmeme vesile olması için çok dua ettim kemal beyi rüyamda gördüm.ona gitmişim.ve onu buldum.sonra tedaviye başladıktan sonra ben elimden geleni yapacağıma allahıma söz verdim ve bana iyi gelecek besinleri araştırıp yedim ve akabinde bol bol dua ettim.arkadaş cevremden uzaklaştım kimseye tedavi olduğumu söylemedim ilaçlarımı zamanında kullandım kontrollere doktoruma misafirliğe gider gibi endişesiz gittim.12doktor dediki yumurtalarım bile gelişmez noldu imkansız olan gelişmeyen yumurtalar nasıl 16adet olduda 5sağlıklı gelişimini tamamlamış embriyolarım oldu.
iMKANSIZ yoktur unutmayınnn
Sevgilerrrr

Merhabalar,

Yazınızı okudum cok sukur oyle bı sorun yok ama cok güzel ozetlemıssınız bende herzaman ole derım Allah herseyı yapar İlk önce Allah sonra ıyı bır doktor , Tabıkı kendımızıde ıyı bakmak lazım.İnanın bende hayatımın ıyı gıtmesı sağlık istiyorum hep zıkır matık elımde gezer nefes aldıgım ıcın hergun sukrederım.Allah gonlunuze gore versın.

Hayırlı aksamlar
 
Merhaba sağlıklı besleme ve hergün ne yediğinize dikkat etmeyi tüp bebek tedavisi esnasında mı yaptınız. Yoksa 4 yıldır yaptığınız bişey miydi?
 
Back