Tuvalet Eğitimi kışın tuvalet eğitimi olur mu?

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

WAYMIS

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2014
330
53
53
37
merhaba kızlar oğlum martta 2 yaşına girecek. normalde komşumuz bakıyor şimdi annemler geldi. bi kaç da burdalar. ben çalışığım için annem bakıcıya göre daha özverili olur diye tuvalet eğitimine başlayayım diyorum. yaklaşık bir aydır da lazımlığına felan oturtuyorum kakanı söyle annem çişini söyel annem felan diye söylüyorum. bazen hevesle oturuyor:) şöyle bi kaç hafta geçsin bezini çıkaralım diye düşünüyorum. hani soğuklar gider biraz daha ısınır havalar diye. kimisi diyor ki hiç başlama yazın alıştır. siz ne dersiniz?

Merhaba,
Bizde oğluma 23 aylıkken öğrettik. Benimde annem gelmişti, bende çalışıyorum. Annem varken öğrettik şükür. Ekim ayının sonlarına doğru öğretmeye başladık. Kışın da olsa evimiz merkezi sistem ve sıcak oluyor. O yüzden kışın öğretmek çok zor olmadı. Hem kışın yaza göre daha az dışarı çıkıldığı için daha kolay oluyor bence.

Merhaba,
Bizde oğluma 23 aylıkken öğrettik. Benimde annem gelmişti, bende çalışıyorum. Annem varken öğrettik şükür. Ekim ayının sonlarına doğru öğretmeye başladık. Kışın da olsa evimiz merkezi sistem ve sıcak oluyor. O yüzden kışın öğretmek çok zor olmadı. Hem kışın yaza göre daha az dışarı çıkıldığı için daha kolay oluyor bence.
BİZİM EVDE YERDEN ISITMA ZATEN ASLINDA GAYETTE SICAK OLUYOR DA NE BİLİM HALILARI FELAN TOPLAMAK GEREKİRSE MERMER YERLER KALEFİREİN AZ YANDIĞI SAATLERDE SOĞUK OLABİLİR. AMA BENDE BAŞLAMAK İSTİYORUM ŞİMDİ DEĞİLSE BİLE MARTTIN BAŞINDA BAŞLASAM ANNEMLER MARTIN SONUNDA GİDECEK ÖĞRENİR HERHALDE:)) BEN OĞLUMA GÜVENİYORUM

Biz halıları hiç toplamadık canım 10 günde öğrendi. İlk hafta zor oluyor. O söylemeden biz götürdük sürekli yarım saate bir bazen saat başı. Çünkü çocuk o zamana kadar hep bezli ister istemez unutuyor ya da ne olduğunu anlamaya çalışıyor. Kaslarını kontrol etmeyi öğreniyor. Haliyle biraz zorlanıyor ama tuvaleti zevkli hale getirince öğreniyorlar zamanla. Bazen gitmek istemezdi tuvalete, ben tuvalete gidecem deyince bende gidecem derdi. Tuvalete yapınca bay bay çiş kaka yapıyorduk :KK48: Bazen çikolata falan verdim ama çok değil. Bizim şöyle bir sıkıntımız oldu ayrıca. 10 günde öğrendi çok şükür artık söylüyordu ama yaşına girince memeden kestim birde o sıralar ishal olmuştu. Tekrar başa döndük. Bi 10 gün tekrar uğraştık. Şimdi her şey yolunda. Artık kendi söylüyor. Çişim geldi koş diyor bana :-) Tuvalete özellikle kakasını yapınca pis kaka git bi daha gelme diyor. Biraz sabır işi ama sonrasında çok rahat oluyor inan. Biz gece de bez bağlamıyoruz. İlk birkaç gün bağlamıştım sonra bağlamadım. Gece uyanıyor zaten 3-4 saate bir. O zaman götürüyorum tuvalate. Sanada Allah kolaylık versin.

saıola
Biz halıları hiç toplamadık canım 10 günde öğrendi. İlk hafta zor oluyor. O söylemeden biz götürdük sürekli yarım saate bir bazen saat başı. Çünkü çocuk o zamana kadar hep bezli ister istemez unutuyor ya da ne olduğunu anlamaya çalışıyor. Kaslarını kontrol etmeyi öğreniyor. Haliyle biraz zorlanıyor ama tuvaleti zevkli hale getirince öğreniyorlar zamanla. Bazen gitmek istemezdi tuvalete, ben tuvalete gidecem deyince bende gidecem derdi. Tuvalete yapınca bay bay çiş kaka yapıyorduk :KK48: Bazen çikolata falan verdim ama çok değil. Bizim şöyle bir sıkıntımız oldu ayrıca. 10 günde öğrendi çok şükür artık söylüyordu ama yaşına girince memeden kestim birde o sıralar ishal olmuştu. Tekrar başa döndük. Bi 10 gün tekrar uğraştık. Şimdi her şey yolunda. Artık kendi söylüyor. Çişim geldi koş diyor bana :-) Tuvalete özellikle kakasını yapınca pis kaka git bi daha gelme diyor. Biraz sabır işi ama sonrasında çok rahat oluyor inan. Biz gece de bez bağlamıyoruz. İlk birkaç gün bağlamıştım sonra bağlamadım. Gece uyanıyor zaten 3-4 saate bir. O zaman götürüyorum tuvalate. Sanada Allah kolaylık versin.[/QUOT
saolasın cnm bnm. yani direk sabah uyanınca altındaki bezi çıkartmakla başlıyorsun işe değil mi. sonra bir daha bağlamak yok. ve her yarım saate bir tuvalete götüreceğim. yapınca tebrik edeceğim. geceleri hiç uyanmaz bnm oğlum nasıl yapacağızben mi uyandırıacağım . ayy ben kıyamam kız. uynaıp nasıl çiişini yapsın o halde ben bile uyanamam. gündüz işi kolay da gece ne yapacağız bilmiyorum. uyandırmasam da altına yapar demi:(( illa uyandırmam lazım

Biz halıları hiç toplamadık canım 10 günde öğrendi. İlk hafta zor oluyor. O söylemeden biz götürdük sürekli yarım saate bir bazen saat başı. Çünkü çocuk o zamana kadar hep bezli ister istemez unutuyor ya da ne olduğunu anlamaya çalışıyor. Kaslarını kontrol etmeyi öğreniyor. Haliyle biraz zorlanıyor ama tuvaleti zevkli hale getirince öğreniyorlar zamanla. Bazen gitmek istemezdi tuvalete, ben tuvalete gidecem deyince bende gidecem derdi. Tuvalete yapınca bay bay çiş kaka yapıyorduk :KK48: Bazen çikolata falan verdim ama çok değil. Bizim şöyle bir sıkıntımız oldu ayrıca. 10 günde öğrendi çok şükür artık söylüyordu ama yaşına girince memeden kestim birde o sıralar ishal olmuştu. Tekrar başa döndük. Bi 10 gün tekrar uğraştık. Şimdi her şey yolunda. Artık kendi söylüyor. Çişim geldi koş diyor bana :-) Tuvalete özellikle kakasını yapınca pis kaka git bi daha gelme diyor. Biraz sabır işi ama sonrasında çok rahat oluyor inan. Biz gece de bez bağlamıyoruz. İlk birkaç gün bağlamıştım sonra bağlamadım. Gece uyanıyor zaten 3-4 saate bir. O zaman götürüyorum tuvalate. Sanada Allah kolaylık versin.

saolasın cnm bnm. yani direk sabah uyanınca altındaki bezi çıkartmakla başlıyorsun işe değil mi. sonra bir daha bağlamak yok. ve her yarım saate bir tuvalete götüreceğim. yapınca tebrik edeceğim. geceleri hiç uyanmaz bnm oğlum nasıl yapacağızben mi uyandırıacağım . ayy ben kıyamam kız. uynaıp nasıl çiişini yapsın o halde ben bile uyanamam. gündüz işi kolay da gece ne yapacağız bilmiyorum. uyandırmasam da altına yapar demi:KK43:( illa uyandırmam lazım

Benim oğlum da Marta 2 yaşına girecek biz başladık 1 ay oldu kışın sürekli evde olunca daha rahat oluyor her yer sıcak sıkıntı olmuyor sürekli tuvalet e giderse halıları kaldırmaya gerek kalmiyor

saolasın cnm bnm. yani direk sabah uyanınca altındaki bezi çıkartmakla başlıyorsun işe değil mi. sonra bir daha bağlamak yok. ve her yarım saate bir tuvalete götüreceğim. yapınca tebrik edeceğim. geceleri hiç uyanmaz bnm oğlum nasıl yapacağızben mi uyandırıacağım . ayy ben kıyamam kız. uynaıp nasıl çiişini yapsın o halde ben bile uyanamam. gündüz işi kolay da gece ne yapacağız bilmiyorum. uyandırmasam da altına yapar demi:KK43:( illa uyandırmam lazım
Evet canım sabah kalkınca çıkarıyorsun bezi böylece başlıyorsun. Dediğim gibi kışın çok dışarı çıkılmıyor ama markete falan gideceğimiz zaman bezini bağlıyorum hala. Ama gelene kadar yapmıyor. Ancak bi yere misafirliğe falan giderken bağlamıyorum.
İlk zamanlar inanır mısın neredeyse tuvaletten çıkmıyorduk. Yaptıktan 5 dk sonra bile yaptığı oluyordu pijamasına. Bol bol pijama yıkadık. Elimizde yıkadık kalorifer peteğine koyduk kuruyordu hemen.
Birde biz normal tuvalette öğrettik. Aslında klozet adaptörü aldım ama ona oturmak istemedi. Lazımlıkta almadım lazımlığa alışmasın bu kez her gittiğimiz yerde ister diye.
Gece kaldırmazsan yapabilir altına. En azından 3-4 saatte bir kaldır derim bence. Zamanla zaten sabaha kadar tutmasını öğrenir. Ben gece yatarken altına su geçirmeyen alezlerden seriyorum. Onun üstüne çarşaf. Onun üstüne de alt açma bezlerinden seriyordum. En çok korktuğum tuvalet eğitimiydi ama onu da atlattık çok şükür. İnşallah sonradan geriye dönüş olmaz...

Evet canım sabah kalkınca çıkarıyorsun bezi böylece başlıyorsun. Dediğim gibi kışın çok dışarı çıkılmıyor ama markete falan gideceğimiz zaman bezini bağlıyorum hala. Ama gelene kadar yapmıyor. Ancak bi yere misafirliğe falan giderken bağlamıyorum.
İlk zamanlar inanır mısın neredeyse tuvaletten çıkmıyorduk. Yaptıktan 5 dk sonra bile yaptığı oluyordu pijamasına. Bol bol pijama yıkadık. Elimizde yıkadık kalorifer peteğine koyduk kuruyordu hemen.
Birde biz normal tuvalette öğrettik. Aslında klozet adaptörü aldım ama ona oturmak istemedi. Lazımlıkta almadım lazımlığa alışmasın bu kez her gittiğimiz yerde ister diye.
Gece kaldırmazsan yapabilir altına. En azından 3-4 saatte bir kaldır derim bence. Zamanla zaten sabaha kadar tutmasını öğrenir. Ben gece yatarken altına su geçirmeyen alezlerden seriyorum. Onun üstüne çarşaf. Onun üstüne de alt açma bezlerinden seriyordum. En çok korktuğum tuvalet eğitimiydi ama onu da atlattık çok şükür. İnşallah sonradan geriye dönüş olmaz...
anladım cnm çok teşekkür ederim. ben lazımlık almıştım hani alışma evresinde kullanalım diye. ara ara oturtuyorum kıyafetiyle felan. oyun yapıyor. hatta bazen çıakrt diyor bezini çıkarıypurm oturuyor çiş çiş çiş diye gülüyor ama hiç yapmadı. bunu iyi mi yaptım kötü mü yaptım bilmiyorum ama eğitime başlamadan alışsın bu fikre diye böyle ara ara oturuyoruz. ama bende eğitime direk aparatla başlamayı düşünüyorum. lazımlıktan wc ye geçiş zor olur diyorlar hep. gelişmeleri yazarım inş iyi olur kolay olur:))

• Beğen
Reactions: zbt
Benim oğlum da Marta 2 yaşına girecek biz başladık 1 ay oldu kışın sürekli evde olunca daha rahat oluyor her yer sıcak sıkıntı olmuyor sürekli tuvalet e giderse halıları kaldırmaya gerek kalmiyor
e cnm öğren di mi? iyi ama çişini tutamıyor diyorsunuz. sürekli pijama değiştiriyoruz diyorsunuz. halıya kanepeye geçmiyor mu? nasıl yapıyorsunuz. bir de alıştıma kilotları varmış onunla kolay oluyor diyorlar markete baktım yok. o nasıl bi şey

İlk zamanlar yarım saat te bir tuvalete götürülmesi lazim arada kazalar oluyor ama zamanla tutmayı öğrendi Şimdi daha uzun kuru kalıyor ama gece gündüz bezi bırakmanın gerekiyor sabırlı olmalısınız çiş kulot larindan ben Kullanmadım Bebek mağazalarında Satılıyor çocukta sende hazır iseniz başla yoksa yazı Bekle Bende yazın Başlayacaktım ama sürekli CIS diye bezi cikartiriyordu başlamak zorunda kaldim

İlk zamanlar yarım saat te bir tuvalete götürülmesi lazim arada kazalar oluyor ama zamanla tutmayı öğrendi Şimdi daha uzun kuru kalıyor ama gece gündüz bezi bırakmanın gerekiyor sabırlı olmalısınız çiş kulot larindan ben Kullanmadım Bebek mağazalarında Satılıyor çocukta sende hazır iseniz başla yoksa yazı Bekle Bende yazın Başlayacaktım ama sürekli CIS diye bezi cikartiriyordu başlamak zorunda kaldim

ASLINA BİZİM Kİ KAKA YAPINCA HABER VERİYORDU ANNE DEĞİŞTİR DİYE ARKASINI GÖSTERİYORDU. ŞİMDİLERDE DEĞİŞTİRMEK BİLE İSTEMİYOR. AĞLIYOR BAZEN DEĞİŞTİRİRKEN. BEN DE BEBK MAĞAZASINDAN KİLOT ALDIM. ŞİMDİ 15 TATİL YA ÖĞRETMEN YAKINLARIMIZ GELDİ. EVDEN SIK ÇIKIYORUZ ONUN İÇİN 15 TATİL BİTSİN 2 GÜN RAPOR ALAYIM DİYORUM 2 GÜN DE HAFTA SONU İLK 4 GÜN YANINDA OLMUŞ OLURUM SONRA DA ANNEM İDARE EDER İNŞ ÖĞRENİR. BİZİMKİNİN GECE UYKUSU ÇOK AĞIR:) BAZEN YERİNDEN OYNATINCA UYKUSUNDA IH IH IH DİYOR. KIMILDATMA BENİ DİYOR YANŞ:)) OYY CNM BNM NASIL KALKIP ÇİŞİNİ YAPACAKKSAAA

merhaba kızlar oğlum martta 2 yaşına girecek. normalde komşumuz bakıyor şimdi annemler geldi. bi kaç da burdalar. ben çalışığım için annem bakıcıya göre daha özverili olur diye tuvalet eğitimine başlayayım diyorum. yaklaşık bir aydır da lazımlığına felan oturtuyorum kakanı söyle annem çişini söyel annem felan diye söylüyorum. bazen hevesle oturuyor:) şöyle bi kaç hafta geçsin bezini çıkaralım diye düşünüyorum. hani soğuklar gider biraz daha ısınır havalar diye. kimisi diyor ki hiç başlama yazın alıştır. siz ne dersiniz?
Hiç başlamayın. çocuğunuz daha çok küçük. mümkünse ağustos ayının son haftalarında başlayın...

Benim oglum da şubatta iki yaşına girdi yaklaşık bir aydır ogretmeye calisiyorum ama olmuyor başlar göre ilerleme var en azından cis yapti kaka yapti diyor ama haber vermiyor bazen wcde götürmek isteyince kaçıyor agliyo oturmak istemiyo öyle daralma basladimi şiirden Ağlıyorum artık arada kiziyorum da aksama kadar kaçırıyor bazen ben otutturdu nca yapiyo giyecek bişey birakmiyo artık bıktım artık ne yapcam ben yapcam ya

Back
X