Biz halıları hiç toplamadık canım 10 günde öğrendi. İlk hafta zor oluyor. O söylemeden biz götürdük sürekli yarım saate bir bazen saat başı. Çünkü çocuk o zamana kadar hep bezli ister istemez unutuyor ya da ne olduğunu anlamaya çalışıyor. Kaslarını kontrol etmeyi öğreniyor. Haliyle biraz zorlanıyor ama tuvaleti zevkli hale getirince öğreniyorlar zamanla. Bazen gitmek istemezdi tuvalete, ben tuvalete gidecem deyince bende gidecem derdi. Tuvalete yapınca bay bay çiş kaka yapıyorduk

Bazen çikolata falan verdim ama çok değil. Bizim şöyle bir sıkıntımız oldu ayrıca. 10 günde öğrendi çok şükür artık söylüyordu ama yaşına girince memeden kestim birde o sıralar ishal olmuştu. Tekrar başa döndük. Bi 10 gün tekrar uğraştık. Şimdi her şey yolunda. Artık kendi söylüyor. Çişim geldi koş diyor bana

Tuvalete özellikle kakasını yapınca pis kaka git bi daha gelme diyor. Biraz sabır işi ama sonrasında çok rahat oluyor inan. Biz gece de bez bağlamıyoruz. İlk birkaç gün bağlamıştım sonra bağlamadım. Gece uyanıyor zaten 3-4 saate bir. O zaman götürüyorum tuvalate. Sanada Allah kolaylık versin.[/QUOT
saolasın cnm bnm. yani direk sabah uyanınca altındaki bezi çıkartmakla başlıyorsun işe değil mi. sonra bir daha bağlamak yok. ve her yarım saate bir tuvalete götüreceğim. yapınca tebrik edeceğim. geceleri hiç uyanmaz bnm oğlum nasıl yapacağızben mi uyandırıacağım . ayy ben kıyamam kız. uynaıp nasıl çiişini yapsın o halde ben bile uyanamam. gündüz işi kolay da gece ne yapacağız bilmiyorum. uyandırmasam da altına yapar demi

( illa uyandırmam lazım