• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kişilik bozuklugu mu?

crimsonlady35

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2009
14
0
86
herkese merhaba

20 yaşındayım ve kendime göre büyük sıkıntılarım var. sizden istedigim benim gibi olanların ve büyüklerimin bana yol göstermesi napcamı bilemez durumdayim ..

internetten araştırdıgım kadarıyla çekingen kişilik bozuklugu oldugunu düşünüyorum ama kendimi birilerine ifade edip bunun ne kadar dogru oldugunu anlamam gerekiyor lütfen bana yardım edin

sorunlarım tam olarak şu;küçüklükten beri üzerimden atamadıgım bir cekingenlik var üniversiteye gidince belki degisirim diye cok sorun etmiyordum ama gördüm ki iş çok farklı bir hal almaya basladı yardıma ihtiyaç oldugunu anladım

nasıl mı bir hal aldı? çekingenliği yerini girdigim ortamlarda kasılmalar, rahat hissedememeler ,çok fazla arkadasım olmasına ragmen yalnız hissetmeler,kendini ifade edememeler gibi psikolojik sıkıntılara bıraktı..

konusurken cok heycanlanıyorum böyle olunca düşündüğümü tam olarak ifade edemiyorum aslında sakin olsam herşey mükemmel olucak ama bunu kendime yüzlerce kere anlattım yinede yapamadım bunu bir örnekle acıklamayı cok istiyorum ;diyelimki arkadas ortamındayım en sevdigim arkadaslarımla iyi bildigim bir konu üzerine sohbet ediyoruz bir an aklımdaki hersey siliniveriyor ve ben susup kalıyorum sonra sakin kafayla düşününce aaa niye bunu söylemedm diye pişman oluyorum..bunun gibi daha bir sürü örnek var

kendimi ifade edememe sorunu kendimi küçük görme ,sevilmeme, aşırı alınganlık gibi sorunlarıda beraberinde getiriyor ..

gercekten cok kötü durumdayım hergün kendimi yargılamaktan bunaldım artık ne yapacagımı bilmiyorum ve gelecekte iyi bir birey olabilmek için sizden yardım istiyorum .şimdikten teşekkür ediyorum

aynı senin gibiydim en son üniversite hayatımıda kendime zehir ettiğim için yardım alma kararı verdim
ve bir psikiyatriste gittim
ilaçla destek alıyorum yaklaşık 6 ay olacak çok rahatım
ama ben senden de kötüydüm yüzüm kıpkırmız olurdu toplum için de herkes noldu sana derdi
okadar kasardım ki kendimi
çekingen gereksiz heycanlanmalar
heycandan konuşamazdım

evet bende psikolojik destek almaya karar verdim ama gidipte orda susmaktan konusamamktan derdimi anlatamamaktan korkuyorum ..

hiç korkma bende çok zor gittim
ama dünya tatlısı bi adamla tanıştım
okadar cana yakındı ki her istediğimde onu arayabilceğimi çekinmemi söyledi
cep telefonunu verdi
gerçekten yardımcı olmak adına ellerinden geleni yapıyolar

ben ilk defa gidicegim çok korkuyorum 2 kere sansımı denedim ayakların geri geri gitti o yuzden iiicene araştırıp korkumu üzerimden atmaya calısıourum bana yardımcı oldugun için tesekkürler son soru olarak ilaç hayatında neleri degiştirdi ne kadar surede bu sorunlarını aştın yan etkisi oldu mu??

Koza kelebeğini blmez çok güzel bir kitaptır. Bende aşırı öz güven aşıladı tavsiye ederim hayatınd açok şey değişebilir. Tiyatro ve diksiyon kurslarına katıl.Özellikle gençlik kursları var çok az bir ücretle başvurabilirisn.

Ben çekindiğim zaman korktuğum zaman şöyle derim dünyanın sonu dieğil ya !!! DÜnyada ölümden başak bir şeyin çaresi yok.
oyüzden biraz kendin olacaksın çevendeklei umursamayacaksın. yok ayıp olacak sokakta gülünmez yemek öyle yenmez ... ailem hep böyle derdi. küfür etme ayıp, yok çok konuşma yok gülme, her söze atlama...
ama sonra hepsini yapıyorum. etrafıma bakıyorum kimse dikkat etmiyor ve ben nasıl yemek yersem yiyeğim aaa ne acayip yedin diyen çıkmadı karşıma... ben zaten acayip şekilde uemek yiyen biri değilim. Ailem aşırı kural koydu belki kabul etiyorlar ama
sırf o yüzden biraz bastırılmışsız..
o yüzden etrafındakileri düşünmeyeceksin.

İlkim mesajların için çok teşekkür ederim ama bu siteye henüz alışmış deilim senin attıgın özel mesajara cevap veremiyorum site engelliyor sanırım bu yüzden kusura bakma..

Suskun sultan verdigin tavsiyeleri kesinlikle degerlendirecegim..eminim yararlı olucak özellikle böyle bir kitap tasiyesi bekliyordum cok teşekkür ederim
Ben bu özelliklerimin sorun olmaya basladıgında kendi iççimde çözümler ürettim ama ne yazıkki bir yerde bir şekilde güvenim sarsılıyor bunun sebbebi hersei kafamda cok kurcalıyo olmam umarım bu srunları en kısa zamanda asarımm

tatlım belki alakasız olcak ama secret'i da okuyabilirsin..bu kitapta insan hayatta neyi isterse başarır diyor.insan kendine sadece inansın diyor...bunun içinde bi takım olaylar anlatıyor.neler yapılacağından bahsediyor.iş kişi de bitiyor diyor..kişi aklından bile bir düşünceyi geçirirken olumlu olmalı diyorr..kimi olumlu gibi gözüken ama olmusuz cümleler vardır.mesela ben bütün korkularımı yeneceğim derken bile korku kelimesi kullanıyor.oysa ki ben bütün güzellikleri buldum.başardım şeklinde kendi kendine bile iyi düşünmeliymiş...örneğim belki pek anlaşılır olmadı ama tatlım ben şuna inanıyom ki istedikten sonra başarılmayacak bir sorun yokturrrrr......sen zaten bu durumla baş etmeye başlamışsın .araştırmışsın ve hala daha araştırıyorsun..başlamak bitirmenin yarısı demişlerrr..sen başlayalı çokkk olmuş.bak sonuca geldin ve en kısa zamanda tüm güzel dilekler seninle olcakkkkguclubacismile

İlkim_03 özel mesajlarını okudum ve beni bilgilendirdiğin için sana cok teşekkür ederim ama ben siteye alışamadığımdan sana cevap yazdım ama gönderemedim sanırım özel mesaj gönderemiyorum kusura bakma o yüzden ..

suskun_sultan verdigin kitap ismini hemen bulup okuyacagım önerin için teşekkür ederim

evet dediklerin cok dogru _nazz_ bende bu yolda destek alarak kendi güvenimi saglayıp saglıklı bir birey olmak istiyorum ve verdiginiz tüm bilgiler benim için çok önemli işe yarasın yaramasın tüm önerileriniz degerlendiricem bundan hiç bir zararım olmicak aksine kesinlikle faydan olacktr

Back