bu herkeste aynı olmuyor, kimi uzuyor kimi uzamıyor, sana bağlı..
senin boylarındaydım ilk regl dönemimde, doktorum bu uzamama olayı için kesin değil demişti, yoga ve yüzmeyle ilgilendiğimi ve beslenme düzenimi anlatmıştım, o zaman en az on santim uzarsın demişti ama işte çevreden devamlı uzamazsın nidaları yükselmeye devam ediyordu, sonuçta 15 santim uzadım.
ama ben süt ürünlerinin hastasıyım, sabah kahvaltımda dilim dilim peynirler ve 2 bardak sütle gün içinde yine buzdolabını açıp iğrenç bir şekilde ağzıma dayadığım süt kutusundan lıkır lıkır :)) her öğünümde en az bir kase yoğurt, gün aşırı balık (sahil taraflarındaydık, artık ankaradayım, balık olayı azaldı :)
bir de hiç yerimde durmazdım, devamlı yüzerdim yogayı çok küçük yaşlardan şu yaşıma kadar bırakmadım (stretching esastır yogada) falan..
beslenmene, esneme hareketlerine (başta omurga), sporuna dikkat edersen garanti uzarsın
uzama sınırı 20 değil 24..
daha 17sin. 7 senen daha var.. 7 senede bir 15 santim de sen atarsın
ama öyle strese girme, dediklerimi yap ve işe yarayacağına inan
bir de sana tavsiye basket voleybolla boşuna vakit kaybetme derim, uzama yani stretching hareketleri, netten bak bol bol örnekleri var, ya da direk yoga yap (yoga stretching hareketlerinden oluşur) + ip atla (bunu genelde çok az kişi biliyor ve basket voleybola ilgi azalmasın diye de pek dillendirilmiyor) basket voleybolda 20 kere zıplıyorsan maksimum ipte gün içinde 200 300 zıplarsın, performansına kalmış artık.. + yüzme çok çok önemli, tüm vücudun hareket halinde oluyor ve her yerin esniyor..