Popüler Konu Kış hazırlıkları başladı,siz neler yapıyorsunuz?

Bamyayı bende almak istiyorum, ama 40₺’dan aşağı yok. Girit bamyası bulursam alacağım, aslında daha faydalı ve lezzetli. Büyük diye kızartmalık sanıyorlar, ama cinsi öyle.
Duyduğuma göre 15-20₺ civarında imiş kilosu.
Ben geçen yıl fazla kurutmuştum. Kışın bitiremedik. O yüzden bu yıl almayacağım. Alınacak gibi değil🤦

Benimde sadece beyaz barbunya İçin yerim kaldı. Yoksa olduğu gibi domates dolduracağım dolabı elticim 🫣
Yakındır bir dondurucu daha alırız komple, fiyatlar böyle giderse olacağı o.🤷🏻‍♀️

Yarın pazara gidip, 30 kg domates mi alsam🤣🤣
Benim derindondurucum yok🤷Ondan kurutma, kavanoz çoğunluk yapıyorum🤗

50 kilo domates, 5-6 kilo kırmızı biberle yapmıştım. 5 kilo civarı salça çıktı
Neredeyse 10 kilo domates ve 3 kilo kapyadan 1 kilo anca cikiyor.
Dışarıya göre daha mı karlı olur ki fiyatı. Ben bir hesap yapayım da öyle yapiyim 🤣
Bir de ocakta biraz koyulacak kadar dedin ya tahmini kaç saat kaynattin?

Ellerine sağlık elticim afiyet ile tüketin inşallah 🤗❤️
Menemende hafif koku oluyor. Çok kötü değil. Yani yazın yaptığımız menemeni tadı olmuyor. Ama hiç yoktan iyidir. Kışın yoklukta çok iş görüyor😁Ben aslında buzluğa domates biberi çiğ atıp Menemende yapıyorum. Ama buzlukta yerim yok🤷
Sizin fiyatlar bayağı iyiymiş. Barbunya 45 ti bu hafta🤷
Bezelyeyi bu yıl kaçırdım. Eşim o sıra yoğundu bende pazara gitmedim🤷
Pazarda barbunya 20 idi geçen hafta, beyaz barbunya da 25 idi.
Dün kv sordu 15’den satan var alacak mısın? diye, 15 kg sipariş ettim hemen, bu fırsat kaçmazdı🤷🏻‍♀️

Neredeyse 10 kilo domates ve 3 kilo kapyadan 1 kilo anca cikiyor.
Dışarıya göre daha mı karlı olur ki fiyatı. Ben bir hesap yapayım da öyle yapiyim 🤣
Bir de ocakta biraz koyulacak kadar dedin ya tahmini kaç saat kaynattin?
Ben Hatay'dan ev salçası alıyorum. Kilosu 45 olmuş🤷
Bence hazır almak daha karlı😁

Ben geçen yıl fazla kurutmuştum. Kışın bitiremedik. O yüzden bu yıl almayacağım. Alınacak gibi değil🤦
Keşke buralarda da kurutma imkanı olsa. Hem daha faydalı, hemde dondurucu boş kalıyor.
Ben mecbur alıyorum. Artık marka dahi olsa kuru fasulyede lezzet bulamıyoruz. Donduruyorum o yüzden beyaz barbunyayı. Çok da lezzetli.

Acaba arakaları konserveye mi çevirsem?🫣
Yerim açılır hem, ama hiç onunla uğraşacak vaktim yok.😑

Fiyatlar böyle oldukça işimiz zor🤷🏻‍♀️

Keşke buralarda da kurutma imkanı olsa. Hem daha faydalı, hemde dondurucu boş kalıyor.
Ben mecbur alıyorum. Artık marka dahi olsa kuru fasulyede lezzet bulamıyoruz. Donduruyorum o yüzden beyaz barbunyayı. Çok da lezzetli.

Acaba arakaları konserveye mi çevirsem?🫣
Yerim açılır hem, ama hiç onunla uğraşacak vaktim yok.😑

Fiyatlar böyle oldukça işimiz zor🤷🏻‍♀️
Sonumuz hayır olsun🤦Ben dolmalık biber kurutayım gerisi sıkıntı değil😁

Burası aktifmiş :eek:

Kış yaklaşıyor ama dahalık menemenlik falan yapmadım. Gerçi bize kokuyor gibi geliyor, koku İçin önerisi olan var ise bekliyorum.

Şimdiye kadar hazırda olanlar;

15 kg araka dondurucuya atıldı.
Annemin bahçesinden yaklaşık 10 kg domates dondurucuya girdi.
15 kg beyaz barbunya sipariş edildi.
Karnıyarıklık patlıcan kızartılıp, dondurucuya atıldı.
Bahçeden asma yaprakları haşlanıp, dondurucuya gönderildi.
Taze fasülye dondurucuya gitti.
Kompostoluk erik ve vişne dondurucuyu boyladı.
Tarhanam geçen seneden var.
Bu sene reçel de yapmayacağım, elde olanlar yeter.
Biber salçamı da geçen sene çok fazla yapmıştım. 12 kavanoz var şu anda.

Ama domates işini çözmem lazım, bu kış 50 lirayı görecek deniyor.

Bu arada, arakayı (bezelye) 11₺’dan almıştım.
Beyaz barbunyayı 15₺’dan sipariş ettim.

Birkaç haftadır burada domates 4-5, biber 7, patlıcan da 5-7 arası satılıyor.
Allah ağız tadıyla yedirdi. İnşallah bebn domatesin kabuğunu soyup küp küp doğrayıp kavanoza koyup kavanozu kaynatıyoruz o zaman o ekşi kokusu olmuyor yaz domatesi gibi oluyor digeri bana da kokuyor sanki salça tadı gibi geliyor bende kv deden gördüm 5 yıldır falan böyle yapıyorum

Ellerine sağlık elticim afiyet ile tüketin inşallah 🤗❤️
Menemende hafif koku oluyor. Çok kötü değil. Yani yazın yaptığımız menemeni tadı olmuyor. Ama hiç yoktan iyidir. Kışın yoklukta çok iş görüyor😁Ben aslında buzluğa domates biberi çiğ atıp Menemende yapıyorum. Ama buzlukta yerim yok🤷
Sizin fiyatlar bayağı iyiymiş. Barbunya 45 ti bu hafta🤷
Bezelyeyi bu yıl kaçırdım. Eşim o sıra yoğundu bende pazara gitmedim🤷
Buy
Bamyayı bende almak istiyorum, ama 40₺’dan aşağı yok. Girit bamyası bulursam alacağım, aslında daha faydalı ve lezzetli. Büyük diye kızartmalık sanıyorlar, ama cinsi öyle.
Duyduğuma göre 15-20₺ civarında imiş kilosu.
Boncuk bamya 60 liraydi büyüklusu bu hafta 45 liraydı.

Fasulye 20,börülce 30 du barbunya 20-25-30 du yine ben Mersin deyim birde burda üretiliyor sebze meyve buraya göre fiyatlar yüksek

Patates,soğan 8.5 du 9 de 1 kg alsan yetmiyor bile haftalık.

Muz 25 di ki oda burada üretiliyor.

Ben Hatay'dan ev salçası alıyorum. Kilosu 45 olmuş🤷
Bence hazır almak daha karlı😁
Burada hep kendimiz cikariyorduk ama bu sene daha biber geçmiyor halde çıkışı 10-12 diyorlar sebzeciler kaça alıp satacak yada salça çıkaranlar kaça satacak .

Hazir kilosu 45 se yine iyi burada 1 bidona 6 kg alıyor sanırım 400-500 diyenleri duydum yeni sezon mu bilmiyorum ama kg 90 lirayı bulur gibime geliyor biber düşmezse

Markette 65 liraydı açık salcanin kilosu.

Burada hep kendimiz cikariyorduk ama bu sene daha biber geçmiyor halde çıkışı 10-12 diyorlar sebzeciler kaça alıp satacak yada salça çıkaranlar kaça satacak .

Hazir kilosu 45 se yine iyi burada 1 bidona 6 kg alıyor sanırım 400-500 diyenleri duydum yeni sezon mu bilmiyorum ama kg 90 lirayı bulur gibime geliyor biber düşmezse

Markette 65 liraydı açık salcanin kilosu.
Eşim yeni sormuş bu sezonun salçasının kilosu 45 demiş. En son 30 a aldım ve salçası çok güzel 🤗
Sonumuz hayır olsun.

Buy

Boncuk bamya 60 liraydi büyüklusu bu hafta 45 liraydı.

Fasulye 20,börülce 30 du barbunya 20-25-30 du yine ben Mersin deyim birde burda üretiliyor sebze meyve buraya göre fiyatlar yüksek

Patates,soğan 8.5 du 9 de 1 kg alsan yetmiyor bile haftalık.

Muz 25 di ki oda burada üretiliyor.
Bugün gideceğim pazara, belki yükselmiştir burada da.
Gerçi kendi mahallemdeki pazar dün kuruldu, pahalı diye çıkmadım. Muhtemelen dünkü pazarda da o civarlarda olabilir fiyatlar canım.
Bugün gideceğim pazar Sakarya’nın başka bir ilçesinin pazarı, oranın fiyatları uygun oluyor.🤷🏻‍♀️

Patates 13-15, soğan 8-10₺ civarıydı geçen hafta. Onları marketlerden almayı tercih ediyorum. Daha uyguna bulunabiliyor.🤷🏻‍♀️

X