• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kış hazırlığı?

Biz tzae fasulyeyi biraz haşlayıp dondururuz, öyle de güzel olur.
patlıcan ve kırmızı biberi fırında közleyebiliyor muyuz?

Fırında da közleniyor ama ocakta közlenince daha çok is tadı oluyor galiba, yani mangaldakine benziyor. Ama fırın kesinlikle daha pratik. Tepsi tepsi közlenir aynı anda.

Ya bende hazirlik yapmak istiyorum ama bildigm hicbisey yok. Simdi taze fasulyeyi haslamam mi gerek once? Bide domateste kisa hazirlamak istiyorum hem menemen hemde sos seklinde. Nasil yapabilirim kizlar yardimci olun banada yaa :))

Taze fasulyeyi biraz domates ile hafif sararana kadar kavurup öyle koyuyorlar genelde.

Menemen gibi hiç yapmadım. Domates konseresini de ya domatesleri tuz ile kaynatıp kavanozlara dolduruyorum ya da hiç kaynatmadan, rendeleyip salisilik asit katıyorum ve kavanozluyorum.

* Bezelye sevıyorsan hala tezgahlarda var atabılırsın sadece ayıkla,yıka,süz ve posetle :)
* Barbunya aynı sekılde
* Vısne sevıyorsan komposto ıcın atabılırsın buzluga vaktı gecmeden.
* Kırmızı bıber ve patlıcan kozleyıp atabılırsın :)
* Mısırı haslayıp ıster kocanıyla ıster taneleyıp o sekılde atabılırsın
* Taze fasulyeyı domates ıle rengı sararana kadar kavurup soguyunca buzluga atabılırsın.
* Patlıcanı karyarıklık, islim kebabı ve oturtmalık ıcın kızartıp atabılırsın yıne.
Aklıma bunlar geldı

* Recellerını yapabılırsın ben vısne ve kayısı yaptım suan ve kayısı kesın tavsıye ederım :)
* Yıne marmelatlar
* Menemenlık yaparsın ılk defa yapıcam ben bu sene ınsallah :)

* Bezelye sevıyorsan hala tezgahlarda var atabılırsın sadece ayıkla,yıka,süz ve posetle :)
* Barbunya aynı sekılde
* Vısne sevıyorsan komposto ıcın atabılırsın buzluga vaktı gecmeden.
* Kırmızı bıber ve patlıcan kozleyıp atabılırsın :)
* Mısırı haslayıp ıster kocanıyla ıster taneleyıp o sekılde atabılırsın
* Taze fasulyeyı domates ıle rengı sararana kadar kavurup soguyunca buzluga atabılırsın.
* Patlıcanı karyarıklık, islim kebabı ve oturtmalık ıcın kızartıp atabılırsın yıne.
Aklıma bunlar geldı

* Recellerını yapabılırsın ben vısne ve kayısı yaptım suan ve kayısı kesın tavsıye ederım :)
* Yıne marmelatlar
* Menemenlık yaparsın ılk defa yapıcam ben bu sene ınsallah :)

Bezelye koydum, fasülye ve barbunya da düşünüyorum bayramdan sonra. Kayısı reçeli ben de yaptım. Kurt olayından dolayı vişne hiç tüketmiyorum.

Mısır iyi fikir ama koçanıyla koymak için çiğ mi yoksa haşlanmış mı daha iyi acaba? Iki kişi olunca 2-3 tane yiyebiliyoruz. Düdüklüm de olmayınca değmiyor o kadarcık için saatlerce kaynatmak.

Patlıcanı da musakka için kızartıp koymayı düşünüyorum. Hiç aklıma gelmemişti.

Domatesi de dondurucuya değil de konserveye yapıcam

Bezelye koydum, fasülye ve barbunya da düşünüyorum bayramdan sonra. Kayısı reçeli ben de yaptım. Kurt olayından dolayı vişne hiç tüketmiyorum.

Mısır iyi fikir ama koçanıyla koymak için çiğ mi yoksa haşlanmış mı daha iyi acaba? Iki kişi olunca 2-3 tane yiyebiliyoruz. Düdüklüm de olmayınca değmiyor o kadarcık için saatlerce kaynatmak.

Patlıcanı da musakka için kızartıp koymayı düşünüyorum. Hiç aklıma gelmemişti.

Domatesi de dondurucuya değil de konserveye yapıcam
bende onları bayram sonrasına bıraktım hatta taze fasulye agustos sonu ıyı olmaz mı acaba gecen sene hangı ay yapmıstım hatırlamıyorum :)
Bızde aynı ıkı kısıyız dedıgın gıbı oluyor 3 tane almıstım pazardan 2 tanesını yerız dıye eger buzluga atmasaydım o bır tane kalırdı :) tabı ben duduklu ıle yaptım yarım saat pısırdım tam harıka olmustu..ama duduklu olmayınca evet yazık olur.duduklu edın derım ama taze fasulye mesela pısmek bılmıyor ocakta duduklude ıse ortalama 13 dk da pısırıyorum ben :) cıgden atınca nasıl olur bılmıyorum arastırıgımda hep haslayarak atıldıgını gordum
hı hı bende konserve olarak demek ıstemıstım :) kapak tutmaz dıye korkum var ama ınsallah bısey olmaz zaten mınık mınık sıselere yapıcam ben 1 lt olanları ıkı kısı bıtıremıyor. Gecen sene annemın verdıgı buyuklerı nereye harcayacagımı bılemedım :)

bende onları bayram sonrasına bıraktım hatta taze fasulye agustos sonu ıyı olmaz mı acaba gecen sene hangı ay yapmıstım hatırlamıyorum :)
Bızde aynı ıkı kısıyız dedıgın gıbı oluyor 3 tane almıstım pazardan 2 tanesını yerız dıye eger buzluga atmasaydım o bır tane kalırdı :) tabı ben duduklu ıle yaptım yarım saat pısırdım tam harıka olmustu..ama duduklu olmayınca evet yazık olur.duduklu edın derım ama taze fasulye mesela pısmek bılmıyor ocakta duduklude ıse ortalama 13 dk da pısırıyorum ben :) cıgden atınca nasıl olur bılmıyorum arastırıgımda hep haslayarak atıldıgını gordum
hı hı bende konserve olarak demek ıstemıstım :) kapak tutmaz dıye korkum var ama ınsallah bısey olmaz zaten mınık mınık sıselere yapıcam ben 1 lt olanları ıkı kısı bıtıremıyor. Gecen sene annemın verdıgı buyuklerı nereye harcayacagımı bılemedım :)

Daha küçük kavanozlar da var. Yarım kiloluk hatta 1 su bardağı kadar olanlar var, onlar çok tatlı oluyor. Kapağın tutup tutmadığı anlaşılıyor aslında ertesi gün. Ortasına bastırınca çökmüyorsa yani kapağın ortası vakumlanmışsa tutmuş oluyor. Tutmayanlar da az sayıdaysa buzdolabına koyulabiliyor ya da tekrar kaynatıp yeni kapakla kapatabilirsin...

Düdüklü hiç kullanmadım hayatımda, annem de kullanmazdı, bilmediğim için alma gereği de duymadım hiç. Belki alırım belli olmaz:)

Daha küçük kavanozlar da var. Yarım kiloluk hatta 1 su bardağı kadar olanlar var, onlar çok tatlı oluyor. Kapağın tutup tutmadığı anlaşılıyor aslında ertesi gün. Ortasına bastırınca çökmüyorsa yani kapağın ortası vakumlanmışsa tutmuş oluyor. Tutmayanlar da az sayıdaysa buzdolabına koyulabiliyor ya da tekrar kaynatıp yeni kapakla kapatabilirsin...

Düdüklü hiç kullanmadım hayatımda, annem de kullanmazdı, bilmediğim için alma gereği de duymadım hiç. Belki alırım belli olmaz:)

evet hatta annem kucuk recel kavanozlarına falan yapıyor bende de var bolca onlardan bende onlara yapayım dıyorum.
Harıka bırsey duduklu bende ılk zamanlar yanlıs kullandıgımadan ıstemıyrdum kullanmak sonra dogrusunu ogrendım sımdı elım ayagım oldu dun ıkı defa calıstı mesela :) dogalgazdan da tasarruf edıyorsun :D

evet hatta annem kucuk recel kavanozlarına falan yapıyor bende de var bolca onlardan bende onlara yapayım dıyorum.
Harıka bırsey duduklu bende ılk zamanlar yanlıs kullandıgımadan ıstemıyrdum kullanmak sonra dogrusunu ogrendım sımdı elım ayagım oldu dun ıkı defa calıstı mesela :) dogalgazdan da tasarruf edıyorsun :KK70:
Yanlışı doğrusu ne mesela?

Yanlışı doğrusu ne mesela?
Ben pıser pısmez hemen altını kapatıp buhar cıkarma dugmesıne cevırıyordum o_O cevırmem ıle ıcındekı butun suyu mutfaga fıskırtması bır oluyordu bende duduklum bozuk dıyodum :KK70: kk da bızım konumuz var kızlasrla konusurken soylemıstım onlar sayesınde ogrndım kı altını kapatınca 20-30 dk bekleyecekmıssın sonra buhar cıkarmaya cevırıyorum tıs yapıyo sadece heemen acıyorum sorunsuz :KK70:

Ben pıser pısmez hemen altını kapatıp buhar cıkarma dugmesıne cevırıyordum o_O cevırmem ıle ıcındekı butun suyu mutfaga fıskırtması bır oluyordu bende duduklum bozuk dıyodum :KK70: kk da bızım konumuz var kızlasrla konusurken soylemıstım onlar sayesınde ogrndım kı altını kapatınca 20-30 dk bekleyecekmıssın sonra buhar cıkarmaya cevırıyorum tıs yapıyo sadece heemen acıyorum sorunsuz :KK70:

O zamandüdüklüde pişen şeyi yemek için 30 dk beklemek mi gerekiyor yani. Pratikliği nerede kaldı bu durumda?

O zamandüdüklüde pişen şeyi yemek için 30 dk beklemek mi gerekiyor yani. Pratikliği nerede kaldı bu durumda?

Ben bu surede acıyorum belkı 15 dk acan vardır :KK16:bır mısırı tencerede kac saatte pısırırsın ? yada bır etı ? bır kurufasulyeyı vs vs :21: mısır 30 dk da pısıyor gazdan kar edıyorsun, zamandan edıyorsun, hatta sudan bıle edıyorsun cunku su buhar olup gıtmıyor :KK48: ınternette baktıgımda mısır ıcın bır sıte 4 saat demıs bır sıte 2 sımdı pratık degıl mı bu durumda :KK48: Kımılerı soguk suyun altına tutup hemen acıyor ama o cok rısklıymıs

Back
X