- Konu Sahibi elmadilimi
-
Domates sosu konserve yapabilirsiniz. Hem menemen hem de yemekler için iyi oluyor. Kırmızı biber salçası konserve olur. Annem patlıcanları karnıyarıklık hazırlar, kızartır. Sonra buzluk poşetinde asker gibi yan yana dondurur. Kışın içinin kıymasını hazırlar, doldurur. Oldu sana karnıyarık.
Bunların aynısını annemde yapar.Ek olarak biz mantıda yapıyoruz.Bir tüm gün nerdeyse bir sürü mantı.Hepsini biraz soğuttuktan sonra buzdolabı poşetlerine kısım kısım paketleyerek buzluğa atıyoruz mesela.Makarna gibi sonra at suya al sana ev mantısı.Halamda içli köfte yapar.Dondurup dondurup koyar.Misafiri şuyu buyu geldiğinde sadece kızart koy önlerine.Ha bide,her yemekten önce soğan sarımsak doğramakta fazla zaman alır diye düşünenlerdeniz.O yüzden bizim buzluğumuzda her zaman mutfak robotoundan geçirilmiş soğanlar ve sarımsaklar olur.Soğanı ve sarımsağı ayrı ayrı buzdolabı poşetine robottan geçirdikten sonra koyarız.Yemek yaparken sadece poşeti buzluktan çıkarıp,bi parçasını kırıp tencereye atar gerisini yine poşetle buzluğa koyarız.O yüzden yemekleri ocağa koyma işlememiz maksimum 7 dk sürüyor.Hazır domates sosları hazır soğanlar ve sarımsaklar ile.
Ya ben sogani bu sekilde koymustum. Yemeklerin tadini bozdu.hangi yemeklere katiyorsuniz?
Bunları her mevsimde hazırlarsın ki zaten
Tam mevsimi barbunya ve taze fasulye koyabilirsiniz. Barbunyaları sadece yıkayıp ayıklamak yeter fasulyeyi kavurmak gerekiyor. Kavurmadan koyunca biraz tuhaf tadı oluyor.
Mevsimi geçti ama bulursanız enginar atabilirsiniz. Benim en çok dondurucuya koyduğum sebzedir enginar.
Bezelye falan da koyulabilir, o çıktı mı bilmiyorum. Hiç denk gelmdim bu sene.
Ha bir de közlenmiş patlıcan ve kırmızı biber favorim. Ani misafirde salata/meze olarak çok işe yarıyorlar. Taze börülce de aynı şekilde ama onu da haşlayıp koymak lazım.
Domates sosu konserve yapabilirsiniz. Hem menemen hem de yemekler için iyi oluyor. Kırmızı biber salçası konserve olur. Annem patlıcanları karnıyarıklık hazırlar, kızartır. Sonra buzluk poşetinde asker gibi yan yana dondurur. Kışın içinin kıymasını hazırlar, doldurur. Oldu sana karnıyarık.
Bunların aynısını annemde yapar.Ek olarak biz mantıda yapıyoruz.Bir tüm gün nerdeyse bir sürü mantı.Hepsini biraz soğuttuktan sonra buzdolabı poşetlerine kısım kısım paketleyerek buzluğa atıyoruz mesela.Makarna gibi sonra at suya al sana ev mantısı.Halamda içli köfte yapar.Dondurup dondurup koyar.Misafiri şuyu buyu geldiğinde sadece kızart koy önlerine.Ha bide,her yemekten önce soğan sarımsak doğramakta fazla zaman alır diye düşünenlerdeniz.O yüzden bizim buzluğumuzda her zaman mutfak robotoundan geçirilmiş soğanlar ve sarımsaklar olur.Soğanı ve sarımsağı ayrı ayrı buzdolabı poşetine robottan geçirdikten sonra koyarız.Yemek yaparken sadece poşeti buzluktan çıkarıp,bi parçasını kırıp tencereye atar gerisini yine poşetle buzluğa koyarız.O yüzden yemekleri ocağa koyma işlememiz maksimum 7 dk sürüyor.Hazır domates sosları hazır soğanlar ve sarımsaklar ile.
Ya ben sogani bu sekilde koymustum. Yemeklerin tadini bozdu.hangi yemeklere katiyorsuniz?
közlenmiş biber ve patlıcan mutlaka koyun. sofraları şenlendiriyorlar zira :))
Taze fasülye hafif domatesle kavurup kavanoza sağlam kapak ile kapatıp ters çevirin soğuyana kadar oynatmayın, kışın neredeyse taze gibi taze fasülye yiyebilirsiniz hem pişirmeside kolay bir soğan kavur tamamdır.
Barbunyayıda aynı şekilde hafif domates ve havuçla kavurup kavanoza koyun ben buzluktakileri sevmiyorum.
Aynı şekilde vişne kızılcık kayısı şeftali çilek koyabilirsiniz düdüklü tencerede kavanozlara su ilave ederek doldurup kavanozları hafif kaynatip soğuyana kadar kıpırdatmazsanız 2 yıl dayanabilecek meyvesuyunuz olur ben artık hazır meyvesuyu asla içemiyorum
Bamya çıkınca kaçırmaaa..(seviyorsan tabi)
Çiğden denemedim. Çözdürünce kızartamayabilirsiniz. O zaman dilim dilim kızartıp öyle dondurun.Patlıcan musakkalık doğrasam olur mu? Çözdürülüp mü kullanılıyor.?
Çiğden denemedim. Çözdürünce kızartamayabilirsiniz. O zaman dilim dilim kızartıp öyle dondurun.
benim de eylül sonu gibi doğumum var .evde boş boş oturuyorum
o yüzden 1 haftadır börek,sarma,kabak,patlıcan dolması koydum buzluğa
en azından acil bir durumda hazırda olmuş olurlar
konuyu takipteyim ben de
Çözdürmeye vakti yoksa çelik tencerenin dibine dizip üstüne kıymalı harcı döküyor. Kendi kendine pişiyor. Çözdürseniz de olur. Zaten küp küp olunca mecbur çözdüreceksiniz.Yok Çiğden değil zaten, küp doğrayıp kızartsam. Annenizçözdürüp mü kullanıyor?
Evet ben mecbur çözdüreceğim. Ama bazı şeyler çözülünce kötü tat oluyor ya ondan sordum. Teşekkür ederimÇözdürmeye vakti yoksa çelik tencerenin dibine dizip üstüne kıymalı harcı döküyor. Kendi kendine pişiyor. Çözdürseniz de olur. Zaten küp küp olunca mecbur çözdüreceksiniz.
Biz tzae fasulyeyi biraz haşlayıp dondururuz, öyle de güzel olur.Tam mevsimi barbunya ve taze fasulye koyabilirsiniz. Barbunyaları sadece yıkayıp ayıklamak yeter fasulyeyi kavurmak gerekiyor. Kavurmadan koyunca biraz tuhaf tadı oluyor.
Mevsimi geçti ama bulursanız enginar atabilirsiniz. Benim en çok dondurucuya koyduğum sebzedir enginar.
Bezelye falan da koyulabilir, o çıktı mı bilmiyorum. Hiç denk gelmdim bu sene.
Ha bir de közlenmiş patlıcan ve kırmızı biber favorim. Ani misafirde salata/meze olarak çok işe yarıyorlar. Taze börülce de aynı şekilde ama onu da haşlayıp koymak lazım.
Fırında olur tabi neden olmasın.Biz tzae fasulyeyi biraz haşlayıp dondururuz, öyle de güzel olur.
patlıcan ve kırmızı biberi fırında közleyebiliyor muyuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?