Göz Makyajı Kirpik Uzatmak İçin Tarifler

Kaş, kirpik şekillendirme, rimel, kapatıcı, far, göz kalemleri)
akezbancım şaçında büyük bir ihtimalle kepek var kepeğe karşı şampuan kullanmışsındır ama bence birazda psikolojik mesela saçının kaşındığını düşünme saçlarının çok hoş olduğunu ve kaşınmadığını düşün şimdilik kusura bakma yardım edemedim ama en kısa zamanda senin problemini çözcem cnm öptümmm=)

akezbancım şaçında büyük bir ihtimalle kepek var kepeğe karşı şampuan kullanmışsındır ama bence birazda psikolojik mesela saçının kaşındığını düşünme saçlarının çok hoş olduğunu ve kaşınmadığını düşün şimdilik kusura bakma yardım edemedim ama en kısa zamanda senin problemini çözcem cnm öptümmm=):içelim: :teselli:

arkadaşlarbenim de sizlere,ok gibi kirpiklere sahip olanız için bir tarifim vaaar:
1 bardak suyu kaynatın.1çay kaşığı hint yağı ve 12 gr.kakao yağı ekleyip karıştırın.kabı sıcaksu dolu bir başka kabın içine yerleştirip krem kıvamına gelene kadar ısıtın.karışımı soğutup 15 gün boyunca yatmadan önce gözlerinize kaçırmamaya dikkat ederek kirpiklerinize sürün.sürme işlemini kirpik kökündenuca doğru uygulayın.
işte böyle. umarım memnun kalırsınız siz de..:1yes2:

Aslında kulağa çok itici gelen YILAN YAĞI en kesin çözümdür SAÇ DÖKÜLMESİ VE SAÇ UZAMASI için.Çeşidi çok aktarlarda bulma ihtimaliniz var.Hint yağı , badem yağı v.s nin aslında çok da işe yaramadığını kullandıktan sonra anlayacaksınız.

yahu aktara yılan yağı dedim ylang ylang verdi bana sizce aynı şey demekmi?
hani ylang ylang özleri içeren şampuan diyolar ya?
saça iyi gelir dedi. sizce aynı şeydenmi bahsediyoruz?

Saçların gürleştimi bu karışım sayesnde? Benim baya döküldü saçım ya seyrelme falan oldu ..onlar cıksın +dh gür olsun istiyorum ..doktorum yağlı bi karışım verdi onu kullanıyorum bi aydır falan da pek bi değişim gözlemliyemedim henüz...

SAÇ TEDAVİSİ

Tarih boyunca insanlığın en önemli sağlık sorunlarından biri olan saçsızlığın tedavisi için sayısız araştırma yapılmıştır. Bugüne kadar bu araştırmalardan tam tatmin edici bir sonuç sağlanamamıştır. Ancak modern tıp günümüzde bu soruna çareler üretmiş ve insanlığın hizmetine sunmuştur. Bu bölümde değişik tedavi yöntemleri anlatılacaktır.
İlaçla tedavileri anlatmadan önce saç dökülme nedenleri bölümünde anlatılan saç dökülme tiplerinden hangisinin mevcut olduğunu tespit etmenin önemi bir defa daha vurgulanmalıdır. Zira tedavi seçenekleri nedene yönelik olmalıdır. Örneğin hipotroidi varsa direk bu hastalığın tedavisi yapılmalıdır.

İlaç sanayi hızla ilerleyen bir sektördür. Saç dökülmesi ergenlik dönemindeki tüm erkeklerin %50sini etkileyen bir rahatsızlık olduğundan bu büyük pazar nedeniyle bir çok araştırma yapılmakta ve çeşit çeşit ilaçlar üretilmektedir. Ne yazıkki bu güne kadar FDA onaylı yalnızca iki ilaç üretilebilmiştir. Bu ilaçlarda başka amaçlı araştırmalar sonucu ortaya çıkmıştır ve dökülen, tamamen yok olan saçlar üzerinde etkili değildirler. Ancak dökülmekte olan cansız saçları kuvvetlendirmekte ve saç dökülme hızını yavaşlatmaktadırlar. Kullanıldıkları sürece etkilidirler ve bazı istenmeyen yan etkileri olabilmektedir.

* Minoxidil
* Sprinolacton
* Azelaik asit
* Cimetidine
* Tretinoin
* Ketokonazol
* Diane 35
* Flutamide
* Yılan Yağı
* Doğal Tedavi seçenekleri (Çinko, Saw Pametto, Radix, B6 Vitamini, Bal Kabağı, Yeşil Çay)

SAÇ DÖKÜLMESİ İÇİN DOĞAL TEDAVİ SEÇENEKLERİ-1

ÇİNKO
Çinko aynı zamanda çok etkili bir anti-androjen olan bir vitamin-mineraldir. Çinko, B6 vitaminiyle birlikte kullanıldığında 5 alfa-redüktaz enzimini bloke ederek testosteronun DHT’ye dönüşmesini engeller. Ne var ki çinkonun androgenetik saç dökülmesine karşı etkinliğini ortaya koyan çok az sayıda araştırma mevcuttur.

Propecia gibi başka 5 alfa-redüktaz inhibitörleriyle karşılaştırıldığında çinko çok daha güvenlidir, çünkü çinko vücudumuzda zaten bulunmakta olan bir vitamindir ve yan etkisi yoktur.

SAW PALMETTO
Cüce Amerikan hurması olarak da bilinen palmiye türü bir ağacın meyvelerinden elde edilen özütü, tablet haline getirilmiştir. Anti-androjen olarak bilinmektedir. Saç dökülmesi tedavisindeki etkinliğini kanıtlamaya yönelik bir çalışma olmamasına rağmen, bilim adamlarının önerileri doğrultusunda bu ilacın erkek tipi saç dökülmesi tedavisinde etkili olabileceğini belirlenmiştir.

RADIX
Cinsiyet hormonlarının kanda taşınabilmesini sağlayan bir proteinin aktivitesini ve testosteron bağlama özelliğini etkileyen bir bitki türüdür. Saw palmetto’yla karşılaştıracak olursa, radix urticae ve onun saç dökülmesi tedavisindeki
yeri hakkında çok az olduğu bilgisine varılmıştır.

B6 VITAMİNİ
Çalışmalar çinko ile birlikte kullanılan B6 vitamininin testosteronun ciltte DHT’ye dönüşmesini engellediğini göstermektedir. Bu nedenle bu ikilinin akne ve androgenetik saç dökülmesi gibi androjenlere bağlı durumların tedavisinde etkili olduğu söylenmektedir.

BALKABAĞI ÇEKİRDEĞİ YAĞI
Amerika’da yetişen bir tür bal kabağı türü olan (Pumpkin) çekirdeğinden çıkarılan yağ kullanılmaktadır. Anti-androjen etkiye sahiptir. Saç dökülmesi tedavisinde kullanılır.

YEŞİL ÇAY (Camelia sinensis)
Japonya ve bazı Asya ülkelerinde oldukça boldur. Günlük kullanımı son derece yaygındır. Yeşil çayın bir çok hastalığa iyi geldiği bilinmektedir. Bu yüzden çok iyi araştırılmıştır.Yeşil çayın yağı anti-androjenik etkiye sahip olduğunu öne sürmektedirler. Bu iddia sayesinde, etkinliğini doğrudan ispatlayan hiçbir çalışma olmamasına rağmen yeşil çay androgenetik saç dökülmesinin popüler tedavilerinden biri haline geldi. Yeşil çay içeren bazı şampuanların saça ve deriye faydalı olduğu söylenmektedir.

kızlar bu yılan yağı azcuk bişiy parmaklarımı daldırıyom saç diplerine sürerkene dipler dışında her yere bulaşıyo sonrada hemencecik bitiyo benmi yanlış yapıyom anlamadım biri resimli anlatsa ya şu işi aa delirdim yahu

yaa kizlar peki bu HINT YAGInin almanca karsiligi nedir??? Ricinus Öl olabilirmi??
Aktara gittim sordum yok dedi de :))) nerden bulcam ben bu yagi gurbet elde pPp

Kurumuş yıpranmış saçlara yağ tedavisi, fazla ince, çabuk kırılan saçlar için hint yağı tedavisi, koyu renk saçların parlak görünmesi için ise zeytinyağı ve bal tedavisi tavsiye ediliyor

Hintyağı Tedavisi
Yarım çay fincanı hintyağını ısıttıktan sonra baş derinizi ovarak saçınızın yağı emmesini sağlayın. Yavaş yavaş tarayacağınız saçlarınızı kaynar suya bastırıp sıktığınız havluyla sarın. Bu işlemi yaptıktan sonra yarım saat kadar bekleyip şampuanla yıkayın. Bu tedavi, fazla ince, çabuk kırılan, kuru saçlara iyi gelir.

Zeytinyağı ve Bal Tedavisi
Yarım çay fincanı yeşil zeytinyağıyla bir çay fincanı süzme balı karıştırın. Bu sıvıyı iyice sallayıp çalkalayın ve bir kaç gün dinlenmeye bırakın. Daha sonra bu karışımı baş derinize ovarak ve tarayarak yedirin. Ancak bu işlemi yaparken tarağın dişlerinin baş derinize batmamasına özen gösterin. Başınıza bir naylon torba geçirerek, başın sıcaklığını muhafaza etmeyi sağlayın. Karışımı başınızda yarım saat beklettikten sonra, saçlarınızı bol suyla durulayın. Bu işlem, koyu renk saçların ışıltılı bir hal alıp parlamasını sağlar.

Hint Yağı:Oleum Ricinus Communis

Bende Hint Yağini Badem Yağiyla Kariştirdim Hergece Yatmadan önce Sürüyorum.hakikaten Kirpiklerimde Farketti Uzamalar Başladi.

Kizlar hint yaginizin markasi falan var mi ?? Ben mesela internetten siparis ettim bitane "DABUR AMLA HAir OIL" .. taniyan varmi acep

canım ben lens kullanıyorum..Sen de kullanıyosan cok dikkatli ol derim.Lensliyken sürme bikere ... doktora da danısmanı tavsiye ederim alerj ifalan olabilirsin belki. Ben sürmedim korkuyorum alerji falan yaparsa diye..cnkü hassas baya

ben bu hintyagi badem yagi karisimini yaklasik 1 aydan beri kullaniyorum. gerci aksamlari yatmadan sürüyorum. nekadra dikkat etsemde tabi azicik göze kaciyor. normaldanda lens kullaniyorum ama bu aralar gözgribi yüzünden gözlügümü takiyorum. ama sanki gözlerim az kötülesti gibi. bunun neyden geldigini bilmiyorum. ya kullandigim roaccutane ilacindan ( böyle yan etkileri olabiliyormus) ya hint yagindan veyadda öylesine. ondan sordum.

ben kullanmıcam sol gözümde bulanıklık olmaya başladı ve bu beni huzursuz ediyor öğleden sonra göz doktoruna çıkacağım.tabi sorarsa ne kullandın gözüne diye ne diye cevap vereceğim bilmiyorum

narincim sana bi sorum olcak: göz doktoruna gittinmi? hint yagini söyledinmi? cünkü benimde gözlerim bi acayip. bi göz doktoru söylese bunun zarari varmi diye.

annem derya baykalin programinda görmüs. bu tarifi bi kosmetik uzmani vermis.
iste süper karisim:

15ml ceviz yagi
15ml susam yagi
3 damla tefarik yagi
5 damla lavanta yagi
5 damla itir ( noktasiz i den yaziliyor)
5 damla cincimeni

bunlari karistirip saciniza masaj yaparak ve iyice yedirerek sürücekmissiniz. 2-3saat bekleyip sonra yikicakmissiniz. bu karisim sclari uzatiyormus, gürlestiriyormus ve parlatip besliyormus.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…