- 22 Mayıs 2007
- 939
- 153
- 658
- 43
- Konu Sahibi HAMBOSPARA
-
basta dokulme oluyo ben de yasamistim merak etmeyin duzeliyo sanirim kirpikler yaga mi alismaya baskiyo nedir anlamadim sonradan dokulme duruyoben dün hint yağı ve kakao yağı aldım önce hint yağını sonra kakao yağını kirpiklerime sürüp yattım sabah kalktığımda iki tel kirpik dökülmüştü acaba tesadüf mü yoksa yağlardan biri sahte mi? kakao yağından şüphelenmedim mecitefendinin ve katıydı ısıtıp içindekini erittim öyle sürdüm. ama hint yağından şüphelendim çünkü internette ''hint yağı pis kokar pis kokmuyorsa sahtedir'' demişler benimki hiçte pis kokmuyo ne yapsam? sizin kullandığınız hint yağları nasıldı?
basta dokulme oluyo ben de yasamistim merak etmeyin duzeliyo sanirim kirpikler yaga mi alismaya baskiyo nedir anlamadim sonradan dokulme duruyo
ama ilerlerse dokulme birakin bence
Bu kotu koku meselesini de bazilari cok abartiuo felaket kokuyo falan diyerek .evet kotu kokuyo ama aman aman degil
kesin. bi zaman soyleyemem cunku ben 3 senedir falan surerim aralarda hint yaginio zaman bi süre daha deneyim sende kaç gün sonra durdu dökülme?
kesin. bi zaman soyleyemem cunku ben 3 senedir falan surerim aralarda hint yagini
ama bi ayi gecmedigi kesin
Nerdeeeeeeçok sağol bilgilendirdiğin için bakalım bi nolucak :) 3 senedir sürüyorsan kirpiklerin baya uzundur o zaman
Nerdeeeeee
Malesef normal aynı duruyor ben rimel çok sürecin kırılıp azalmasını inlesin diye sürüyorum cnm önce bi uzattı çok sevindim de sonra tık yok başka çareler arıyorum yağ sürmekten bıktım aslında süt , vazelin falan denediniz mi
yok henüz denemedim ilk kez hint yağıyla kakao yağı deniycem bak tarifteki gibi yap işe yarıyomuş ''MUHTEŞEM UPUZUN KİRPİKLER İÇİN:
1 bardak suyu kaynatın. 1 çay kaşığı hint yağı ve 10 gr (1 tatlı kaşığı) kakao yağı ekleyip karıştırın. Kabı sıcak su dolu bir başka kabın içine yerleştirip krem kıvamına gelene kadar ısıtın. Karışımı soğutup 15 gün boyunca yatmadan önce gözlerinize kaçırmamaya dikkat ederek kirpiklerinize sürün. Sürme işlemini kirpik kökünden uca doğru uygulayın. 15 gün içerisinde simsiyah ve upuzun kirpiklere sahip olursunuz.''
böyle yazmışlar deneyeceğim bakalım. bi de yanlış anlamadıysam rimel çok sürerim demişsin çok sürme rimel zarar veriyo döküyo güçsüzleştiriyo daha beter. sürsen de gece yatmadan temizle mutlaka...
Sanırım sıcak şu dolu kabin içine bi kap daha koycaz ve o kabin içinde karistircazyaglari benmari usulü yani
Kısık ateşte mi yapılacak peki ??
kısık ateşte yapılması gerektiği yazmıyor o yüzden ben öyle yapmıycam. önce bir bardak suyu kaynat sonra o suyun içine 1 çay kaşığı hint yağı ve 1 tatlı kaşığı kakao yağı ekle karıştır, sonra başka bir kapta da ayrı bi su kaynat, sonra önceden yaptığımız bu karışımı o kabın içine koy benmari usülü yani. o suyun ısısıyla iyice krem gibi olana kadar ısıtıcaz bu kadar
Çok teşekkür ederim
Anladım şimdi
Ilk isim kakao yağı almak olucak
Benim hint yağı 3 4 senelik olduğu için sizce yenisini almalimiyim ?? Bozulmusmudur ??
Bu arada kakao yağının kirpikler iyi geldiğini bilmiyordum o yağ ne ise arıyormuş uzatiyormu güçleştiriyor mu cnm ?? Benim kirpiklerimin gurlesmesine ihtiyacım var da :26:
Malesef benim de çok ihtiyacım var beyaz tenliyim sanırım o yüzden kirpiklerim açık renkrengini koyulaştırıyomuş canım ben sarışın olduğum için ihtiyacım var eğer sen esmersen çok da önemli değil o kısım :))
Malesef benim de çok ihtiyacım var beyaz tenliyim sanırım o yüzden kirpiklerim açık renk
Inşallah ise yarar denemeye başladığımda izlenimlerimi paylascam
Yalnız ben gece yatarken gözlerime çok kaçıyor gün içinde sürüyorum ve 1 saatten fazla tutmamak gerekiyor diye biliyorum kirpiklerde 1 1.5 saat yeterliymis öyle okumuştum
öyle mi yani sabaha kadar kalması zararlı mıymış bende gözün içine gittiği için yatarken sürüyorum gün içinde gözüm bulanık oluyo göremiyorum bile :)
Nette bazi tariflerde yatmadan once surun diyo bazi yerlerde 1 1.5 saat yeterli diyo cnm anlamadim.bende ama bana 1 1.5 saat kalmasi daha mantikli geliyo herseyin fazlasi zararlidir misali.
bende bulanik.gorme olmuyo cok.mu suruyorsun acaba ondan bulanik gorme olabilir miki
bende bulanik gorme sorunu yok ama gozume kacinca cok aciyo.bi de benim gozlerim hassastir goz yasi kurulugu var bende
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?