• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

'Kırmızılı kadın'a biber gazı sıkan polise 600 fidan dikme cezası

Bakın kaç yıl geçmiş öldürülenler, yaralananlar hangisinin katili tutuklandı? Tamam tutuklananlar da oldu peki milyon kere ertelenen davalar? Yok edilen deliller?
Bakınız yıllardır ortada suçu yokken tutuklu öğrenciler gazetecileri saymıyorum bile...
Yahu onu bunu bırak ülkede tecavüze uğrayan suçlu çıkıyor tecavüz edenler ise indirimlerle neredeyse aklanıyor!
Birde adalet yok diye hönkürüyorlar:63: Yuh olsun onlara!!

Mesela son zamanlarda verilen bi ceza vardı. Neydi o?
hıh hani şu dayak yerken kocasının elinin şişmesine neden olan kadına verilen ceza... Misal o karar da adaletin varlığını iliklerimize kadar hissettirmişti, hönkürenlere iyi cevaptı ama işte anlayana canım boşveer... :KK51:
hukukta eksiklikler olduğu konusunda hemfikiiriz.. bende cezalarda boşlukların olduğunu düşünüyorum..benim kastettiğim taraflı adalet....
kimsenin de suçu olmadan içeride yattığını düşünmüyorum....

E="_AgLaTaN KaFe_, post: 41364004, member: 586384"]hukukta eksiklikler olduğu konusunda hemfikiiriz.. bende cezalarda boşlukların olduğunu düşünüyorum..benim kastettiğim taraflı adalet....
kimsenin de suçu olmadan içeride yattığını düşünmüyorum....[/QUOTE]
Böyle suçu olmadığı halde yıllarca yatıp sonra suçu olmadığı anlaşılınca bırakılan kaç insanın filmi var. Mesela geçen sene abd de kırka yakın sene sonra suçsuz olduğu anlaşılınca bırakılan bir adam vardı haberlerde. Keza amaç farklı olsa da Türkiye de bile böyle bir adamın oğlunun verdiği mücadeleyi anlatan bir film var. Yani hukuku normal işleyen ülkelerde bile böyle bir durum var keza Türkiye de olmasın. Hele gazeteci ve askerse...

Böyle suçu olmadığı halde yıllarca yatıp sonra suçu olmadığı anlaşılınca bırakılan kaç insanın filmi var. Mesela geçen sene abd de kırka yakın sene sonra suçsuz olduğu anlaşılınca bırakılan bir adam vardı haberlerde. Keza amaç farklı olsa da Türkiye de bile böyle bir adamın oğlunun verdiği mücadeleyi anlatan bir film var. Yani hukuku normal işleyen ülkelerde bile böyle bir durum var keza Türkiye de olmasın. Hele gazeteci ve askerse...

Bizde Pardon diye bir film vardı, o filmin tanıtımına katılan Hasan Ersoylu bu ülkede suçsuz yere 6,5 yıl hapis Yatıp sonra sadece ve sadece bir pardon denerek serbest bırakılmıştır.

Bir Kişiyi öldürdü iddiasıyla yargılanıp 19 yıla mahkum olan Gülhayat Karadağ 4,5 yıl hapis yatmıştır.

Yaralı arkadaşını hastaneye götüren ve o yaralı arkadaşın ölürken onun ismini sayıklaması üzerine kasten adam öldürmekten 20 yıl hapse mahkum olan Fatih Gürsel'de 2 yıl cezaevinde kaldıktan sonra pardon denerek serbest bırakılmıştır.

Bir kavgada yaralanan 2 Kişiyi kasten öldürmeye teşebbüsten yargılanan ve Yaralıların o yapmadı demesine rağmen 4 yıl cezaevinde yatan Gökhan Karaca'da pardon denilenlerdendir.

Son zamanlarda cezaevine giren sonra bu xxx kişiler sebebiyle yaşandı, pardon denilen çok vaka var.
Allah düşürmesin kimseyi:KK43:

[QUOune, post: 41366703, member: 11473"]Bizde Pardon diye bir film vardı, o filmin tanıtımına katılan Hasan Ersoylu bu ülkede suçsuz yere 6,5 yıl hapis Yatıp sonra sadece ve sadece bir pardon denerek serbest bırakılmıştır.

Bir Kişiyi öldürdü iddiasıyla yargılanıp 19 yıla mahkum olan Gülhayat Karadağ 4,5 yıl hapis yatmıştır.

Yaralı arkadaşını hastaneye götüren ve o yaralı arkadaşın ölürken onun ismini sayıklaması üzerine kasten adam öldürmekten 20 yıl hapse mahkum olan Fatih Gürsel'de 2 yıl cezaevinde kaldıktan sonra pardon denerek serbest bırakılmıştır.

Bir kavgada yaralanan 2 Kişiyi kasten öldürmeye teşebbüsten yargılanan ve Yaralıların o yapmadı demesine rağmen 4 yıl cezaevinde yatan Gökhan Karaca'da pardon denilenlerdendir.

Son zamanlarda cezaevine giren sonra bu xxx kişiler sebebiyle yaşandı, pardon denilen çok vaka var.
Allah düşürmesin kimseyi:KK43:
[/QUOTE]
Yok artık o Pardon filminin de gerçek olduğunu bilmiyordum. Gerçekten pardon mu demişler şaka gibi. Ne yazıkki bizim ülkemizde çoğu ülkede olduğu gibi birinin suçluluğunu kanıtlama çabası yok tam tersi sen suçsuzluğunu kanıtlamak için uğraşmalısın

Yok artık o Pardon filminin de gerçek olduğunu bilmiyordum. Gerçekten pardon mu demişler şaka gibi. Ne yazıkki bizim ülkemizde çoğu ülkede olduğu gibi birinin suçluluğunu kanıtlama çabası yok tam tersi sen suçsuzluğunu kanıtlamak için uğraşmalısın
Evet gerçek, filmin tanıtıma katılması istenen Hasan Ersoylu 6,5 yıl hapisten sonra çıkarılıyor ve çıkarken Pardon diyorlar, şaka gibi değil mi? Ama gerçek ne yazık ki, gazetelere bile Manşet olmuştu, filmin öyküsü bu adamın hayatı değil ama yine pardon denen başka bir insanı anlatıyor, filmde 6 yıl 3 ay hapis yatan biri anlatıldığı için direkt Hasan Ersoylu'yu çağrıştırdığından davet etmişler.

Hayır verilen 600 fidan cezasıyla da olaya espiri katılmaya çalışılmış. :)

Ceza az ya da çok oraya girmeyeceğim ama bu olaya ceza verilmesinin nedeni belli. Dış basında eylemlerden çok bu görüntü konuşulmuştu. Verilen cezayla da "adalet yok diye hönkürenlere cevap gibi ceza" dedirtilmek istendi. :)

Bence başarılıda oldu.

Siz ciddi olamazsınız böyle düşünür olamazsınız :(
Ama anladım ben sizi :KK51:

Bu cezalarda seçimlerdeki başarısızlık etken olabilir mi peki? Yargı kendini yeni yeni özgür hissetmiş olabilir mi? Ülkede adalet istemek neden hönkürmek olsun. Adaletini isteyen insanlarn korkutulması ve sesinin kestirilmeye çalışılması; ne yazık ki dış basını harekete geçirdi. Ülke ajanlar podyumu gibi.

Bu cezalarda seçimlerdeki başarısızlık etken olabilir mi peki? Yargı kendini yeni yeni özgür hissetmiş olabilir mi? Ülkede adalet istemek neden hönkürmek olsun. Adaletini isteyen insanlarn korkutulması ve sesinin kestirilmeye çalışılması; ne yazık ki dış basını harekete geçirdi. Ülke ajanlar podyumu gibi.
vatandaş olduğunu unutan insanlar için hönkürmek oluyor maalesef :KK43:

vatandaş olduğunu unutan insanlar için hönkürmek oluyor maalesef :KK43:

Vatandaş değiller de peki nedir bunlar? Hakkını aramak ne zamandır hönkürmek oluyor. Ki gezi olaylarında parkdaki köpeğe gaz sıkan polisi de gördük resimlerde ve görüntülerde
Kıyafetini beğemediğine gaz mı sıkabilecekler?

Vatandaş değiller de peki nedir bunlar? Hakkını aramak ne zamandır hönkürmek oluyor. Ki gezi olaylarında parkdaki köpeğe gaz sıkan polisi de gördük resimlerde ve görüntülerde
Kıyafetini beğemediğine gaz mı sıkabilecekler?
ne denir ki bilemiyorum:KK12: ama burada söylenebilecek en uygun tanım 'biat eden' olabilir...

Back