Arkadaslar merhaba.
Oncelikle umuyorum ki benim gibi lekelerine care arayan bircok kisi burada tecrubelerini paylasir ve birbirimize yardimci oluruz.
Benim sol yanagimda pembe/kirmizi bir leke ve dudak ustumde pembe ucuk lekesi mevcut.Yanagimdaki leke yaklasik 1 yillik. Basta sivilce miydi yoksa siyah noktamiydi da sıktım leke kaldi inanin hic hatirlamiyorum. Dudagimin uzerindeki ucuk lekesi ise 3 aylik.Normalde zovirax sayesinde hic iz kalmadan ucuklarimi atlatirdim ama bu sefer durum farkli oldu maalesef...
Uzun bir zamandir aynaya bakinca gozum hep bu iki lekeye takiliyor ve zaten beyaz tenli ve cil ve gunes lekerine de sahip oldugum icin acayip siritiyorlar. Baktım uzunca bir muddet bu iki leke gecmiyor alaninda iyi bir profesor dermatologa gorundum.Bana sivex losyon, cleocin t, salisilik asitli bir solusyon ve azelderm krem yazdi. Yaz kis 50 faktor gunes koruyucu kullanmami soyledi.
Arastirdigim kadariyla sivex ve cleocin t aktif sivilceleri gecirmek icinmis. Ama bende hic sivilce yok sadece sivilce lekesine benzer bir leke ve ucuk lekesi var. O yuzden bu ikisini cok kullandigimi soyleyemem. 1 ay duzenli olarak Azelderm kullandim ama pek bir gelisme gormedim. Aslinda azelderm den oldukca umutluydum ama daha uzun sure mi kullanmam gerekiyordu diye dusunmeden de edemiyorun.
Bunu uzerine yine nette arastirmalarim sonucu, lekelere iyi gelebilecek Madecassol, Hametan, Bepanthol, Penaten pisik kremi ve Acnelyse kullandim. Acnelyse den sonra lekenin oldugu bolum kizardi ve soyulmaya basladi ancak lekede bir degisiklik olmadi. Ve butun bu kullandiklarimdan sonra birde eczacimin bugun bana bu lekeler asla bu kremlerle gecmez kimyasal lazer yaptirman gerek dedikten sonra iyice moralim altust oldu...Bu kadar yuzeysel lekelerde kimyasal peeling den baska care yok mu ki? Benim gibi sorunu olup yukarida saydigim kremleri kullanip fayda goren veya baska seylerden fayda goren arkadaslar yardimci olurlarsa cok sevinirim ve duacilari olurum.
Fotograflarimi da ekliyorum...