• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kirli Çıkılar )))

:)) teşekkür ederim karanfilce ve farmasi, yemiş kadar oldum Allah razı olsun:)
Ankaradayım, çalışıyorum:)
Eve gidince anneme yaparım ama verdiğiniz bu tarifleri hepsini kaydettim:)

:)) teşekkür ederim karanfilce ve farmasi, yemiş kadar oldum Allah razı olsun:)
Ankaradayım, çalışıyorum:)
Eve gidince anneme yaparım ama verdiğiniz bu tarifleri hepsini kaydettim:)

ne demek depresifpolicim :34:

kızlar hem sizi takip ettim hem ütümü yaptım
şimdi akşam yemeği vakti geldi :34:

ne demek depresifpolicim :34:

kızlar hem sizi takip ettim hem ütümü yaptım
şimdi akşam yemeği vakti geldi :34:

ben de öyle yapıyorum değilse iş yaparken vakit geçmiyor.
dün günletip kabarttığım yastıkları doldurup diktim.
ve yatak odamı topladım tüm çamaşırlar filan. bi poşet delik çorap çıktı varya çok güldüm :1: baya ihmal etmişim iç çamaşır çorap bölümünü :1:

benim de akşama büyük bi misafir grubu gelip gelmeme ihtimali var bi leğen nohut ıslattım. gelmezlerse haşlayıp dolaba atcam :1:

merhaba arkadaşlar bir haftadır yoktum.batman a gittim, ordan da diyarbakıra.çok iyi oldu benim için.tatile ihtiyacm vardı.gezdim gördüm geldim :D ne zaman tatile çıkarsam ekstra harcamam olur.olsun o kadarcık :)
selincm gözün aydın.tebrik ederim.sağlıkla kucağına almayı nasip etsin Rabbim
araba değiştirmeyi düşünüyorsun anlaşılan.hoşuma gitti.hayırlısıyla alırsın İnşallah farmasicim
ah altın ya canımı sıkıyor düşüşte olması :(

aranızda oto koltuğu kullananlar marka yazabilir mi acaba?
Bizim taşıma koltuklarından vardı. Yenilememiz lazım artık. Maxi cosi markasını beğeniyorum,çok kaliteli duruyor ama biraz pahalı. Ben hem sağlam hem de biraz hesaplı olsun istiyorum =))
canım bizimki kraft e-bebekten aldık 300 civarı bişey eşim memnun ben değilim kilitlemekte zorlanıyoeum halbuki kolay eşim tık diye yapıyor ben yapamıyorum ama rahat kolayca senin açabileceğin ama çocuğunun açamayacağı olsun 25 kiloya kadar taşır almışken böyle bişey al 5 emniyet kemeri var 5 taraftan sarıyor iyi yani resmini ekleyim sana
canım yaa işe eşin tek otobüs ya da dolmuş varsa araba yerine onlarla gitse.
bence hiç garip bi durum değil.
bizim okulda tanıdığım iki bayan var öyle yapıyorlar.
bizim okulun ordan binbir çeşit otobüs dolmuş geçmeye başlayalı okulda çoğu öğretmen öyle yaptı.
hem sen yürüyorsun. eşin de bi 5-10 dk otobüs ya da dolmuş için yürüyüversin.

hayırlı olsun canım. o iki kişininki de gelir yakında.
de ailemin borcunu bi an evvel ödebeyebilmek adına hazira çıkan gün hakkımı kasım olan iriyle değiştirdim :52:

kalinkaselin kredi ile ev almaya karar vermişsiniz. bizlerden de nacizane tavsiyeler isteyecek olursan;
ikiniz de devlet memurusunuz. Allah izin verirse siz evinizi eninde sonunda alırsınız. bence kredi ile ev alacak kadar acele etmenize gerek yok.
zaten maşallah tutumlu ve aıllı bi kadınsın. zaten verdiğin kirayı faize vereceksin. aynı yere geliyor. üstelik evine de haram katma derim. niyetim yargılama falan değil sadece genel bi hatırlatma. kimseyi yargılamam ama hepimiz müslümanız ve önümüzde de gerçek bi doğru var.:31:

oğlumu babaanneye bırakıyor mecburen arabayı kullanıyor 7 de dersi başlıyor 6.15te evden çıkıyorlar tek olsa yine bir yol bulurdu ama çocuk için araba şart onun dışında gideceği yerlerde metro otobüs dolmuşa biniyor

loveli, çocuk varsa mecbur canım yapacak bişey yok. en azından babanne bakıyormş.ona şükür.
bizim de haftaya okul 6.50 de başlayacakmış şaka gibi eşim bu iş yeriyle birlikte geç gitmeye başladı ben giderek erken gidiyorum.
bu şekilde artık okuldan en geç 12.10 da çıkcam sevinsem mi üzülsem mi bilemedim.

merhaba arkadaşlar bir haftadır yoktum.batman a gittim, ordan da diyarbakıra.çok iyi oldu benim için.tatile ihtiyacm vardı.gezdim gördüm geldim :D ne zaman tatile çıkarsam ekstra harcamam olur.olsun o kadarcık :)
selincm gözün aydın.tebrik ederim.sağlıkla kucağına almayı nasip etsin Rabbim
araba değiştirmeyi düşünüyorsun anlaşılan.hoşuma gitti.hayırlısıyla alırsın İnşallah farmasicim
ah altın ya canımı sıkıyor düşüşte olması :(

hoşgeldin canım
sıkma canını kaç tlden almıştın altını
arabam 2 yaşında henüz herşeyinden memnunum ama gene de nasip bu işler

canım tam 1 yıldır kullanıyorum çamaşır kurutma makinasını süper birşey ...
aynen yazdığın gibi makinadan çıkarıp kurutmaya koyuyorum kupkuru çıkan çamaşırlar katlanıp dolaba giriyor :34: büyük kolaylık
canım bende alıcam kısmetse bı bakıyım arastırıcam yenı evıme gecerken alırım nasıpse
kızlaaaaaaaar insanlık için küçük ama benim için acayip bişe keşfettim bi temizlik ürünü reklam gibi olmasın ama zaten marka adıda vermicem geçen markete gittim:) vee aspirin diye bişey keşfettim aman yarabbi o kadar ucuzki 2.95 tl fiyatı fakat yağlı bulaşıkta ,metal yüzeyde,inoxta,koltuk silmede,halı silmede,toz almada,fırın temizlinde,banyo wc temizliğinde özellikle özellikle musluk başlıklarını ilk günkü gibi yapıo felaket bişe yane:) bundan sonra ne camsil alırım ne yağ çöz alırım ne inox temizleyici ahşap parlatıcı ,yer temizleme losyonu,hatta cife bile hiiiiiiiiç gerek yok çamaşır suyu ,yumuşatıcı,deterjan,bulaşık deterjanı,bide aspirin çamaşıra bile kullanılıo lekeleri anında geçirio dün gece kuşburnu içiodum oralet beyaz koltuguma döküldü iki pıs pıs yaptım leke gözümün önünde kayboldu ne koymuşlarda böle bişe çıkmışlar anlamadım:)

hem ucuz hemde hiç vakit kaybettirmio bayada işlevsel her yerdede kullanılıo :) tavsiye ederim:)

bide bugün işten eve geldim kapıyı bi açtım ne görim koridor gül yapraklarıyla kaplı kenarlarda mumlar dizilmiş noluyo falan dedim bi gittim yatagın üstündede bolnlaar gül yaprakları:) yemek odasındada masanın üstünde mumlardan kalp yapılmış içindede ne görim kaplumbağa evet gözlerime inanamadım:) geçen sene evli diildik ben sobalı evde kalıodum ben nöbeteyken kaplumbağam soğuktan donarak ölmüştü ben çok üzülmüştüm aşkımda bana süpriz hazırlmaış çok hoşuma gitti::) paylaşım didim:)
bende a101den kırmıısı fıs fıs olanını almıstım pek bı degısıklık farketmedım zaten pek kullanmadım dırek mı sıkıyorsun camasıra falan yer sılerken suyuna mı koyuryorsun cam sılerken ocak vs sılerken sulandırıyormuusn yoksa dırek fıs fıs mı

daha önceden de araştırıyordum bugün de temizlik muhabbeti açılmışken daha fazla ertelemek istemedim
hepsi burada.comdan sitenin kullanıcı yorumlarından da cesaret alarak arçelik buharika ( buharlı temizlik makinası ) siparişi verdim fiyatı 200 tl
eşimin hesabına yazdım bile :34::9::9::9::9:

hayırlı olsun bende dusunuyorum ama anasınıfcı arkads aldı hepsıbuaradadn 130 almıs h2o mu ne 200 den ındırıme gırmıs ne zmandır takıpteymıs bakalım o memnun olursa bende dusunuyorum

karanfılce canım bende konyadayım ilçesinde beysehırde annemler merkezde ama dedemanın otafarda oturyorlar sen

bu arada bende bırıımımden bahsededyım 4000 tl su an bırıktı.

bu ay bırazdaha kısacagım haracamalrı

ben butun alısverıslerımı kredı kartıyla yapıyorum kıyafet market petrol toplam 1.400 tl tuttu

100 tl bıreysel emeklılık yatırıyorum
150 tl ünv okuyan kardesıme zekatımı verdm
arada nakıtte baya harcadım

ama ALLAHIM bereketıni fazlasıyla verdı şükürler olsun:16::16::16:

su an kredı kartım kesılmesıne 15 gun var ve borc 500 oldu bundan sonra dıkkat etmem gerekecekkı 800 gecmeyım

evımde prınc bulgur kıyma tavuk herseyım var . kıslık yemeyede baslıycam artık pazardan mandalın elma yesıllık alırm o kadar dolapta palamuta kadar var .1 lıra bıle harcamasam yasayabılırz

fındık fıstıgımda var daha ne olsun dımı.

malum ev aldık su an 80 mılyar borc var net olarak

o yuzden kurban kesmecegız Allhım Affetsın ınsallh seneye.

canım bende alıcam kısmetse bı bakıyım arastırıcam yenı evıme gecerken alırım nasıpse
bende a101den kırmıısı fıs fıs olanını almıstım pek bı degısıklık farketmedım zaten pek kullanmadım dırek mı sıkıyorsun camasıra falan yer sılerken suyuna mı koyuryorsun cam sılerken ocak vs sılerken sulandırıyormuusn yoksa dırek fıs fıs mı

hayırlı olsun bende dusunuyorum ama anasınıfcı arkads aldı hepsıbuaradadn 130 almıs h2o mu ne 200 den ındırıme gırmıs ne zmandır takıpteymıs bakalım o memnun olursa bende dusunuyorum

karanfılce canım bende konyadayım ilçesinde beysehırde annemler merkezde ama dedemanın otafarda oturyorlar sen

bu arada bende bırıımımden bahsededyım 4000 tl su an bırıktı.

bu ay bırazdaha kısacagım haracamalrı

ben butun alısverıslerımı kredı kartıyla yapıyorum kıyafet market petrol toplam 1.400 tl tuttu

100 tl bıreysel emeklılık yatırıyorum
150 tl ünv okuyan kardesıme zekatımı verdm
arada nakıtte baya harcadım

ama ALLAHIM bereketıni fazlasıyla verdı şükürler olsun:16::16::16:

su an kredı kartım kesılmesıne 15 gun var ve borc 500 oldu bundan sonra dıkkat etmem gerekecekkı 800 gecmeyım

evımde prınc bulgur kıyma tavuk herseyım var . kıslık yemeyede baslıycam artık pazardan mandalın elma yesıllık alırm o kadar dolapta palamuta kadar var .1 lıra bıle harcamasam yasayabılırz

fındık fıstıgımda var daha ne olsun dımı.

malum ev aldık su an 80 mılyar borc var net olarak

o yuzden kurban kesmecegız Allhım Affetsın ınsallh seneye.

merhaba pepeti ortalama 500- 600 tl kurbanlık için para vermiş olsanız bütçeniz gerçekten bundan olumsuz etkilenir mi ?
burada yanlış anlama sakın sorgulamak haddime asla değil ama sadece inanan kardeşler olarak bu tarafa bu kadar metanet veriyorken gideceğimizi bile bile ebediyyen kalacağımız yer için daha çok çabalamamız gerekmez mi diye düşündüğümden :34:

evet bereketi olduğuna ben de inanıyorum canım çok şükür rabbime.
Canım biz öğretmenler ayda maaşın dışında aylık ücret de alırız.(her öğretmenin farklıdır mesai gibi bişey) ve benim ücretin yarısı işletmelerdir.
Işletmelerde öğrenciler staj yapar biz kontrol ederiz.
Bazı arkadaşlar derslere tam girseler bile bunu asarlar ayda bi kere filan giderler.
Ama ben her hafta giderim aldığım parayı haketmek isterim.
1. Si bu. Bereketi artırdığını düşünüyorum.
2. Si zekatımı veririm bu da parayı bereketlendiriyor.
Kredi kartı için aşırı tutumlu kayınpederim bile çok harcadığını söyledi.
Kredi kartı kullanmıyoruz.
Tembellik yapmam genelde otobüs tercih ederim.
Otobüs 85 krş, dolmuş 150 krş.
Sonuçta okuldan çoğu arkadaş okula, işletmelere arabayla gidip gelirken sabahları yürüyüş yapıyor. Bu mantık bana ters geliyor.
Ama belki onların çoluk çocuk var mecbur kalıyorlardır. Annelik ağır bi sorumluluk çünkü.
Ama ben araba kullanmayarak yürüyüşümü okula ve işletmelere yayıyorum hem tasarruf hem spor oluyor.
Okulum yakın. Eşim iş yerine dolmuşla gidiyor. Evimiz 400 tl.
çok lüks semt tercih etmemekle birlikte hem uygun hem güzel bi yerde oturuyoruz.
Vee tasarrufun en büyüğü mutfak ve kıyafetten geçer.
Bunlarda aşırı kaçmamaya uygun yerlerden almaya çalışıyorum.
Ve evde israf etmemeye çalışıyorum.

Canım kemalpaşa küçük bi yer diye biliyorum yani sakaryayla kıyaslanamaz sanırım.
Ama mesela benim eşim hayırlısıyla mühendis olarak atansa bu büyük şehri bırakır kemalpaşa ya da gider büyük bi zevkle yaşarım :))

canım küçük yerlerde hayat elbette ucuzdur
özellikle kira ,ulaşım ve pazarlardaki yiyecek içecek açısından bunlar birer avantantajdır birikim yapmak için:34:

Ama yaşanılacak küçük yerin de kıyıda köşede ücra bir yer olmaması da önemli , insanıncanı sıkıldığında kolayca şehir merkezine ulaşabileceği mesafede olmalı , ulaşımı kolay olmalı bunlara da dikkat etmek lazım ...

Bereket konusuna gelince elden geldiğince israfa karşı koymalı
karanfilceye katılıyorum zekat konusunda
ayrıca olabildiğince sık sadaka vermeyi ihmal etmemeli 1tl bile olsa
sadaka sadece parayla olacak diye birşey yok yaptığın yemekten börekten çörekten ver komşuna hayatın güzelliklerini iyi niyetle paylaştıkça iç huzurun daim olur şahsen ben bunu çok hissediyorum :nazar::nazar::nazar::nazar:
Ve her zaman maddi ve manevi zorda darda kalanları aklına getirip en başta sağlıklı olduğuna ve yüce yaradanın bahşettiği lütuflara şükretmekle de pozitif şeyleri yaşamak mümkün ben bunlara inanıyorum ve hayatıma yerleştiriyorum şu ana kadar hep yararını gördüm :34:

Bir de asıl önemli gördüğüm ve yazmayı unuttuğum faizin her türlüsünden uzak durmak işte benim dikkat etmeye çalıştıklarım bunlar
[/u]

haklısınız
harama dikkat etmeye özellikle çalışırken her kuruşunu hak etmeye uğraşıyorum
konuya komşuya karşı hiç sorunum olmaz saolsunlar onlar da öledir
ne yapsalar etseler getiriler ben de öle ,özellikle köyden gelen şeyler paylaşırım sevinirler
evimde hiç bişey atmam zaten az yaparım artanı da işe yarayacak olanı hemen dolaba çok azsa hayvanlara
çok bişey almama gerek kalmaz zaten hemen herşey köyden taze ve doğal gelir
pekmez bal reçel vs dahil aklınıza köye dair ne geliyorsa
sarma bile annem sarar gönderir
kızıma ailem kardeşlerim çok alışveriş yapar nerdeyse bana kalmaz alacak bişey
evime çok gelen giden olmaz o açıdan pek masraf yok dışarda buluşuruz o da çay kahvedir ona da çok para vermem
üstüme iki yıldır birşey almıyorum desem yeridir 30 kilo aldım hamilelelikte şiştiğimdeki kıyafetlerle idare ediyorum güya vericem o yüzden kendimi kasıp almıyorum hoş almaya kalksam da içine sığacak bişey bulamıyorum aahahhaha
kitaba oyuncağa dekorasyona çok para veririm ama aylardır eve bişey almadım oyuncağı sizden sonra kıstım ama kitaba hayır diyemiyorum
bakınca faturalar ve kirayla yaşıyorum gibi görünüyor ama geçen ay 3000 lira harcamışım
ve seramik malzemeleri buna dahil değil
inanın anlamıyorum nereye gidiyor

ama şu var kredi kartı kullanıyorum zamanında da kredi çektim ama başka türlü zor belki onun acısını çekiyorum
ve tabi bir de en büyük israfım tabi sigaram bir ev kirası kadar sigaraya veriyorum önce bundan kurtulmam lazım ama nasıl
ve ben farkındayım da yok yetmiyor bir yerde bir uğursuzluk var kesin bereketli olmadığını hissediyorum

karafilce bugün yaptığım cevizli sütlü irmik tatlım:34:

Eki Görüntüle 537308 Eki Görüntüle 537309

sen becerikli hatunsun yaparsın :34:

var ya ben bunları birini yapsam birini beceremem :27:
Yakında selinin canı çekmeye başlayacak böle bol bol paylaşamayacaksınız ama :55:

merhaba pepeti ortalama 500- 600 tl kurbanlık için para vermiş olsanız bütçeniz gerçekten bundan olumsuz etkilenir mi ?
burada yanlış anlama sakın sorgulamak haddime asla değil ama sadece inanan kardeşler olarak bu tarafa bu kadar metanet veriyorken gideceğimizi bile bile ebediyyen kalacağımız yer için daha çok çabalamamız gerekmez mi diye düşündüğümden :34:

aslında canım dusunduk ama suan hesabımıza göre aylık 3 mılyar kenara koysak 12*3 =36 taş çatlasa 40 mılyar bırıktırecegız (eşimde mudur bende öğr.)

hıc bır yerden 1 lıra gelmez bıze. gıyecek yıyecek de dahıl . sıkayet etmıyorum Allhım kazancımıza bereketını verıyor. fazlamız var eksıgımz yok. bılıyosun bıde kaybettıgmz paramız var kaynım yuzunden:14:

50 verdık +40 da bırıkınce teslımde verecegız gerıye 40 mılyar borcumz kalacak her halukardaınsalh kredı olmadan kapatacagız . bıde exktra tapu su ıvır zıvır 6-8 mılyar bılemdın 10 mıyar gıdıyormus herkes öle dıyor . oyuzden dedık 1 lıra bır lıra bızım ıcın .

kurbanda sonucta vacıp olan bır ıbadet borcun yoksa Aallhu tealada borcu olana kolaylık tanımıs . o yuzden kesmıycez bu sene .

Son düzenleme:
ben de öğretmenim eşim sağlıkçı ikimizin toplam geliri 4 bin civarı oluyor ama biz harcamamızı 1500-2000 arası gezdirirken ortalama 2000 lirasını birikime yani ev taksidine harcıyoruz.
bazen ben de acaba birikime çok mu ayırıyoruz kendimi çoğu şeyden mahrum mu ediyorum diyorum ama geri dönüp baktığımda gezme, eğlence, yiyip içme herşeyi yapıyoruz ama tadında ve tabi çok pahalı seçenekleri kullanmadan. sonuçta Allahın izniyle akarken doldurmak lazım :34:[/QUOT

maşşallah allah bereket versin.
merhaba kızlar pc açık bir taraftan cevizli sütlü irmik tatlımı yaptım
şimdi de ütüye başlayacağım
bir taraftan da yazdıklarınızı okuyorum

papatya 2600 tl yi 1 gr altını ve 100 euroyu çıktıktan sonra baya harcıyorsunuz canım
harcamaların farkında olmak da birşeydir şüphesiz ama farkında olup harekete geçmemekle de ele birşey geçmez
bence acilen geliri gideri bir gözden geçirmeye bak canım :34:
benim aylık kazancım oldukça iyi. özellikle ders ücretim neredeyse maaşim kadar. ev ve araba borcu dışında. evde bir yardımcım var. hem oğlum okuldan gelince onunla ilgileniyor biz gelene kadar hem de evim bütün işini yapıyor. yemekten ütüye kadar aklına ne gelirse. faturalar var. bunun dışında allah kabul ederse aylık olarak yaptığım bazı şeyler var. tasarruf yapabileceğim tek şey kredi kartı. bundan sonraki aylarda karta çok dikkat edicem. çünkü ben harcıyorum. özellikle kıyafete çok para veriyorum.

gunaydınlar

loveli ben kredi kartı kullanmayı çok seviyorum. kendimden yana bir sorun yok zaten kart kullanımında eşim kaçırır.
hem kart kullanmasan market indirimlerini nasıl stoklayacaksın. elinde 50 lira var ve bi bakmışsın deterjan, tuvalet kağıdı ... falan indirime girmiş. kart lazım yani.
hem kullandıkça puan birikiyor ve ben o puanla alışveriş yapıyorum ama markette harcamıyorum. kendime kıyafet alıyorum ya da fiyatından düşüyorlar. market nasıl olsa alınıyor diye giyime harcıyorum ve bu yolla pantolon, kazaklar, badiler bir sürü şey aldım. 6 ayda çok puan birikiyor. tabi arabanın yakıtı, market, pazarada gidilmediğinden o da marketten görülüyor, suyu bile marketten alıyorum. haliyle puan birikiyor.

yusum sen ocak annesi misin. ben de oğluma araba koltugu bakıyorum. bilemedim ne alacagımızı. eşim sen araştır alalım diyor. kullananlara soruyorum. pahalı bişey almadık işimizi gördü dediler. ama 150-300- 1500 e her fiyata var. en fazla 1600 liraya gördüm. 400-500 uygun gibi geldi fiyat olarak. ama arkadaslar 100 tl lik kullandık diyorlar. hepsi burada dan baktım geçen de ucuz bi şey (120 tl gibi) kimi çok övmüş, kimi olumsuz konuşmuş. ama koltuk önemli 3-4 yaşına kadar kullanacak galiba. arabanız şimdiden kazasız belasız olsun.

kalinkaselin ev konusunda haklısınız ama eşin polis galiba alacagınız evde fazla oturamayacaksınız haliyle. hesaplarınızda bunu da göz önünde bulundurun. ayrıca ev almak iyi ama hemen borca da girmeyin bence biraz daha peşinat biriktirin. biz 5 yıllık evliyiz 15 gün önce aldık evimizi. bizim kadar geç kalmayın da. ama faizlerde fazla yani. 100 bin çektik 3 yıl geri ödemeli. 16 bin faiz (3 yıla karşılık) ve 2 bin lira masraf. ne kadar kısa sürede öderseniz faiz az oluyor. bu miktarı 5 yıllık çekseniz faiz artar tabi. altın alıp peşinat için biriktirebilirsiniz. gerçi sen başkalarına da sor, alanlardan fikir edin. yani karanfilcenin dediği gibi 1-2 yıl daha bekleseniz yine alırsınız. günah konusunda saolsun uyarmış.
Şubat annesiyim senfat :emir_bebek: ben de pahalı birşey almak istemiyorum ama kemerine ve yan korumalıklara dikkatli bakıyorum. Kraft iyi gibi geldi bana. Alırsanız yakın zamanda bana da yazarsan markasını sevinirim.

yusumcum oto koltuğu kullanmadım canım o nedenle bir fikrim yok :34:
benim oğlan tam bir afacan, kucakta falan durmuyor,tutamıyorum onu. Allah korusun bir kaza falan olsa elimden fırlar gider. En azından koltukta biraz daha güvenli olur.

merhaba
oto koltuğu çok uzun zaman kullanılıyor. biz oğlum 1 yaşındayken aldık. geçen sene 6 yaşındayken kaldırdık. crespo marka lamıştık. o zamn 320 lira vermiştim. ama çok memnun kaldık. hala sapasağlam. emniyet mekanizması da çok iyiydi.

tasarruf konusunda sizleri gördükçe kendimden inanılmaz utanıyorum. sürekli kılık kıyafet alıyorum. aylık herşey dahil yaklaşık 7000-7500 tl giderimiz var. topu topu 3 kişiyiz. sanırım ilk yapmam gereken şey kredi kartını azaltmak. şu anda kartım 2500 tl ve 5 kasımda kesilecek. kartta 1000 lirayı geçen miktarda taksit var. bu sene doğalgaz takıldıu eve. 650 lirası doğalgaza ait. yine de kartı az kullanmalıyım.
Papatya söylediğin markayı arattım ama hep ana kucağı çıktı karşıma. İnşallah yarın tekrar bakarım netten crespo'ya.

canım bizimki kraft e-bebekten aldık 300 civarı bişey eşim memnun ben değilim kilitlemekte zorlanıyoeum halbuki kolay eşim tık diye yapıyor ben yapamıyorum ama rahat kolayca senin açabileceğin ama çocuğunun açamayacağı olsun 25 kiloya kadar taşır almışken böyle bişey al 5 emniyet kemeri var 5 taraftan sarıyor iyi yani resmini ekleyim sana

oğlumu babaanneye bırakıyor mecburen arabayı kullanıyor 7 de dersi başlıyor 6.15te evden çıkıyorlar tek olsa yine bir yol bulurdu ama çocuk için araba şart onun dışında gideceği yerlerde metro otobüs dolmuşa biniyor
benim de aklıma yattı kraft, loveli. benim için görüntüsü falan önemli değil zaten , dediğin gibi emniyet kemeri önemli. Galiba kraft alırız. Sağol yorumun için.
Bir de loveli yatış özelliği nasıl kraft'ın, rahat birşekilde uyuyabilir mi ?

loveli, çocuk varsa mecbur canım yapacak bişey yok. en azından babanne bakıyormş.ona şükür.
bizim de haftaya okul 6.50 de başlayacakmış şaka gibi eşim bu iş yeriyle birlikte geç gitmeye başladı ben giderek erken gidiyorum.
bu şekilde artık okuldan en geç 12.10 da çıkcam sevinsem mi üzülsem mi bilemedim.
evet en azından bakıcıda değil senye kreşe yollayalım diyorum sıkılıyor çünkü yani yeni bir masraf kapısı oğluma değer
bizimki de öyle olacak eşimin okulu 7 de ders başlıyor bizim okuda 7.30
Şubat annesiyim senfat :emir_bebek: ben de pahalı birşey almak istemiyorum ama kemerine ve yan korumalıklara dikkatli bakıyorum. Kraft iyi gibi geldi bana. Alırsanız yakın zamanda bana da yazarsan markasını sevinirim.

benim oğlan tam bir afacan, kucakta falan durmuyor,tutamıyorum onu. Allah korusun bir kaza falan olsa elimden fırlar gider. En azından koltukta biraz daha güvenli olur.

Papatya söylediğin markayı arattım ama hep ana kucağı çıktı karşıma. İnşallah yarın tekrar bakarım netten crespo'ya.

benim de aklıma yattı kraft, loveli. benim için görüntüsü falan önemli değil zaten , dediğin gibi emniyet kemeri önemli. Galiba kraft alırız. Sağol yorumun için.
Bir de loveli yatış özelliği nasıl kraft'ın, rahat birşekilde uyuyabilir mi ?

kafası öne düşüyor yatış pozisyonunda hani çok yatmıyor güya 5 kademeli ama istediğim gibi değil ama hepsi aynı be canım

Maxi cosi ve kraft çok iyi ben maxi cosi kullanmıştım memnundum

Bu arda 6.50 7 de hava aydınlanmıyor yahu daha nasıl gidiyorsunuz
abooov :52::27:

Bu arda 6.50 7 de hava aydınlanmıyor yahu daha nasıl gidiyorsunuz
abooov :52::27:

eşim 5.30 da kalkıyor her yer karanlık canım oğlum da 6 da kalkıyor mecburen bazen uyurken götürüyor babası kıyamıyoruz ama ne yapalım çalışan anne babaların çocukları :50:

kızlar ya, bir şey sorcam size. en çok bu topikten birilerini tanıyorum, o yüzden aklıma bir şey takılsa hemen buraya yazıyorum :37:
şimdi benim bi elbisem var, bayrama giycem inşallah. iki yıl önce yengemin kına gecesi için almıştım, kapalı olduğum için kollu ve kapri boyda bi elbise.
şık bi elbise bana göre, kaşe olduğu için bu sene kurban bayramında giyerim diye düşünüyordum, taa aylar önce... sonra hamile kaldım, ama öyle bi modeli var ki, hamilelik gibi. göğüs altından oturtmalı, aşağıya doğru minik pilelerle iniyor. o zaman giydiğimde 45 kilo falandım, önüm arkam düzdü tabi :1: şimdi hafiften karnım çıktı, bu elbiseyi giyince daha bi belli oluyor karnım:1:
şimdi gel gelelim asıl konuya. ben elbise giyince korse de giyerim, kilodan dolayı değil, zaten beni çok sıkan bi korse değil benimki. amacım şu, korseyi giyince elbisenin altından iç çamaşırım ve çorabımın lastiği falan belli olmuyor elbiseden. şimdi korsesiz giyince onların izi hep belli oluyor, sizin bi öneriniz var mı, uyguladığınız bi yöntem? şu dizilerdekiler falan, onlar daracık elbise giyseler bile öyle izler falan görmüyorum pek, acaba onlar ne kullanıyor :27:

Back
X