Kirli Çıkılar )))

ons 1.707 su anda ama dolar çok düşük 1.77 bu nedenle de gram fiyatına (TL) olarak yansımıyor bu artış..
merkez bankası büyük oynadı ve doları oldukça düşürdü dolar tekrar 1.80 üstü olmadan altın yükselmeyecek galiba

aynen katılıyorum canım haklısın yorumlarında:KK34:

altın alan arkadaşlar bereketli olsun altınlarınız..

ben bu ay ufak tefek harcamalar yaptım bildirim yapmayacağım ama kasım ayında bomba gibi geleceğim inş :KK52:

gunaydin kizlar :) ben de bu ay arkadasimin bebegini gormeye gittim, bi ceyregim gitti :)) onumuzdeki ay da en yakin dostumun, manevi kardesimin dugunu var, bilezik almam gerekecek, asagisini takamam ona. onumuzdeki ay birikim yapabilcek miyim hic bilmiyorum bu yuzden. insallah bayramda ikramiye verirler, eger verirlerse kurusuna bile dokunmadan bankaya aticam.

dun nisanlima ailesi 2000 tl vermisler, eksiklerinizi alirken bulunsun diye. biz daha hicbi sey almaya baslamadik gerci. bi kurutmali camasir makinesi istiyorum, 3000 tl civarinda fiyati, onu alalim dedi. bakiniyoruz iste, bi kac aya kadar makineyi aliriz, birikimlerden 1000 tl de oraya gidebilir. neyse, bunlari hep evimizin esyalari icin biriktiriyoruz zaten :)

dua edin de bayramdan sonra hemen evimizi alabilelim. eger oyle olursa ben hemen eve tasincam, bosuna kira odememek icin. evin icinde otururken almaya baslarim esyalari ufak tefek, dugune kadar cogu hazir olmus olur. aah allahim gonlumuze gore versin, amin.

Günaydınnnnn kızlarrrr ya benide ekleyin listeye, bende biriktirmek istiyorummm, hoş kasımda düğünüm var harcamalrım çok ama olsunnn :KK9:

herkese merhaba canlar

ons aldı başını gidiyor ama dolar düşüyor dolar da yükselse tadından yenmeyecek bizim sarıkız ama yok işte offffffff offfffffffffff:KK1:

evet al sat ve çarpraz kur için ilk adımımı attım. benim bankada da yapılıyormuş bu işlem. az önce kendime dolar hesabı açtım. hesaptaki 10 tl ye de dolar aldım :))

aslında birikimini herşeyden yapacaksın o zaman hiç zarar etmezsin. tl, euro, altın ve dolar. benim babam herşeyde kaybederdi parasına neyi alsa o düşerdi. en son herşeyden almıştı:KK1:

:KK1:

Oğlum yeşil altın kolyemi kırdı =( Kuyumcuya götürdüm, o da bir yere gönderdi yapılması için fakat olmuyormuş =( Ben de onu satıp yarım altın aldım :21: Birikimle alınmadı onu belirteyim dedim =))

Aslında bu ay 1-2 çeyrek alabiliriz ama bot ve 1-2 tane kazak almam gerek, eşime ayakkabı almalıyız o ne kadar istemese de =) Off kış geldi masraf arttı. İnşallah önümüzdeki ay birikime kaldığımız yerden devam ederiz =(

Altın alan arkadaşlar hayırlı olsun altınlarınız, tek tek alıntı yapmaya üşendim ne yalan söyleyeyim, affola :KK17:

gunaydin kizlar :) ben de bu ay arkadasimin bebegini gormeye gittim, bi ceyregim gitti :)) onumuzdeki ay da en yakin dostumun, manevi kardesimin dugunu var, bilezik almam gerekecek, asagisini takamam ona. onumuzdeki ay birikim yapabilcek miyim hic bilmiyorum bu yuzden. insallah bayramda ikramiye verirler, eger verirlerse kurusuna bile dokunmadan bankaya aticam.

dun nisanlima ailesi 2000 tl vermisler, eksiklerinizi alirken bulunsun diye. biz daha hicbi sey almaya baslamadik gerci. bi kurutmali camasir makinesi istiyorum, 3000 tl civarinda fiyati, onu alalim dedi. bakiniyoruz iste, bi kac aya kadar makineyi aliriz, birikimlerden 1000 tl de oraya gidebilir. neyse, bunlari hep evimizin esyalari icin biriktiriyoruz zaten :)

dua edin de bayramdan sonra hemen evimizi alabilelim. eger oyle olursa ben hemen eve tasincam, bosuna kira odememek icin. evin icinde otururken almaya baslarim esyalari ufak tefek, dugune kadar cogu hazir olmus olur. aah allahim gonlumuze gore versin, amin.

inşallah alırsınız evinizi miska. Darısı hepimizin başına =)

Bu arada kurutmalı çamaşır makinası nasıl birşey :KK1: Fiyatı yüksekmiş merak ettim. Ben de kurutma makinası istiyordum ama sonradan vazgeçtim çünkü çoğu kıyafetin yıkama talimatında kurutma makinasına atılmaz gibi birşey yazıyordu. Bir de ben bir yurtta çalışmıştım orada vardı kurutma makinası ve bir kere pantolonlarımı falan atmıştım makinaya nasıl oldu bilmiyorum ama birçoğu garip bir vaziyette çıktı bir daha da iç çamaşırları hariç hiçbirşeyimi atmadım o makinaya :KK57: Madem o kadar para vereceksiniz iyice araştır ondan sonra al, pişman olma sonra.

merhabalar hanımlar
uzun zamandan beri konuyu takip ediyorum ve bende birikim yapanlardanım.7 yıllık evliyim 2. çocuğum 1 yaşında olduğudan 2 yıldır çalışmıyorum.bu konuyla taşınalı 1 çeyrek aldım.bu ay içinde 1 tane daha alacağım inşallah.ve bundan sonra da tek tek paylaşırım inşallah birikimlerimi.herkese bol birikimler inşallah:nazar::nazar:

Son düzenleme:
herkese merhaba canlar

ons aldı başını gidiyor ama dolar düşüyor dolar da yükselse tadından yenmeyecek bizim sarıkız ama yok işte offffffff offfffffffffff:KK1:
dolar düşmeden de ons yükselmiyor işte.. biri iniyo biri çıkıyo. yazın nasıl oldu da çıktı kızlar ben o zaman hiç takip etmiyordum
:KK1:

Oğlum yeşil altın kolyemi kırdı =( Kuyumcuya götürdüm, o da bir yere gönderdi yapılması için fakat olmuyormuş =( Ben de onu satıp yarım altın aldım :21: Birikimle alınmadı onu belirteyim dedim =))

Aslında bu ay 1-2 çeyrek alabiliriz ama bot ve 1-2 tane kazak almam gerek, eşime ayakkabı almalıyız o ne kadar istemese de =) Off kış geldi masraf arttı. İnşallah önümüzdeki ay birikime kaldığımız yerden devam ederiz =(

Altın alan arkadaşlar hayırlı olsun altınlarınız, tek tek alıntı yapmaya üşendim ne yalan söyleyeyim, affola :KK17:

yarımın hayırlı olsun canım. zamanında 14 ayar setime 40 gr bilezik alınıyordu da kayınvalide hanım aldırtmadı. 14 ayarlar hep israf gibi gelir bana bir tek alyansım güzel olacak gerisi önemli değil. kış gelince masraf artıyor yapacak bişey yok :KK43:

Son düzenleme:
inşallah alırsınız evinizi miska. Darısı hepimizin başına =)

Bu arada kurutmalı çamaşır makinası nasıl birşey :KK1: Fiyatı yüksekmiş merak ettim. Ben de kurutma makinası istiyordum ama sonradan vazgeçtim çünkü çoğu kıyafetin yıkama talimatında kurutma makinasına atılmaz gibi birşey yazıyordu. Bir de ben bir yurtta çalışmıştım orada vardı kurutma makinası ve bir kere pantolonlarımı falan atmıştım makinaya nasıl oldu bilmiyorum ama birçoğu garip bir vaziyette çıktı bir daha da iç çamaşırları hariç hiçbirşeyimi atmadım o makinaya :KK57: Madem o kadar para vereceksiniz iyice araştır ondan sonra al, pişman olma sonra.

canim arastiriyorum 4-5 aydir. bi arkadasim da aldi, bebegi var kullaniyo, cok memnun. ben buyuk boy alicam, yani 12 kg yikama, 6 kg kurutma. endustriyel kurutma makineleri gibi camasiri hirpalamiyolar. ayni zamanda kuru temizleme ve gumus iyonlariyla, soguk suda bile kaynatmissin gibi dezenfekte etme ozellikleri var. yani pahali ama ona da degecek makineler bunlar. tabi dezavantajlari da var, elektrik tuketimleri fazla mesela. yikarken A sinifi ama kuruturken D sinifi enerji tuketiyo. bu da kabaca, elektrik faturasina ayda 20-30 tl eklemek demek oluyo :)) guzel makineler ama, cok kullanisli. sabak ise giderken atarim camasirlarimi, zamanlamasini ayarlarim, ben eve geldigimde yikanmis-kurumus olur camasirlar, tadindan yenmez :)

tünaydinlar.... nasilsiniz??

size birsey danismaliyim... bir tanidigimiza 2 bilezik borcumuz var. toplamda 40 gr. bunu nakit mi almak daha mantikli kredi kartiyle mi? nakitte sorun su elimizde o kadar para henuz yok, beklemek gerekecek 1-2 ay daha. ama altin düstü, e bir de atik bu ay sonunda verirsek iyi olur. yani sar surt yok ama aldigimizda veririz dedigimiz zaman bu aydi ki onu bile gectik...

kredi kartinda vade farki isleyecek biliyorum ama....

yani secenekleri tekrardan özetlersem:

1. nakit almak --> vade farki yok(+) altin yeniden artabilir(-) düsedebilir(+) borc gecikmis olacak(-) ---> 2 arti 2 eksi
2. kartla almak --> vade farki var(-) altin artabilir(+) düsedebilir(-) zamaninda ödemis olcaz(+) ---> 2 arti 2 eksi
BENİMDE bir akrabama 3 altın borcum var
ebnde nakitmi taksitlemi diyorm bu ayki kesim tarihinide atlatınca taksıtle almayı düşünüyorum

dün arkadasım kredi kartına taksitle çeyrek aldı. hediye götürmesi gerekiyordu. telefon açtı atasaya nakit 167 kart 170 demişler (e atasay, biraz pahalı diğer yerlere göre) ama pazarlıkla onu da almadılar sanırım.
bildiğiniz kuyumcu varsa vade farkı uygulamayabilirler bir sorun derim.
fark azmış acıkcası

dolar düşmeden de ons yükselmiyor işte.. biri iniyo biri çıkıyo. yazın nasıl oldu da çıktı kızlar ben o zaman hiç takip etmiyordum

yarımın hayırlı olsun canım. zamanında 14 ayar setime 40 gr bilezik alınıyordu da kayınvalide hanım aldırtmadı. 14 ayarlar hep israf gibi gelir bana bir tek alyansım güzel olacak gerisi önemli değil. kış gelince masraf artıyor yapacak bişey yok :KK43:
bence de israf ama kolyede de sarı altın hoşuma gitmiyor =)

canim arastiriyorum 4-5 aydir. bi arkadasim da aldi, bebegi var kullaniyo, cok memnun. ben buyuk boy alicam, yani 12 kg yikama, 6 kg kurutma. endustriyel kurutma makineleri gibi camasiri hirpalamiyolar. ayni zamanda kuru temizleme ve gumus iyonlariyla, soguk suda bile kaynatmissin gibi dezenfekte etme ozellikleri var. yani pahali ama ona da degecek makineler bunlar. tabi dezavantajlari da var, elektrik tuketimleri fazla mesela. yikarken A sinifi ama kuruturken D sinifi enerji tuketiyo. bu da kabaca, elektrik faturasina ayda 20-30 tl eklemek demek oluyo :)) guzel makineler ama, cok kullanisli. sabak ise giderken atarim camasirlarimi, zamanlamasini ayarlarim, ben eve geldigimde yikanmis-kurumus olur camasirlar, tadindan yenmez :)

Valla böyle makinalardan hiç haberim yoktu. Yani hem çamaşır makinası hem de kurutma makinası öyle mi? 2si birarada yani =) anlattığın özellikler çok iyi. ben çamaşır asmaktan öldüm bittim resmen. hele bebek olunca sürekli yıka, as, topla offf çok zor oluyor benim için. İnşallah memnun kalırsın, alırsan markasını falan bana yazar mısın?

.

slm kirli cikilar :KK1:

uzun zamandir ugramamistim

farmasicim benim listeye yazarmisin: 8 Ceyrek, 1000 €, 3 Bilezik (20 gr) 1 de ince Bilezik:nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar::nazar:

kasimda ins 9. ceyregimi alicam, onu sonra bildiririm

altin altini cekermis ceksin cogalsin altinciklarimiz bereketlensinler ciftlessinler bi sekilde cogalsinlar iste :KK52:

Valla böyle makinalardan hiç haberim yoktu. Yani hem çamaşır makinası hem de kurutma makinası öyle mi? 2si birarada yani =) anlattığın özellikler çok iyi. ben çamaşır asmaktan öldüm bittim resmen. hele bebek olunca sürekli yıka, as, topla offf çok zor oluyor benim için. İnşallah memnun kalırsın, alırsan markasını falan bana yazar mısın?

canim, aynen oyle valla, ikisi bi arada :) yerden tasarruf ama dedigim gibi, iki makineyi ayri ayri almaktan daha masrafli uzun vadede, cunku elektrik sarfiyati cok. ama bence yine de deger, camasirlari yikamadan cikar, kurutmaya koy, bi de tambur kucukse ikiye bolup kurut derken, asmak kadar eziyetli olcak zaten. boyle bi atiyosun camasirini, kupkuru aliyosun, super bi sey. bi kac aya kadar alicam ben canim, evime gecmeyi bekliyorum. marka ve model adi: samsung wd8122cvq. netten arastirabilirsin :)

X