- 9 Mart 2011
- 11.683
- 8.861
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
farmasicim bi ayakkabı manyağı olaraktan çok beğendim ayakkabılarını kot gömleğin şahane:)
sonna ha bide beyaz tişörtünde çok şugar:)
şimdi sevimsiz anlatınca böle bakıodum başıma geldi
doğum yaptım eve geldim ilk 2 gün sütüm gelmedi hastanedeki ilk gece sütüm yoktu normal olabilceni sölediler
eve geldim o gecede sütüm yoktu bebişi mamayla besledik tabi
neyse bebiş ağlıyo susturamıorum tutamıorum emzirme pozisyonuu alamıyoruz bi türlü düzgün tutamadığım için
yüzüklerim başını acıtıodu birazda sanırım sonradan keşfettim
neyse bebiş her ağladığında kapı tık tık vuruluyo küt kaynana içeri dalıyo ilk bişe demedim iki oldu demedim üç oldu demedim ama geldiği pozisyonlar aynen şu şekilde benim göğüslerin ikiside açık emzirmeye çalışıorum mamadan önce emzir dediler çünkü hemen verme dediler
eşim boxırla yatar zaten sıcak hava onun üstü öle bana yardım etmeye çalışıo ve her girdiğinde bu pozisyonda bide odaya girip dibmize kadar geliyor bıdı bıdı konuşuyo
kiiiiii evde annem teyzemde var onlar gelmiyolar odaya bu atlıyo ikide bir
en son geldi dedimki her defasında gelmenize gerek yok gerek olursa haber veririm
sonna bebiş gene ağladı gene geldi
ama olmuyo böle her defasında dedim ters ters baktım sonna eşime dedimki bu ne ya dedm oda ah anne ah dedi ertesi gün eşim ortaya demiş direk annesine diilde seline müdahale etmeyin müdaheleden hoşlanmıyo demiş bidaha gelmedi:)
kızlar doğum hikayemi tamamlayabildim sonunda:)
haziran anneleri topikinde paylaştım ordan alıntı yaptım çok uzun çünki:)
beklenen doğum tarihi:16.06.2013
bebişimin doğduğu tarih:16.06.2013:) günü gününe:)
kilosu:3830
boy:52
hastane:özel kolan hastanesi
doğum şekli:nopnormal doğum:)
adı:ÇINAR ERVA
doğum hikayeme 3 gün önceden başlamak istiorum:) perşembe günü kontrol günümdü kontrole gittim 2 cm açıklığım oldgunu söledi doktorum ve doğumun yakın olduğunu:) ama 2 günde bir zaten doktora gidiodum ve 4 gündürde 2 cm açıklığım vardı ilerlemiyodu ...
doktorum son güne kadar beklmek istediğini bekleme hakkını kullanmak istediğini söledi erken davranmak istemiorum dedi. nst de hiç sancım çıkmıyodu eğer birazcık sancım olsa suni sancıyla destekliycekmiş ama bende hiçbişe yoktu:) turp gibiydim.. bana bebeğin hareketlerini kontrol etmemi sürekli kendimi dinlememi söledi bi değişiklik hissettiğim anda mutlaka hastneye gitmem gerektiğini söledi pazartesi tekrar gel dedi bizim günümüzde pazar günü doluyodu:) anlaştık eve döndüm:) hazırlıklarımı gözden geçirdim ve gergin beklyiş başladı annem kayınvalide kardşeim bendeler 2 gün önceden gelmişlerdi herkes doğumu bekliyo gözümün içine bakıyo:) cuma oldu bende yok bişe ben haldır haldır ev süpürüorum plates topunda zıplıorum yürüyüşe çıkıorum çünkü tutuşmuştum:) hamileliğim boyunca kan ileçlerimı kullanmadım:) kan değperlerim normal diye yürüyüşde yapmadım rahatımı bozmadım toplasan 15 kere anca çıkmışımdır:)
son günler bi yürüyüşüm vardı tazı gibiydim bebek insin diye:) cumartesi oldu gene yok bişe:) ama her gece bekliyorum bu gece oldu bu gece olcak nedense hep sancılarımın gece tutcanı düşünüodum :) cumartesi gecesi karnımda bi ağzır var hafif hafif ama çok bişe diil geçmeyen bi ağrı:) dedimki gerçekten yaklaştık oğlumun hareketleride ciddi ciddi yavaşlamıştı normle göre
pazar sabahı uyandım ve ağrım fazlalşmıştı ama fazla dediğime bakmayın ben hamileliğimin en başından beri doğumu hafife alan bi insandım ne varki kediler bile doğuruo hemde sokakta benim vücudum napması gerektiğini bilio bebğimde bilio vücuduma ve bebğime güveniorum diodum hep ve doğum sancısının adet sancısının biraz daha üstünde bişe olduğunu sanıodum:) vede ciddden bu kadar hafife aldığım için cesaretliydim hemde ne cesaret:) hiç korkum yoktu hep pozitif oldum canımda pek tatlı dildir dirençliyimdir:) hatta ben hep şey diodum benim sancım gelcek ağrı eşiğim çok dşük olduğu için hissetmicem:)
pzar sabahı kalktım ağrım adet sancısi gibiydi dedimki bi duşa girim çünkü son günlerde hep duş alıodum saçlarımı yapıodum aniden doğuma gidersem güzel görünim diye o sabahta 11 gibi duşa girdim üstümü çıkardım tam duşa kabine adım attım bişeler akıyo benden ama tuvaletimi yapmıorum sızıyo bekledim 1 su bardağı kadar yere sarımsı bi sıvı aktı aha dedim su bu:) suyum geldi
ben filmlerdeki gibi foşurt diye gelcek sanıodum ama cık öle olmadı benimki:) ulan deidm bu su dedikleri bumuymuş yerde birazinceledim kıvamına falan baktım Allahın işine bak sen falan dedim sonna aklım başıma geldi napıorum ben diye hemen duşa girdim:) duştan çıktım eşimi aradım pazar günü çalıodu taksim olayları falan:) çift mesai yapıodu:)
ben hazırlandım anneme çantaların yerini gösterdim neler alıncak neler serilcek yatağa nerde ne var:) kayınvalideyle kızkardeşimide aldık yanımıza ama benim bir gidişim var hastaneye görseniz :) sancı falanda kalmamıştı bende giderken:) eşim hız yapıo bi an önce gidelim diye ekşın yapıyo dedim sakin ol ben çok rahatım:) hastaneye vardık pazar günü tabi hastane bomboş:)
kadın doğum sevisine çıktık:) birazda kanmam vardı beni muayene ettiler açıklık hala 2 cm :) ilerlemiyor deidm sıçtık oğlum sezeryan bu işin sonu ve seryandan öyyyyyyle korkuorum ya uyursamda uyanmazsam diye:)
epidurllede ben olamam dayanamam e normalde olmazsa beni bayıltın diycektim :)
neyse doktoruma haber vercekler sevgilisiyle buluşmuş sevgiliside aynı hastanede doktor:) dokruma ulaşamamışlar sevgilisini aramışlar oda sölerim demiş sölememiş:) biz hatseye gittiğimizde saat 12.30 du neyse bana içerde lavman yaptılar damar yolu açtılar önlük giydirdiler oda verdiler biz kardeşim kaynana ben odaya geçtik eşimde annemle diğer kardeşmi evden almaya gitmiş annemlerde geldiler:)
ben duş almıştım kardeşim saçlarımı düzleştirio hastane odasında bana arada sancı gelio ama sızı şeklinde ben ay geldi geldi diye doğum sancısı sanıorum:) hahahaha nst de ennn yüksek sancımda 20 çıkmıştı düşünün o kaadar hafife aldımışım:)
saçlarımı yaptık makyaj yapcaktık doğumda terlerim diye yapmadık:) sonna eşimle kapı süsümüzü taktık yani kapı süsümü bile kendim taktım hahahaha başıma gelceklerden haberim yok tabi:)
saat 14.00 oldu bize hala haber veren yok doktorumun haberi yokki bende iyyim sadece suyum gelmiş bide kanamam var ama az:) neyse güç bela doktoruma ulaşmışlar ben saç maç yapana kadar:) oda suni sancı verin geliyorum demiş:)
hemşire geldi elinde serum nst cihazı bana taktılarr:) saat 14.30 du hadi bakalım başlıyoruz dedim:) ama gülüyorum ben hala esbiriler falan yapıorum:) serum yarıya gelince ağrılar başlıcak sanıorum:) benim dışımda herkes gergin annem dioki böle doğurulmaz sancı olsa böle olmazsın bide kızıorum benim sancım var doğurcam işte diye tabi suni sancıdan önce:) ben yattım yatağa takıldı 3. dakkada bana birrrrr sancı geldi ulaaaaaaaaaaaaaannnnn oda ne beynim yerinden fırladı:) noluyo ya dedim hemşireye sancı geliyod dedi gelen sancıda daha 30 da:))) neyse dedim bekleyelim biraz daha:) sancı 40 a çıktı hemşire buralardayım sorun olursa seslenin dedi şimdi ben ne öğrendim sancı geldiğinde sakın bağırma derin nefes al evet nefes al nefes alıorum veremiorum veriorum alamıorum kesiliorum:) aradan 15 dakika geçti beni aldı bide titreme ama nasıl titreme:) ellerim enem ayaklarım vücudumun herr bir hücresi..... annem gelio ''bi doğursaydı of''kaynana glelio''yavruuuuuum elimi tut ayanı şöle al kolunu şuraya koy'' zaten gıcığım tahammül sınırım sıfıra inmiş nesef almaya çalışıorum çenem titriyo yoksa konuşcam sadyeden tutuorum ellerimin titremesine sedye sallanıo eşim beni öle görünce dayanmadı çıktı odadan aşşada beklemiş
kardeşim nst ye bakıo 30-40-aha 50 oldu indiiiiii 30 da 20 kalmadı bişe tamam tamam geçti diyo ilk başlarda onada gıcık oldum ama seslenmedim sonradan iyi geldi sölemesi:)
kardeşime dedim git hemşireyi çağğır 15 dakka geçti açılma varmı yokmu
hemşire geldi bakı açılma yok biraz daha sabret dedi tama dedim kardeşim gene devam ediyo 30-40-50-60 oha 70 oldu indiiiiiiiiiiiii
kaynana gelmiş başıma kulama eğilmiş ''Allah de Allah de'' döndüm git başımdan ya dedim gitti:))) tam sancı zmanı gelmiş sevgi gösterisi yapıo annem daynamadı oda çıktı odadan:) dışarda beklemiş
20 dakka geçti git dedim çağır hemşireyi baksın şuna açılma varmı yokmu yoksa çekmeyim hiç bu şeyi sezeryana alsınlar beni dayanamıorum diye bağırıorum:) ebe geldi baktı açıklık 6 cm olmuş:) dedi az sabret bak 6 cm olmuş bu kadarcık zmanda açılman çok iyi hemen doğurcaksın:)
o ara benim doktora heber vermişler hemen gel açılması çok hızlı diye oda istanbulun taa neresinde buluşmuş sevgilisiyle bana yetişmeye çalışıo yolda......... benim titremelerim arttı tabi artık sedye zangır zangır titriyo kaynana dediki ayağa kalk daha hızlı açılır tamam deidm ama ayakta duramıorum ayaklarım tutmuyo zangır zangır ttyorum ayağa kaktım geri yattım duramadım ayaklarımın üstünde 20-25 dakka daha geçti ama ben ölüorum dedim yok doguramıcam böle tabi kardeşim hala 80 -80 e çıktı abla süpersin kaçta oluyo bu doğum bu makine en son 100 ü gösterşyo diyo :) 50-40 ,ndiiiiiiiiiiiiiiii
dedim kes sesini git ebeyi çağır bana epidural yapııııııııııııııııııınnnnnn diye bağırıorum o arada ıkınma gibi bişe glio bana
ebe geldi alttan baktı 9 cm olmuş açılmam:) çağırmasam yatakta dogurcam:) koşa koşa sandaşye geitrdiler beni oturtcaklar oturamıorum kafasına oturuorum çocuğun dedim sandalyede bi gidişim vardı doğumhaneye görmeni lazım yürüyüm dedim olmaz dediler sandalyede totom kalkık kafam bi sağa sola yeteeeeeer diye bağıra bağıra gidiorum:)
çatala çıktım suni sancıyı çektiler bana diolarki sakın ıkınma yoksa doğurcam:) doktor gelmedi dedim nolur kurtarın beni beklemek istemiorum:) ebe dediki '' bak güzelim benim için faketmez doktoru beklerim dersen sakın ıkınma yok sen yaptır dersen ıkın bitirelim şu işi'' dedimki''doktor 5 doğum yaptırmıştır siz 15 nolur nolur yapın artık şunu izin veriorum güveniorum size:)
o an bana deselerdiki altı açık senet imzala seni kurtalaım bundan imzalardım o acının tarifi yok:) ömür boyu öderdim:)
ben o ara bi terledim bi terledim doğum bi,tip kalktığımda çatalda yattığım yerden terler sızıyodu ve yere şıp şıp damlıyodu:)
3 aylık ter attım:) ben ıkınıyorum ama nasıl ıkınma yok böle bişe ebe iğne yaptı makası aldı neler olcanı biliorum ebe epizyo açtı dedimki nolur kusura bakmayın ben kakamı yapıoyorum güldürler kak diil o dediler:) ben bi ıkındım ama morardım resmen biliorum en son bi çığlık attım bi yanma hissi çenem göğsümde son nefesimi verdim sularla birlikte bebğim çıktı:) ama ne çıkış fırladı resmen:)
normalde önce kafası çıkar falan filan yok benimki foşurt diye fırladı gördüm derin nefes muhabbetine çenem hep göğsümdeydi:) ve inanılmaz bi rahatlama hissi:) bebeğimi hemen götürdüler göremedim sadece sırtını çıkarken gördüm:) plesantamda çıktı doktorum yok hala:) ve ben haaaaaalaaaaaaaa titirorum:) ben öle çatalda yatırorum kesim var doktoru bekliorum eşim doğum esnasında dışarda kudurmuş nerde bu doktor ya içerde bişeyler ters giderse diye öle 10 dakka yattım heralde susadım hemde nasıl acıktım:) şu dikiş bitsede su içsem diye düşünüodum sonna doktor geldi tabi:)
dikiş atcak ilk dikişi attı ben bağırdım uyuşmamıştım yada uyuşukluğum geçmişti bilemiorumyeniden iğne yapıldı yine bağırdım yine yapıld uyşmuorum bi türlü ve 6 dikişim var bağır bağıra dikildim:) iyiki doğumu doktor yapırmamış dedim:)
sandalyeyle odama alındım herkes orda beni bekliodu bebğim öyle çirkindiki anlatamam buruş buruş ama dünyanın en tatlı bebeği gözlerini açtı bana baktı ve aşık olduk:)
bugün 6. günümüz birlikte aşk yaşıoruz:))))))
normal doğum böyleyse sezeryanda kimbilir neler çekiolar :) annelerin hakkı ödenmez cidden:) bana sorsalar yeniden yaşarmıydın o acıları evet yaşardım oğlum için 2. çocuk yaparmısın tanıdım çünkü bitanemi aaa...............
normal doğum hakkında şunu söleyebilirim benim hafife aldığım kadar kolay diilmiş ama imkansızda diil :) deli cesaretiyle yaptım ama doğumdan 1 saat sonna bağdaş kurup bebiğimi emzirdim sütüm yoktu ama emzirdim:) normal doğumun sonrası cidden çok rahat şu an hiç doğum yapmamış gibiyim sadece 1 kilom kaldı sütüm geldi bebiğim sağlıklı emzirme saatim geldi şimdi gidip emişcez Allah kimsenin kucağını boş bırakmasın :))))))
ameliyat acısı nedir bilmiorum hiç olmadım ama gene normal doğum yapardım ...... doğum başlı başına zormuş ben zorun kolayına yaptım:)