• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kırışan tüller!!

• Konu Sahibi Konu Sahibi kokoshatun
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
K

kokoshatun

Ziyaretçi
kızlar ben tülleri ütülemem çok sık yıkıyorum zaten birde ütülemekle uğraşamam ama bazen çok fazla kırışık çıkıyor normalde hiç kırışmazdı makinadan çıkıp bille asardım tülleri kendisi açılırdı hiç kırışık olmazdı ama son zamanlarda nedendir bilmiyorum çok kırışıyor ve açılmıyor yumuşatıcı kullanmıyorum kırıştırdığını duydum çünkü ben gibi ütülemeyenler neler yapıyor önerilerinizi bekliyorummmmopuyorumnanaktan

kimse cevap vermeyecek mi?????????????

selam cnm..
benm perdelerimde kırışmayanlardan ama ben yumuşatıcıyı tam tersi bol kullanıyorum ve perde ayarında yıkayıp sıktırmıyorum fazla..
ama bir şey duymuştum perdeyi ıslakken asıp hepsini biryere toplayıp en alt kısma apırlık yapacak birşeyler bağlar veya asarsan ıslakken kırışıklığı belki kısmen engellersin..yerimseniben

canım 30 derecede kısa programda mı yıkıyosun
yada ön yıkamada yıkasan bile makine sıkmadan al tülleri
ben öyle yapıyorum

birde benim makinemde kırışık azaltma düğmesi var gerçekten çok işe yarıyo

selam cnm..
benm perdelerimde kırışmayanlardan ama ben yumuşatıcıyı tam tersi bol kullanıyorum ve perde ayarında yıkayıp sıktırmıyorum fazla..
ama bir şey duymuştum perdeyi ıslakken asıp hepsini biryere toplayıp en alt kısma apırlık yapacak birşeyler bağlar veya asarsan ıslakken kırışıklığı belki kısmen engellersin..yerimseniben

hmm çok teşekkür ederim cnmmm bi deneyeyim bakalım:1hug:

canım 30 derecede kısa programda mı yıkıyosun
yada ön yıkamada yıkasan bile makine sıkmadan al tülleri
ben öyle yapıyorum

birde benim makinemde kırışık azaltma düğmesi var gerçekten çok işe yarıyo

evt cnm 30 derecede kısa programda yıkıyorum sıkana kadarda tutuyorum=) valla bizim makinada yok ondan ya da ben bilmiyorum=) çok teşekkür ederim cnm:1hug:

yumuşsatıcısız yıkamam hem güzelde kokmasını sağlıyor.ön yıkamasız 30 da yıkıyorum vede sıktırma yaptırmıyorum.cıkınca cama asıyorum.

kırıstırmıyor mu cnm yumuşatıcı ben öyle duymuştum:1closedeyes: bende ön yıkamasız 30 da yıkıyorum kısa programda ama sıktırıyorum. ayrıca makinaya tülü koyarken nasıl koyuyorsunuz ben dürüpte koyuyorum

kırıstırmıyor mu cnm yumuşatıcı ben öyle duymuştum:1closedeyes: bende ön yıkamasız 30 da yıkıyorum kısa programda ama sıktırıyorum. ayrıca makinaya tülü koyarken nasıl koyuyorsunuz ben dürüpte koyuyorum

yumuşatıcı kullanmanı öneririm hemmisgibide kokuyor ama sıktırmadan as birde bende katlıyarak koyuyorum

evt cnm 30 derecede kısa programda yıkıyorum sıkana kadarda tutuyorum=) valla bizim makinada yok ondan ya da ben bilmiyorum=) çok teşekkür ederim cnm:1hug:

Sende tam sıkmaya geçince makinayı kapat ve perdeyi çıkar yerimseniben nasıl fikir ama kaydirigubbakcemile3

=) tişkür ettim kızlar yarn yıkıcam bakalım perdelri dediklerinizi yapıcam yumuşatıcı katıcam katlayarak koyucam ve sıkmadan çıkarıcamzemuszemus

bende ön yıkamasız 30 derecede yıkıyorum sıktırıyorumda hiç kırışmıyor makinadan çıkınca hemn asıyorum

önceden kırışmayıp aynı perde şimdi kırışmaya başladıysa makinenizde bir problem olabilir sıkma ayarında CADIARZU
ayrıca perdelerimi asla yumuşatıcısız yıkamama bence duyumunuz yanlış olmuş aksine makineden çıkıp direk asıldığından yumuşatıcınında etkisyle çabuk salar kendini ve kırışmaz yerimseniben

30 derecede yıkayın,
Makinaya katlayarak koyun ,
Makinadan çıkar çıkmaz yerine asın,
Makinaya tıka basa doldurmayın,
Yumaşıtıcıyı mutlaka koyun,
Makinanızın sıkma ayarını kontrol ettirin.
Sevgilerle ......

Bırde kırıŞmaması ıÇın kesme Şeker attıklarını duymuŞtum. Ama ne kadar faydalı oluyor bılmem.

slm hanımlar ben de bu konuyu merak ediyordum.ben yeni evliyim ve ilk kez yıkıyacağım tülleri ama nasıl.benim makinenem de hazır programlar var ve perde hangisinde yıkanır bilmiyorum:(bir de sıkma programını nasıl iptal edeceğim bilmiyorum bir kez denedim olmadı.elde yıkama pragramı var orda mı yıkasam ,o fazla sıkmıyor???şey bir de sıktırmadan makineden alınca çok sulu olmuyor mu?nsl oluyor?tek tek katlayarak atılması gerektiğini duymuştum,doğru mu?tşk.

slm hanımlar ben de bu konuyu merak ediyordum.ben yeni evliyim ve ilk kez yıkıyacağım tülleri ama nasıl.benim makinenem de hazır programlar var ve perde hangisinde yıkanır bilmiyorum:(bir de sıkma programını nasıl iptal edeceğim bilmiyorum bir kez denedim olmadı.elde yıkama pragramı var orda mı yıkasam ,o fazla sıkmıyor???şey bir de sıktırmadan makineden alınca çok sulu olmuyor mu?nsl oluyor?tek tek katlayarak atılması gerektiğini duymuştum,doğru mu?tşk.

Hassas proğram varsa ona atın, fazla sıktırmaz, sıktırmadan makinadan alınca evet maalesef çok sulu oluyor ve ortalık da rezalet.. O yüzden makina sıkma proğramının ortasındayken basıp kapatın, yani biraz sıktırılmış olsun. Tek tek derken? eğer 2 perde sıkış tepiş olmuyorsa ikişerde atılabilir makinanız kaç kg alıyor bilmiyoruz ki, malum bendeki evlenirken alınan makina, herşey değişti ama bi o bozulmadı maşallah..

canım bak öncelikle tül deterjanı kullan makinadaya katlayarak bırak,makinanın devrini düşür fzla sıktırma.çıkardıktan sonra korneşe hemen kurutmadan tak

ben perdelerin katlayaraktan en düşük ayarda yıkıyorum yıpranmaması ve kırışmaması için..

katlayıp koyuyorum tül için olan özel deterjanlardan kullanıyorum. çıkarıp yaşken asıyorum. kırışıklığı belli olmuyor

Back