Kırıntılardaki yaşam

nrsnkma39

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2007
3.556
10
158
Ankara
Masadaki ekmek kırıntılarının çöp yerine balkon yada sizce uygun bir yere konularak yiyecek sıkıntısı çeken kuşların yaşam savaşına katkısı olacağını düşündüğünüze eminim.....Benimkisi bir hatırlatmaydı.

sana ben boşuna demedim kanatsız melek benim ablam ben yaparım bunu yapmayanlarada tavsiye ederim

Canım arkadaşım,her konudaki duyarlılığının yakın takipcisiyim.Fevz alınacak bir arkadaşsın.Teşekkürler.

Canim duyarliligin icin kutlarim bunu her zaman severek yapiyorum, umarim herkese ulasir bu onerin sevgilerimle

sana ben boşuna demedim kanatsız melek benim ablam ben yaparım bunu yapmayanlarada tavsiye ederim
Sağol esmer güzelim,çevrendekilerede duyurman çok güzel,desene Kırşehir'de kuşlar açlıktan ölmeyecek.Teşekkürler,iyi geceler.a.s.
Canım arkadaşım,her konudaki duyarlılığının yakın takipcisiyim.Fevz alınacak bir arkadaşsın.Teşekkürler.
Sizler gibi duyarlı arkadaşlarla olmaktan mutluyum,iyi ki varsınız.Sevgilerimle iyi geceler.a.s.

Canim duyarliligin icin kutlarim bunu her zaman severek yapiyorum, umarim herkese ulasir bu onerin sevgilerimle

[COLOR="Magenta"]Sizler gibi duyarlı olan arkadaşlarımın bunu yaptığına eminim,benimki bir hatırlatma.Çevremizdekilere söylersek çok daha iyi olur.Sevgilerimle,iyi geceler[/COLOR].a.s.

Canım arkadaşım,ben elimden geldiği kadar yapmaya çalışıyorum.Kız evladıma da örnek olmaya çalışıyorum.Bazen bakıyorumda ,kızıma anlatırken ananen ,şunu şöyle yapardı,bunu böyle yapardı diyorum,demekki annemi örnek alarak öğrendiklerimi kızıma öğretmeye çalışıyorum.Kızımda gelecekte ,örnek alıp yetiştirdiği kendi çocukları veya öğrencilerine benden bir şeyler katarsa ne büyük mutluluk olur değilmi? böyle,böyle toplumu bilinçlendirmiş oluruz.

QUOTE=hayrünisa;1952813]Canım arkadaşım,ben elimden geldiği kadar yapmaya çalışıyorum.Kız evladıma da örnek olmaya çalışıyorum.Bazen bakıyorumda ,kızıma anlatırken ananen ,şunu şöyle yapardı,bunu böyle yapardı diyorum,demekki annemi örnek alarak öğrendiklerimi kızıma öğretmeye çalışıyorum.Kızımda gelecekte ,örnek alıp yetiştirdiği kendi çocukları veya öğrencilerine benden bir şeyler katarsa ne büyük mutluluk olur değilmi? böyle,böyle toplumu bilinçlendirmiş oluruz.[/QUOTE]

Çocukları yetiştiren anneler.O yüzden özellikle kız çocuklarının eğitilmesi yeni neslin iyi yetişmesi,dolayısıyla geleceğimiz için çok önemli.Seni yürekten kutluyorum.Bir kırıntı çöpe gitse ne olacak diye önemsemeyenler,dikkate almayanlar,o bir kırıntının bir canlının yaşamasında payı olacağını düşünseler...
Bizim evdede masa silinmeden önce kırıntılar toplanır,terasa atılır.O minik serçeleri,güvercinleri,kumruları seyretmekte insanı mutlu ediyor değil mi?
Kızına iyi örnek bir anne olduğun için seni bir kez daha kutluyorum.İyi geceler,sevgiler...a.s.

Evet,masadaki kırıntıları vede biraz daha ekmek kırıntılıyarak terasa atınca oluşan muhteşem bir canlı tablo,seyrine doyum olmuyor,güvercinler,serçeler ,kumrular.....Artık kaçmıyorlar,kapı açılanca tablodaki yerlerini alıyorlarrrrrrrrrr,sizlerede iyi seyirler...a.s.

Haklısın canım arkadaşım,evde arka balkonuma ekmek kırıntısının haricinde,bazen bulgur koyuyorum.Hele soğuk havada o kuşların gelmeleri çok hoş oluyor.

Ben de plav artıklarını, kurumuş ekmekleri ıslatarak cam kenarına koyarım.Hatta güvercinler bir süre sonra alışıp, ara verirseniz cama gagalarıyla vuruyorlar biliyor musunuz ?:) İlk farkettiğimde şok olmuştum.:)

Günaydın canım,bu manzara çok güzel değil mi?Çöpe gidecek kırıntıların bir canlının yaşamına yaptığı katkının resmi bu... sevgilerimle duyarlı arkadaşım,günlerin gönlünce olsun.a.s.

18 Şubat 2008

Seyit ERÇİÇEK/İSTANBUL

Karda kuşları beslemek zor iş. Bahçeye bıraktığınız ekmek parçaları, kuşlar onları görmeden, birkaç dakika içinde kar altında kalıyor. Bir kabın içinde çimlerin üzerine koyduğunuz, buğdayın, bulgurun üzerini, ürkek kuşlar yerini keşfedene kadar kar örtüyor.

Soğuk, beyaz örtü yüzünden, kuşlar yiyecek bulamıyor. Beykent’deki Jetkent A2 Blok’un kapıcısı İsmail Oruç (39), ekmekleri ağaç dallarına asarak sorunun üstesinden geldi. İsmail Oruç’un, hayvan sevgisiyle yoğrulmuş yaratıcılığı sayesinde, oralardaki kuşlar, kar yağarken bile beslenebildiler. Dairelerden çöpe atılan ekmekleri, kedilere, köpeklere ve kuşlara vermek için ayırdığını söyleyen İsmail Oruç, "Bazı apartman sakinleri beni görünce, hayvanların yiyebileceği türden şeyleri ayrı torbalara koymaya başladılar. Kedi-köpek ayırmam, hayvanları çok seviyorum" diyor. Kendini sokaklardaki hayvanlara adayan İsmail Oruç, evde hayvan besleyemiyor. 8 yaşında özürlü bir kızı var. Hassas bir bünyesi olan Meryem, evde emekleyerek yürüdüğü için, bu konuda, tüy, hijyen gibi endişeleri var
------
Gerçekten insanlık dersi değil mi arkadaşlar?Ekmeğinizi çöpe atın demiyorum,masada kaln ekmek kırıntılarınızı çöpe atmayın diyorum.Yüreğinizden sevgi eksik olmasın,sevgiyle kalın.

Güzel bir örnek, eminim bir çok arkadaşımız bu soğuk kış günlerinde, sokak hayvanlarını düşünüp birşeyler yapmıştır.:))

Günaydınlar havalar sıcak,kırıntıların yanına su eklemeyi unutmayalım,cik cikler susuz kalmasın,sevgilerimle,haftamız şen olsun!a.s.

günaydınlar kış gene kapımızı çaldı,dışarda şu an kar yağıyor,setmesi çok güzel.Yiyecek sıkıntısı çeken hayvanları unutmadığınıza eminim.
Hafta sonomuz şen olsunkaydirigubbakcemile5a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…