• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kireçlenme başımın belası ;(

eftelya2015

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2015
6.896
7.096
198
Herkese merhaba,

Benim ayağımda ani başlayan uyuşma ve şişlik akabinde çeşitli tahliller röntgen MR derken kireçlenme teşhisi aldım. Enfeksiyon kaynaklı kireçlenme denildi ve şuan antibiyotik tedavisine başladık. Şişlik uyuşma ağrı hisleri hala devam ağrı kesicilerle şikayetlerim bir nebze azalıyor ama geçmiyor. Kireçlenme tedavisi gören özellikle ayak parmağında bu durumu yaşamış kişiler alternatif tedaviler yada yaşadığınız süreçler hakkında beni aydınlatırsanız sevinirim.

Konum taşınmazsa ya da ceza verilmezse sevinirim bu da benim derdim çünkü günlük hayat akışımı etkiliyor. Ve sağlık forumunda bu tarz konular da cevap veren de yok ;(

Kuzum pek bilinmez ama bir bant var az once paylasmislardi marka verilirmi bilmiyorum ama ozelden yazabilirim istersen arastir zira derin ayak yarasinda kullanmislar kisa surede yara kapanmis resmini gordum sivi kaybunda vs de kullaniliyor hos bende kullandim cok faydali gercekten

Birde bana doktor kireclenme icin sicak ve islak havlu onermisti ama tabi hastaligin cesitleri var

Kuzum pek bilinmez ama bir bant var az once paylasmislardi marka verilirmi bilmiyorum ama ozelden yazabilirim istersen arastir zira derin ayak yarasinda kullanmislar kisa surede yara kapanmis resmini gordum sivi kaybunda vs de kullaniliyor hos bende kullandim cok faydali gercekten

Birde bana doktor kireclenme icin sicak ve islak havlu onermisti ama tabi hastaligin cesitleri var
Bende arada buz ile kompres yapıyorum şişlik için ama sadece biraz rahatlama sağlıyor. Smart patch falan mı dediğiniz şey başka birşey ise adını yollarsanız sevinirim. Sizin kireçlenme olan bölgede hareket kısıtı oluyor mu benim parmağım şu an kıvrılmıyor mesela zaten ilk günden beri de şiş sürekli.

Bende arada buz ile kompres yapıyorum şişlik için ama sadece biraz rahatlama sağlıyor. Smart patch falan mı dediğiniz şey başka birşey ise adını yollarsanız sevinirim. Sizin kireçlenme olan bölgede hareket kısıtı oluyor mu benim parmağım şu an kıvrılmıyor mesela zaten ilk günden beri de şiş sürekli.
Yok smart degil tts diye geciyor , siz bilirsiniz ama bir deneyin derim

Olur agirlik yapar sislik yapar ,ben felc gecirdim sandim birden his kaybi oldu tamamen ,doktor o bolgeden igne yapti zerre hissetmedim o dereceydi...siz bitkisel seyler de deneseniz?bazen ilactan alamadigimiz etkiyi aliyoruz tabi doktorunza sorun mutlaka

Benim farklı bir hastalıktan dolayı aşil tendonumda kireçlenme var, fzt'de eswt'ye başlamıştım, 6 seans olacaktı, 3. seansta plansız hamilelikle bırakmak durumunda kaldım. Bir fizyoterapistle görüşüp araştırın isterseniz.

Bahsettiğiniz bandı özelden yazabilir misiniz?

Yok smart degil tts diye geciyor , siz bilirsiniz ama bir deneyin derim

Olur agirlik yapar sislik yapar ,ben felc gecirdim sandim birden his kaybi oldu tamamen ,doktor o bolgeden igne yapti zerre hissetmedim o dereceydi...siz bitkisel seyler de deneseniz?bazen ilactan alamadigimiz etkiyi aliyoruz tabi doktorunza sorun mutlaka
tts ile smart patch aynı şeymiş eşim boyun ağrısı için denedi onda bir işe yaramadı zaten benim için kullanımı pek uygun değil form olarak yinede teşekkürler. Bitkisel olarak çınar yaprağı kürü duydum ama şu an ilaç öncelikli bir tedavi yaklaşımım var çünkü ilacın geçiremediği sıkıntıyı bitkisel şeyler de geçiremez diye düşünüyorum onlar alternatif tıp oluyor biraz.

Benim farklı bir hastalıktan dolayı aşil tendonumda kireçlenme var, fzt'de eswt'ye başlamıştım, 6 seans olacaktı, 3. seansta plansız hamilelikle bırakmak durumunda kaldım. Bir fizyoterapistle görüşüp araştırın isterseniz.
Bahsettiğiniz eswt ne demek acaba? Valla ortopedide tanı koydu bana, şuan ilaç alıyorum, sonrasında duruma göre yönlendirir sanırım gerek görürse fizik tedaviye.. Ama fizyoterapist tanıdığım var onlardan fikir alabilirim sağolun.

Kireçlenmeye iyi gelir mi bilmiyorum, ama ben glucosamine + collegen tip2 kullanıyorum kemik sağlığım için.
Tip 2 kolajen bildiğim kadarıyla iskelet sistemine faydalı, glucosamine ise özellikle kıkırdaklar ve eklemlere iyi geliyor.
Bu takviyelerin çalışma mekanizmasına çok hakim değilim, doktorunuza danışırsanız belki size uygun olup olmadığını söyler. Piyasada çok marka var, belki bir tanesini size kendi önerir.
Şahsım adına ben faydasını gördüm bu takviyenin.

Bahsettiğiniz eswt ne demek acaba? Valla ortopedide tanı koydu bana, şuan ilaç alıyorum, sonrasında duruma göre yönlendirir sanırım gerek görürse fizik tedaviye.. Ama fizyoterapist tanıdığım var onlardan fikir alabilirim sağolun.
Şok dalga tedavisi, topuk dikeni, tenisçi ve golfçü dirseği ve kalsifik omuz tendiniti rahatsızlıklarında da kullanılıyormuş. Dediğiniz gibi bilen birisinden fikir alabilirsiniz.

Back