• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kiraya çıkacağim ev, duvarları boyama meselesi

bilinmezlikk

Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2021
48
36
8
31
Merhabalar. Kiralık eve çıkacağız ev çok temiz salon duvarları falan temiz. Sadece yatak odasında gardrobun olduğu duvar da hafif renk farklılığı var gardrop durdukça iz gibi olmuş. biz de oraya gardrobu koyacağız zaten. Çocuk odasının bir duvarını da duvar kağıdı yapmak istiyorum zaten. Evi boyatıp boyatmamak konusunda kararsızım boyatmak zorunda mıyım? Bu arada ev sahibiyle anlaştık depozito vermedik boyatmak istersek biz boyatacagiz. İlk defa eve çıkıyoruz sıfırdan esyalar alınacak, doğumum yaklaştı ekstra masraflar olacak. Acaba boyatmasak da o ücret cebimize mi kalsın diye düşünüyoruz. Sizce mantıklı mı boyatmamak ?

Girerken boyatırsanız, çıkarken boyatmak zorunda kalmazsınız.
Girerken boyatmazsanız eğer çıkarken boyatmak zorunda kalırsınız.
Bana göre girişte boyatıp temiz temiz oturmak daha mantıklı çünkü her halükarda bir kere boyatmak zorundasınız.

Ev sahibi size yeni boyanmış verdiyse cikarken boyatmak gerekir ki ilk evimin duvarları limon sarısıydi ev sahibi ben boyattim parasını da alirim dedi ustune boya parasi da almisti
Yani zorundalik ev sahibine göre
Eger boyanmamis verdiyse kisi ister boyatir ister boyatmaz keyfine kalmış
Bana göre girişte boyatıp temiz temiz oturmak daha mantıklı çünkü her halükarda bir kere boyatmak zorundasınız.

Duvarlar gözünüze temiz geliyorsa boyatmayin benim de ikinci evimde ev sahibim oturmus ev babasınındi daha iyi bir ev alinca çıktığı evi kiraya vermek istemis duvarlar temiz diye boyatmadim 3 sene oturdum yine tertemiz teslim ettim soba vs olmadigi icin is olmuyor sadece dediğiniz gibi koltuk vs izi kalıyor duvara dayali olunca

Yeni boyali teslim alinmiyorsa cikarken boyatmak gibi bir zorunluluk yok.

Ev sahibi size yeni boyanmış verdiyse cikarken boyatmak gerekir ki ilk evimin duvarları limon sarısıydi ev sahibi ben boyattim parasını da alirim dedi ustune boya parasi da almisti
Yani zorundalik ev sahibine göre
Eger boyanmamis verdiyse kisi ister boyatir ister boyatmaz keyfine kalmış
4-5 ev değiştirdim evlenmeden önce, deneyimlediğim hep benim söylediğim gibiydi boya konusu.
Ev sahibi boyalı verdi, boya istedi. Girdiğim bir ev boya istiyordu onu ben boyattım çıkarken boyatmadım. Size boyalı vermiş, parasını almış aslında aynı şeyden bahsediyoruz. O bir boya her halükarda kiracıya kaçıyor. Zaten kira denilen şey evin kullanım ücreti, e boya da buna girmeli mantıken ama işte. Ev sahibi zihniyeti

Ben olsam boyatırdım. Yeni eşya gelecek,çocuk doğacak,kim bilir kaç sene oturacaksınız. Aynı renk boya alıp 1 kat atsanız bile tertemiz olur.

4-5 ev değiştirdim evlenmeden önce, deneyimlediğim hep benim söylediğim gibiydi boya konusu.
Ev sahibi boyalı verdi, boya istedi. Girdiğim bir ev boya istiyordu onu ben boyattım çıkarken boyatmadım. Size boyalı vermiş, parasını almış aslında aynı şeyden bahsediyoruz. O bir boya her halükarda kiracıya kaçıyor. Zaten kira denilen şey evin kullanım ücreti, e boya da buna girmeli mantıken ama işte. Ev sahibi zihniyeti
Şöyle ki ben 8 senedir yalniz yasiyorum simdiki 4.evim
ilk evimde ev sahibi ek olarak boya ücretini aldi ikincisinde ev sahibi kendi oturmuş temiz kullanmis ben de boyatmadim cikarken de boyatmadim
Üçüncü evim cok ahım şahım değildi ama küçüktü ve acele taşınmam gerektiği için boyatmadim benden önceki evin ilk kiracisiymis temiz eve girmiş ama boyatmadan cikmis
Simdiki evimi de girerken ben boyattim ev sahibi buna karismiyor yani demek istedigim bu. Eger ki kendi boyatmis ya da sıfır daire ise çıkarken boyatilmasini istiyor ama boyasiz verdiyse kiraci ister boyatir ister boyatmaz keyfine kalmış onu demek istedim yani kiraci boyali ev aldiysa çıkarken de boyatmali ama diger türlü kisinin kendi tercihi olur. Konu sahibesi de boyatmak zorunda değil yani kendi isterse boyatir istemezse boyatmaz çıkarken de boyatmak zorunda degil.

Back
X