Kiralk daire ile ilgili bir sorum olacakt ltfen yardm

darkangle2

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2009
49
0
86
42
İzmir
merhaba avukat arkadaşlar,
annemlerin kiraya verdiği daireleriyle ilgili ciddi bir sorunumuz var cevap verebilirseniz çok sevinirim.
annemler 2004 kasım ayında evlerini kiraya verdiler kiracı o tarihten bu yana evde oturmaya devam ediyor fakat 2009 yılında 2008 kasım ayından 2009 ağustos ayına kadar toplam 9 ay boyunca kira ödemedi daha sonra biraz sıkıştırınca takip eden ayları yatırmaya başladı şimdi 3 aydır kirasını yatırıyor. fakat geçen dönemde yatırmadığı kiraları hala ödemedi. annemler eski insanlar icraya verelim dava açalım dedikçe çekinip korkuyorlar ikna edemiyorum. bende başka bir çözüm yolu olarak kiracıdan tahliye taahhütnamesi almayı düşündüm. taahhütnemeye de 1 nisan 2010 tarihinde evi boşaltıp parayı da ödemesi şeklinde yazmayı düşündüm. sizce bu yöntem bağlayıcı mıdır?? yada başka ne yapabilirim.
cevap verirseniz çok sevinirim danışıp sorabileceğim başka hiç kimse yok :sm_confused:

hazır tahliye taahhütnameleri var, onu doldurun. ayrıca geçmiş dönem kiralarını ödeyeceği şeklinde taahhüdün anlamı yok. geçmiş dönem kira alacakları için icra takibi açabilirsiniz. tavsiyem, kiracı evi tahliye etmeden önce icra takibini açın. adam taşınıp giderse nerden bulacaksınız da takip açacaksınız, parayı tahsil edeceksiniz? hazır adres varken elinizde açın takibi, tahsil edin paraları.

cevabın için teşekkür ederim.
acaba icra masrafları ne kadar tutar ki??? bana ne kadara mal olur bu işlemler. :fisfisfis:

ıcra takibi açılış masrafı 50 lirayı geçmez. Sonrasında tahliye etmeye sıra geldi mi duruma göre değişir. 500-600 civarı bir harcama yapmanız gerekebilir. Yol, hamal, harç vs.

peki avukat masrafı ne tutar ben tam olarak ne öderim yada benden değilde dava sonunda kiracıdan mı alınır???

ay biraz fazla oldum galiba

avukatına göre değişir. avukatınıza ödediğiniz parayı karşı taraftan alamazsınız. avukat ayrıca karşı taraftan da (tahsil edebilirse) vekalet ücreti alır, bu para size ödenmez. siz harcadığınız icra haç ve masraflarını karşı taraftan alabilirsiniz (tabii tahsil edilebilirse. karşı tarafın malı kötü olur haczedilmeye değmez, kaçar gider izi bulunmaz vs. vs.)

kirayi ödemeye yanasmiyorlarmi yoksa sizden zamanmi istiyorlar eger sizi hic sallamiyorlarsa haklisiniz
ama belki ödeyemiyorlardir be gülüm

ödeyemiyorlar ama ne zaman ödeyeceklerini de söylemiyorlar işin kötüsü zaten karı koca maaşlarında da icra kesintisi yapılıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…