- 11 Kasım 2014
- 644
- 704
-
- Konu Sahibi evlimutluvecocukLuu
Bi kira kadar komisyon alır evi tutarsanız ama bakmak bedava :)
en az bir aylik kira tutari ister o da eger iyi niyetli bir emlakciysa. Iki kira tutari isteyeni de var. Yarinizde olsam madem ilce kendim gezerdim emlakcidan yedigim kaziktan sonra asla daha emlakci adi duymak istemiyorum.
Biz kiralik ev bakarken semt secme sansimiz cok kisitliydi otobus duragindan dolayi. Epey baktik bulamadik bir de emlakciyla deneyelim dedik. Yasli kurt bir emlakci bizi tam istedigim yere yakin bir eve getirdi. Onunde agac var evin bir camini agac kaplamis. Oraya da ev sahibi mumarasini yazdirmis kicerdeki kiraciya. O cama yapistir dememistir de nasil olduysa sadece o camda numara var biz sonradan gorduk. ben emlakcinin gorunurdekileri kaldirttigini dusunuyorum. meger direk ev sahibinin numarasiymis direk. Neyse tamam dedik emlakciya emlakci bizi ofisine goturdu komisyonunu aldi 5 sene once iki kira parasi istedi. Zorla birazini kirdik filan. Sonra bize ev sahibinin isyerinin adresini ve telefonunu verdi. Ev sshibine gittik ki adam evi emlakciya vermemis. Emlakci numarayi almis kendinde gibi gosterdi bize. Biz de el mahkum baska bulamadik vermistik parayi. Ev sahibi cok gulmustu bize
amma yazdim fena icime oturmustu.
o oo o daha fenaymis. Hem depozito ver hem komisyon hem kiraçakal emlakçılar bunu yapıyor maalesef.
piyasayı geziyorlar ne kadar sahibinden satılık veya kiralık ev varsa mimliyorlar. mal sahibiyle anlaşma yapma gereği duymuyorlar, nasılsa hazır müşteri ile gidince mal sahibi de itiraz etmiyor.
benim ev sahibim daha beterini yapmıştı. sahibinden çok aradım bulamadım. küçük nostaljik bir apt.man buldum. ev sahibi binanın da sahibi yaşlı bir adam. binanın altına küçücük bir yazıhane açmış kendi dairelerinin emlakçılığını yapıyor ve kendi evinden 4 sene önce 1000 tl emlakiye aldooo o dahı benden. binadaki diğer kiracılarına da aynını yapmış.
o oo o daha fenaymis. Hem depozito ver hem komisyon hem kira
Gercekten insanlik kalmamis
Illaki alacaklar komisyon hayrina gostermiyorlar ya.
Tek gosterdikleri de siz degilsiniz, kac tane telefon cevaplaniyor, kac tane ilan veriliyor. Emlakcida calistim bir sure, emlakciyla onlarca daire gezip aradan cikartmaya calisip ev sahibiyle anlasmaya calisan o kadar cok ki. Madem emlakciya komisyon vermek istemiyorsunuz tabana kuvvet yapacaksiniz mecbur.
Bende emlakçiyim canım ev göstermede ücret alınöaz yer gösterme formu imzalarsınız dadece oda sonradan emlakcının gösterdiği evi kendiniz emlakcıyı aradan çıkarmayın diye sözlesme olursada bir kira bedeli alınır.Bir derdim var dinleyinn eyy gökteki yıldızlarrr ömrüm böyle tükendi ne kadar zalim yıllarrr..
Burayı nezaman ziyaret etsem Bu şarkıyı söylemekten alıkoyamoyorum kendimi kusura bakmayın :)
Benim derdim şu ki ;
küçük bi ilin en büyük ilçesinde yasıyoruz.eşimde bnde çalisiyoruz. Kiralik ev bakiyoruz tasinicaz ama vaktimiz yok gezip dolasmaya ev için.
Bizde diyoruzki ne uğraşcaz bi emlakçıya gidip yardım alalım.
Acaba emlakçı komisyon tarzı geri ödenmez para aliyormu kiralik ev bakanlardan.
Emlakciya gidersem ne kadar masrafla cikarim ordan.
Bizim buralarda yeni ve guzel evler 500-750 tl bizde bu aralikta ev ariyoruz. Biraz karisik anlattim ama yardimci olabilecek varmi kizlarrrr..
Bende alıyorum kiracılarımdan o bir haftanın parasını.neden biliyormusunuz çünkü ben o evin masraflarını karşiliyorum o eve dask yaptırıyorum ve daha geçen hafta aldipim üç kuruşluk kirayı gelir vergisine yatırdım e bide emlak vergisi var bunun.içime oturmuştu taşınma masrafı. komisyon+depozito+kira+nakliye+faturalar için sözleşmeler.
aç gözlü adam evi ayın son haftasında tuttuk aybaşında taşıncam, o 1 haftanın parasını bile istemişti.
Bende alıyorum kiracılarımdan o bir haftanın parasını.neden biliyormusunuz çünkü ben o evin masraflarını karşiliyorum o eve dask yaptırıyorum ve daha geçen hafta aldipim üç kuruşluk kirayı gelir vergisine yatırdım e bide emlak vergisi var bunun.
bunları biliyorum, çünkü ben de evimi kiraya verip kendim iş gereği başka bir semtte kirada oturuyorum.
bahsettiğim olay bana etik gelmediği için anlattım.
dask, vergi, evin demirbaş masrafları ev sahibinin zorunlu olduğu masraflar, bunlardan kaçarımız yok. ama benim bahsettiğim konunun esnekliği olabilir.[/QUOUTE] ya ben şahsen kiracının verdiği enerjıye göre yapıyorum bu 1 hafta meselesinibirine yapmadım çünkü kendi kendine o 10 günün parasını vermemeye karar vermiş.ayın 1 den başlat demiş kontratı emlakcıya.ona yapmadım mesela tutugu günden yaptım.aonrq baska bir evime baska kıracı geldi hiç sesini çıkarmadı ona 10 günün lafını yapmadım.yani tatli dil güleryüz kısacası uslubunu biliyorsa karşindakı ev sahıbıde iyise dert etmez o 10 günü aevgiler
oturur tabi. şimdi burda bu emlakçının yaptığı dolandırıcılık olmuyorda ne oluyor. hırsız işte...en az bir aylik kira tutari ister o da eger iyi niyetli bir emlakciysa. Iki kira tutari isteyeni de var. Yarinizde olsam madem ilce kendim gezerdim emlakcidan yedigim kaziktan sonra asla daha emlakci adi duymak istemiyorum.
Biz kiralik ev bakarken semt secme sansimiz cok kisitliydi otobus duragindan dolayi. Epey baktik bulamadik bir de emlakciyla deneyelim dedik. Yasli kurt bir emlakci bizi tam istedigim yere yakin bir eve getirdi. Onunde agac var evin bir camini agac kaplamis. Oraya da ev sahibi mumarasini yazdirmis kicerdeki kiraciya. O cama yapistir dememistir de nasil olduysa sadece o camda numara var biz sonradan gorduk. ben emlakcinin gorunurdekileri kaldirttigini dusunuyorum. meger direk ev sahibinin numarasiymis direk. Neyse tamam dedik emlakciya emlakci bizi ofisine goturdu komisyonunu aldi 5 sene once iki kira parasi istedi. Zorla birazini kirdik filan. Sonra bize ev sahibinin isyerinin adresini ve telefonunu verdi. Ev sshibine gittik ki adam evi emlakciya vermemis. Emlakci numarayi almis kendinde gibi gosterdi bize. Biz de el mahkum baska bulamadik vermistik parayi. Ev sahibi cok gulmustu bize
Ee peki ev sahibi evi emlakciya vermediyse siz evi nasil gezdiniz merak ettim :) gezmdenmi komisyon verdinizen az bir aylik kira tutari ister o da eger iyi niyetli bir emlakciysa. Iki kira tutari isteyeni de var. Yarinizde olsam madem ilce kendim gezerdim emlakcidan yedigim kaziktan sonra asla daha emlakci adi duymak istemiyorum.
icinde kiraci vardi o gezdirdi hatta iki kere gittik gezdik filan en son tamam dedigimizde komisyon verdik. Biz ofise ev sahibi de gelecek zannettik. biz ev sahibinin isyerine gittikEe peki ev sahibi evi emlakciya vermediyse siz evi nasil gezdiniz merak ettim :) gezmdenmi komisyon verdiniz
Adamdaki ozguvene bak ya..nasilda bogazlarindan geciyor haksiz kazanc anlamiyorumki..icinde kiraci vardi o gezdirdi hatta iki kere gittik gezdik filan en son tamam dedigimizde komisyon verdik. Biz ofise ev sahibi de gelecek zannettik. biz ev sahibinin isyerine gittik