kiralik daire ve Emlakçı

çakal emlakçılar bunu yapıyor maalesef.
piyasayı geziyorlar ne kadar sahibinden satılık veya kiralık ev varsa mimliyorlar. mal sahibiyle anlaşma yapma gereği duymuyorlar, nasılsa hazır müşteri ile gidince mal sahibi de itiraz etmiyor.
benim ev sahibim daha beterini yapmıştı. sahibinden çok aradım bulamadım. küçük nostaljik bir apt.man buldum. ev sahibi binanın da sahibi yaşlı bir adam. binanın altına küçücük bir yazıhane açmış kendi dairelerinin emlakçılığını yapıyor ve kendi evinden 4 sene önce 1000 tl emlakiye aldı benden. binadaki diğer kiracılarına da aynını yapmış.

o oo o daha fenaymis. Hem depozito ver hem komisyon hem kira
Gercekten insanlik kalmamis

Illaki alacaklar komisyon hayrina gostermiyorlar ya.
Tek gosterdikleri de siz degilsiniz, kac tane telefon cevaplaniyor, kac tane ilan veriliyor. Emlakcida calistim bir sure, emlakciyla onlarca daire gezip aradan cikartmaya calisip ev sahibiyle anlasmaya calisan o kadar cok ki. Madem emlakciya komisyon vermek istemiyorsunuz tabana kuvvet yapacaksiniz mecbur.

Emlakciya komisyon vermek istemiyorum demedim ki,ilk defa emlakciya gidicegiz komisyonu bizdenmi aliyor diye sordum,bizdenmi derken evsahibindende alabilir bilemiyorum. Oyuzden bilgi edinmek istedim. Üçün beşin lafını yapmıyorum burda.

Bende emlakçiyim canım ev göstermede ücret alınöaz yer gösterme formu imzalarsınız dadece oda sonradan emlakcının gösterdiği evi kendiniz emlakcıyı aradan çıkarmayın diye sözlesme olursada bir kira bedeli alınır.

Bende alıyorum kiracılarımdan o bir haftanın parasını.neden biliyormusunuz çünkü ben o evin masraflarını karşiliyorum o eve dask yaptırıyorum ve daha geçen hafta aldipim üç kuruşluk kirayı gelir vergisine yatırdım e bide emlak vergisi var bunun.

bunları biliyorum, çünkü ben de evimi kiraya verip kendim iş gereği başka bir semtte kirada oturuyorum.
bahsettiğim olay bana etik gelmediği için anlattım.
dask, vergi, evin demirbaş masrafları ev sahibinin zorunlu olduğu masraflar, bunlardan kaçarımız yok. ama benim bahsettiğim konunun esnekliği olabilir.

Son düzenleme:

Konu sahibesi hanım efendi varsa tanıdığınız 3-5 konu komşu emlakçı olmadan da halledersiniz.
Nitekim ilk evimizi kiralarken emlakçıya 1,5 kat kira parası kadar ücret ödemiştik.Sonra o ücret benim öyle bir içime oturdu ki.Ev sahibimiz demişti ki siz yeni evleniyorsunuz burayı beğenmedik deyip neden sonra tek başınıza gelmedinizEvet bunu akıl edemedik.Sonra komşularım sayesinde taşındım.Depozito ödemedim.Kiram gayet makul dü ve artışı istediğim kadar yaptım.

oturur tabi. şimdi burda bu emlakçının yaptığı dolandırıcılık olmuyorda ne oluyor. hırsız işte...

Ee peki ev sahibi evi emlakciya vermediyse siz evi nasil gezdiniz merak ettim :) gezmdenmi komisyon verdiniz

Ee peki ev sahibi evi emlakciya vermediyse siz evi nasil gezdiniz merak ettim :) gezmdenmi komisyon verdiniz
icinde kiraci vardi o gezdirdi hatta iki kere gittik gezdik filan en son tamam dedigimizde komisyon verdik. Biz ofise ev sahibi de gelecek zannettik. biz ev sahibinin isyerine gittik

Beylikdüzü esenyurt bölgesinde çok uygun fiyatlara kiralık ve satılık daireleri olan gürkan gayrimenkule uğramanızı şiddetle tavsiye ederim.

Bildiğim kadarıyla sadece ev göstermekten dolayı ücret falan almıyorlar ama evi kiralayacağınız zaman belli bir komisyon ücreti alıyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…