kiralik daire sorularim

Awaken

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2016
2.910
5.083
108
arkadaslar ben avrupada yasiyorum ama türkiyede iki dairem var.
kiraya vermek istiyorum ögrencilere...
fiyatlar nasil? ve kisi basi mi kira veriliyor yoksa tek kisilik yani toplam mi?
daire basi üc ögrenci düsünmüstüm..
emlakciya mi versem yoksa kendi basima ilan mi etsem ? siz nasil yapiyorsunuz

türkiye sartlarini pek bilmedigim icin yardimci olabilirsiniz umarim

Kira evin hangi ilde ve o ilin neresinde olduğuna göre değişir. Kira ücretini de siz söylüyorsunuz onlar kendi aralarında toplayıp yatırıyorlar hesabınıza..

Çekmeköy civarında oda oda öğrencilere kiralanıyormuş. Ama heryerde öylemi bilemiyorum. Semt önemli. Genelde bir kira bedeli olur 3 oda varsa işte 3 öğrenci tutar parayı toplar bir para olarak size verirler.

Yurt dışından kendi başınıza evinize kiraya vermeniz çok zor.Evi gezdirmek için bile birisinin vakit ayirmasina ihtiyacınız var

Apart isletmeyeceksen tabii ki tek tek odemeyecekler.
Fiyati ogrenmek icin sahibinden .com -hürriyet emlak gibi sitelerden muhit bilgilerini girin, bakin bakalim piyasa nasilmis...
Ayrica emlakci tutmazsaniz hem oturanlar hem siz epey sikinti yasarsiniz. Ev bu. Binbir aksilik cikabilir. Siz yokken nasil çözülebilir? Mesela tesisat problemi cikti deseler ne yapacaksiniz? Ya da 'biz 400 tl adama odedik,kiradan duseceğiz' deseler nasil emin olacaksiniz? Mahalle tesisatcisindan hizmet faturasi mi isteyeceksiniz? Ya da komsular sikayetci olsa - bir komsunuz evin icine ettiklerini soylese teeee oralardan nasil kontrol sağlayacaksınız?
Ben ogrenciyken ilk evimi emlakcidan tutmuştum. Elektrik arizasi mi var? Emlakci güvenilir bir elektirikci gönderirdi,evi su mu basti? Emlakci hemen bir tesisatciyla gelirdi... ne sorun yasasak adam telefonun ucundaydi. Ucreti de biz verirdik o ev sahibini durum hakkinda bilgilendirirdi kiradan duserdik. Gayet de tikir tikir isliyordu düzen. Size de tavsiye ederim. Kurumsal bir emlakci bulun ama. Turkiyedeki emlakcilar pek guvenilir degil (cok olay yasadim emlakci konusunda. Taksici bir emlakci iki benim icin)

Kira hangi ilin neresinde olduğuna, evin durumuna, özelliklerine vs göre değişir. Emlak sitelerinde emsallerine bakabilirsiniz, veya burada yazarsanız belki bilen üyeler fikir verir.

Toplam kirayı söylüyorsunuz, evde kaç kişi ne kadar ödeyecekse toplayıp size toplu olarak yatırıyorlar.

Yurtdışından kendi başınıza uğraşamazsınız. Bilmeyeceğiniz bir sürü ıvır zıvır şey çıkacaktır. Güvenilir, tanıdığınızın araya gireceği bir emlakçı en iyisi olur diye düşünüyorum.

Tesekkür ederim. Iyi bir emlakci bulmaliyim demek ki öncelikle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…