Kiracıyla uğraşmak daha ilk aydan

bizde kira da oturduk zamanında ve o eve bi çivi çakmadık tertemiz bıraktık çıkmıştık ki ev sahibimiz bizi herzaman arayıp sorardıda ne olur gelin oturun diye .
sonra zamnla ev aldık bizde evimizi kiraya verdik ben ünv. okuduuğum için öğrenci ortamını bilyordum
yeni evli çifte verdik ve itedikleri renge boyattık vs. ev full yapılı insan bi kere o duş kabinini yıkamz mı çıktılar onlar dedim bari zengin olur ünv. öğrenciklerine verelim hiç değilse kira yı gününde alırız ( bizim ev aydın ünv. sokağındaydı ) 2 yıl oturdular şimdi ben evleneceğim için çıktılar fakat para almada sorun yoktu evin içi bi berbat 2 aydır temilik tamir vs. öldüm yani.
şimdi ailemin dediği sen ev alıp çıksan bile kira ya vermeyiz boş dursun daha iyi.
yani ne öğrenci ne yeni evli ne aile farketmiyor insanlar kirada oturdukları için evleri benimsemiyor.

izmirdede çok öğrenci var hatta ev sahipleri öğrenciye verme taraftarı burda şimdiye kadar sorun çıkaranı böle pişkinini duymadım şansınıza artık bence hiç uğraşmayın çıkın deyin zaten kendi aralarında 4.yü elerler evden memnunlarsa ev bulup taşınmak öyle kolay değil çünkü

öğrenciler bizden zengin valla benim kuzenlerim köyde oraya buraya okumaya gittiler her biri ayda 600 tl burs alıyor hemde geri ödemesiz giyim kuşam gezme bu öğrencilerde
yok şu gece yok bu gece biyerden eksik olmuyorlar 10 kişiden 2si belki durumu kötüdür oda belki durumu kötü olan çok çalışır yurt parasını devlete atar..

zaten evi de kötü kullanıyorlar oturduğum sitenin çoğu üniv.öğrencisi bence aileye verin

genellikle evlerini öğrenciye yada bekarlara verenler memnun değiller mutlaka sorunlar oluyor keşke en baştan öğrenciye vermeseydiniz

Öğrenciye ev vermeyin diyeni anlamıyorum. Biz nerede oturacağız? Otobüs duraklarında mı yatalım? Tabi ki sorunlu kiracılar olabilir ama bunu bütün öğrenciler böyledir diye yorumlamak çok yanlış

ilk ay böyle bir durum yaşanmış.

kızlarla ciddi bir şekilde konuşun, tekrarlanmamasını isteyin. hemen evden çıkarmayı düşünmeyin bence, belki ciddiyetinizi anlayıp, daha dikkatli davranırlar ve çok sevdiğiniz kiracılarınız olur.

baktınız devam ediyo, farklı yollara başvurursunuz.

Valla geri ödemesiz 600lira burs alan ilk 100 öğrencileridir, her öğrenci onlar gibi olmaz. Başka yerden burs bulmak da kolay değil, öğrencilik zaten hiç kolay değil. İlk 100 dekiler de zamanında çalışıp o parayı hakedenler, şimdi de bir yerden eksik kalmasınlar yani.

Son düzenleme:
genelleme yapmak istemiyorum. öğrenciler de çeşit çeşit...

İstanbul'da ünv yakınlarında 2-3 kişi, 1000-1500 Tl kirayla, 20-30 senelik evlerde oturabiliyorlar, kirayı takır takır da ödeyebiliyorlar. onlar da öğrenci...
istisnalar mutlaka var ama onlar da bir şekilde çözüm buluyor. ekonomik durumu çok kötü olanlar için burs bulmak hiç zor değil, memur maaşından fazla burs alan arkadaşlarım vardı. öğrencinin ihtiyacı varsa, yardımcı olan mutlaka oluyor.

siz kiminle kontratı imzalamışsanız, onunla muhattab olmalısınız sadece.
eğer bir kişi problem çıkarıyorsa, arkadaşları onu kendi arasında halledecek, gerekirse ev arkadaşlarını değiştirsinler... kirayı vermeyen kişi, faturalarda da zorluk çıkartır diye düşünüyorum... faturalar sizin üzerinize değildir umarım...

öğrenci olabilirler ama para kontrolünü bilebilecekleri yaştalar. kira ödemek de onların sorumluluğu. eğer 100 tl zorlayacaksa, eve çıkmayacak o zaman...

Son düzenleme:

İnanki var örneklerim birden fazla vakıflar, memleketlerinin ileri gelenleri, akrabalar, dernekler bunlar geri ödemesiz işte 600ü buluyor ve onların kullandığı makyaj malz.ben alamadım daha

Pek hoş bir durum olmamış ama dünyanın sonu da değil.İlk kez eve çıkıyorlarsa ve kendi aralarında anlaşamadılarsa kirayı tek elden yatırmak konusunda parası olmayan kişiyi idare edememişlerdir.En kötü ihtimalle ev arkadaşlarına borçlanırdı 4. kişi.
Henüz yeni kiracı,genç ve öğrenci oldukları için biraz hoşgörülü olmanızı önerebilirim.Mutlaka yatıracaklardır kiranızı.er geç de sorumluluklarını öğreneceklerdir.

Yıllardır kiracılarımız vardır,öğrencilerden yana bazılarının evi pis bırakıp çıkması dışında para konusunda derdimiz olmadı,ufak tefek şeyleri de hoşgördük tabii ki.Esas zararı aileler verdi,aman çoluğu çocuğu var,aman yazıktır dedıkçe aylarca kira ödemeyeni de oldu,faturaları bırakıp giden de oldu.Şimdi faturaları üstlerine alıyorlar ama,bazen kira problem olabiliyor.En son bir kiracımız 4 ay ödemedi ,çıkarttık,hiç de benim kira borcum var,ödemeliyim düşüncesinde değil,çekti gitti uğraşmadık.Yerine gelen de 2 aydır ödemedi.Bu sefer erken davranıp çıkartacağız.Hayır işlemek için vermedik evi kiraya :)
Öğrenciler eninde sonunda yatırır kirayı,siz ödemelerinizi ona göre ayarlayın 1-2 ay alısana kadar.

Her öğrenciyi aynı kefeye koymak hata olur...
Bizim eve 3 öğrenci girdi mis gibi baktılar eve.
Sonra mühendis girdi.Televizyonumuzu alıp götürdü.
Depozitoyu vermedik biz de.
Şuan subay oturuyor.Eve sevgilisi gelip gidiyor diye komşu şikayet ediyor.
İyi de o onun özel hayatı biz napalım.
Adamın gürültüsü yok arsızlığı rahatsızlığı yok.
Ne dyelim eve sevgilini getirme mi...
Valla eğer birkaç ay daha böyle yaparlarsa çıkmalarını isteyin konu sahibi.
Yapamayacaksa yurda çıksın.
Ama dediğim gibi birkaç ay bekleyin bakalım.
Onun yüzünden diğer ikisi de mağdur olmasın.

burs bulmak hiç zor değil mi????
şaka yapıyor olmalısınız ben 1 kere zar zor özel bir burs buldum o da yarısında kesildi.öyle sandığınız gibi kolay değil bu işler.

bende kıracıyım ama ona rağmen sızı anlıyorum. sizde hesabınızı ona göre yapmışsınızdır. bence gıdın konuşun bır daha tekrarlanmasın dıyın
uzgunum ama ış yasal yollara dokulurse çok uğraşırsınız kıracı çıkarmak çok zor

İnanki var örneklerim birden fazla vakıflar, memleketlerinin ileri gelenleri, akrabalar, dernekler bunlar geri ödemesiz işte 600ü buluyor ve onların kullandığı makyaj malz.ben alamadım daha

Bayanlar beni yanlış anlamayın, kimse kirasını ödemeyeceği evde otursun demiyorum, nitekim yorumumu da ilk sayfadan yapmıştım ama her öğrenciyi bir tutarak hataya düşüyorsunuz.

Ben de üniversitedeyim şu an, söylediğiniz meblalarda burs alanlar 100 tl ye kıyıp da kira vermemezlik etmeleri olağan değildir. Ki herkes için burs bulmak kolay değil, ha kolayca bulanlar da başarılı öğrencilerdir onların da emeğinin karşılığını almaları bu kadar dile düşmemeli.

Özel kurumlar kolayca burs vermez sandığınız gibi, ya tanıdık olacak ya bir şey. Onlar da başarı ararlar yoksa keserler. Durumu kötü olan adamın da bütçesi sağlam bir vakıftan tanıdık vs sayesinde duruma bakılmaksızın burs bulabilmesi de çok mümkün değil. Sadece devlet kontenjan gözetmeden imkanı olmayana burs verir(yine belli bir başarı ölçüsünde) o da 260 TLdir şu an. Yani o kadar abartacağınız, dile düşüreceğiniz bir durum yok herkes için. Ha abartılı rakamlar da hakedenlere dediğim gibi.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…