Mesela ben başta vereceğim eşyaları söyledim.kabul ettiler.Çamaşır mak. yok onada tamam dediler.Birkaç ay idare edin alalım dedim.Daha 15 gün oturmadan makine istiyorlar.Onada tamam dedim sırf iyi niyetimden.Bu hafta içi alıcaktım 2. el çamaşır makinası.Ama vazgeçtim şu durumda.Birde heralde beni yumuşak buldular biraz.Yoksa başka bir ev sahibine asla bunlar söylenmez daha 2. aydan.Veremeyeceğim diye bişey varmı ya.Çıkmasaydın madem.Yurtta senet olunca takır takır ödüyorlardı ama.Bende yüz göz olmak istemiyorum.Öğlede sonraya kadar bekleyip akşamüzeri arayacağım ne demeli ne yapmalıyım?
bir kız ödeyemiyor diye diğer kızları mağdur etmek evden çıkarmak olmaz sanırım öyle hemen de çıkaramıyorsunuz hukuken. konuşun aralarında bir kişiyi seçsinler kira parasını ona versinler o da sizin hesabınıza yatırsın böylece verip vermeme durumunu kendi aralarında halletmiş olurlar eğer o ödeyemeyen kız yine ödeyemezse kendi aralarında konuşurlar onu çıkartırlar falan. böyle düşündüm ben.
Kira kontratınız yok mu? Siz de icraya verip alabilirsiniz paranızı.
Mesela ben başta vereceğim eşyaları söyledim.kabul ettiler.Çamaşır mak. yok onada tamam dediler.Birkaç ay idare edin alalım dedim.Daha 15 gün oturmadan makine istiyorlar.Onada tamam dedim sırf iyi niyetimden.Bu hafta içi alıcaktım 2. el çamaşır makinası.Ama vazgeçtim şu durumda.Birde heralde beni yumuşak buldular biraz.Yoksa başka bir ev sahibine asla bunlar söylenmez daha 2. aydan.Veremeyeceğim diye bişey varmı ya.Çıkmasaydın madem.Yurtta senet olunca takır takır ödüyorlardı ama .Bende yüz göz olmak istemiyorum.Öğlede sonraya kadar bekleyip akşamüzeri arayacağım ne demeli ne yapmalıyım?
Öğrencilikle alakası yok bu işin, yıllar önce çok düşük bir fiyata çocuklu aileye kiraladığımız bir ev vardı, bir ay verseler öteki ay vermezlerdi kirayı, çünkü babamın sırf gecikmeler yüzünden onları evden çıkartıp yeni kiracı bulmakla uğraşmayacağını bildiklerinden, ellerindeki parayı öncelikli ihtiyaçları için değerlendirip bitirirlerdi.
Daha ilk evleriyse bütçe ayarlamayı tam öğrenmemiş olabilir sizin kiracılarınız da, çok ihtiyacınız yoksa bir ay müsade edebilirsiniz belki ama, sürekli böyleyse çıkartırsınız olur biter. Bir de hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama eşyalı ev için 400 çok iyiymiş, üzerine çamaşır makinesi alma gibi bir yükümlülüğünüz yok ki sizin. Tek odalı, eşyasız, ısıtmasız ev için 400 ödeyen arkadaşlarım var benim.
Merhabalar bir evimiz var 2 yıl kendimiz oturduk sonra iş ve kreş durumundan dolayı kendimiz kiraya çıkarak,evimizide kız öğrencilere kiraya verdik.4 kişi kalıyorlar.Bu ikinci ayları daha.Ben elimden geldiğince her konuda yardımcı oldum.Öğrenci gözüyle bakmadım hiç.İnşallah sorun yaşamam diye düşünürken daha ilk aydan başladı sıkıntılar.Ben çok sert yapılı biri değilim abla gibi davrandım hep.Ama yanlış yapmışım belliki.Evimizi eşyalı olarak kiraya verdik.hatta bazı eksiklikler vardı onlarıda mağdur olmasınlar diye hemen tamamladık.Benim başta konuştuğum ve çok önem verdiğim kiranın tam ve zamanında yatmasıydı.Tek tek değil bir bütün olarak tamamlayıp kaç paraysa kirayı zamanında yatırmalarını söyledim.İlk ay peşin aldık kirayı ama ayrı ayrı elden verdiler tamam dedik.Bundan sonra bütün olarak ptt aracılığı ile gönderirsiniz diye konuştuk.Bir hafta oldu hala yatan para yok.Cuma aradılar pzt. yatırcaz dediler anlayış gösterdim.Dün salıydı baktım yok hala.Bende aradım artık çünkü ödemelerim var benimde.Konuştum 3 kişi yatıracakmış güya bugün ama 1'i yatıramayacakmış parası yokmuş.Kişi başı 100 lira düşüyor.Bulamadım yapacak bişey yok bu ay ödeyemeyeceğim diyor kızlardan biri.Nasıl sinirlendim anlatamam.Diyeceğimi dedim telde.Bulmalısın yatırmalısın borç iste bişeyler yap böyle olmaz dedim.Bulmaya çalışıcam falan diyor bana.Şu an bekliyorum akşama kadar bekleyeceğim.Ben böyle olmasını gerçekten istemiyordum.Korktuğum başıma geldi.Bana bir akıl verin lütfen.Ben her ay kira peşinde mi koşacam ya?Olmazsa önümüzdeki ay çıkarmayı düşünüyorum böyle uğraşamam..Off çok canım sıkıldı..
yok arkadaşım yalnış düşünüyorsun. dediğim gibi öğrenci olmayan kimse bilemez bunu. ama dediğin gibi her seferinde bu iş böyle olucaksa ev sahibi kendine nasıl uyucaksa öyle yapıcak çaresi yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?